1 352 4

Царят откри нов тенис център в "Албена"

Тазгодишният турнир “Royal cup” е посветен на Негово Величество по повод 80-годишния му юбилей

Царят откри нов тенис център в "Албена"
Снимки: kingsimeon.bg
Константин Карагьозов

За трета поредна година в курорта “Албена” се проведе международният турнир по тенис “Royal cup” под патронажа на Цар Симеон. Надпреварата е основана от спортния директор г-н Руслан Йорданов.

В “Royal cup” участваха 160 състезатели – двойно повече от миналото издание, на възраст до 14 години. Младите тенисисти са представители на България, САЩ, Русия, Великобритания, Кипър, Естония, Украйна, Румъния и Казахстан. Тазгодишната проява бе посветена на 80-годишнината на Цар Симеон II.

По време на визитата си Негово Величество откри нов тенис център в курортния комплекс “Албена”. Той преряза лентата на комплекса заедно с Маргита Тодорова – директор “Маркетинг и продажби” и Димитър Станев – заместник-директор “Развитие” в “Албена” АД.

Гости на церемонията бяха заместник-областният управител Ивелина Илиева, кметът на Добрич Йордан Йорданов, кметът на Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът на община Балчик Димитрин Димитров, спомоществуватели на турнира и партньори на “Албена”, участвали в изграждането на тенис центъра.

Царят, който се радваше на огромен интерес от страна на участниците, техните родители и гости, заяви при откриването на центъра, че е много важно младите да бъдат насърчавани да спортуват и пожела на тенисистите да станат медалисти на най-големите турнири в света. Подобни съоръжения не са обикновено явление и в други страни и комплексът ще бъде добра реклама на България, каза Негово Величество.

Царят, който бе придружаван от съпругата си Царица Маргарита, пожела “Royal cup” да стане традиционен и обеща всяка година член на неговото семейство да се постарае да присъства на надпреварата.

Модерният тенис парк се намира пред хотел “Добруджа”. Той предлага прекрасни условия за отдих, развлечения, спорт и туризъм. В новата зона са подновени осветителните стълбове, поставени са пейки за отдих, както и тенис статуи. Визията допълват и интересни указателни табели, които показват пътя към турнирите от “Големия шлем”. В самия център е изграден фонтан, който с цветното си осветление създава прекрасна атмосфера в късните часове.

Тенис паркът има централна алея, която е широка 8 метра. Разполага с общо 7 тенис корта, с настилка шамот, като един от тях е стадион с мобилни трибуни и с осветление. Всички кортове имат модерно оборудване и отговарят на международните стандарти за провеждане не само на тренировъчни лагери, но и на състезания от най-високо ниво. С тях общият брой на кортовете в “Албена” стават 19, а това превръща комплекса не само във водещ тенис център в България, но и на Балканите.

Българската федерация по тенис отличи Руслан Йорданов – старши мениджър “Спорт” във ваканционно селище “Албена”, за принос в развитието на тениса. Отличието му бе връчено по време на церемонията по откриване на новия тенис център в комплекса.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • грт
  Отговор
  1 14:23  30.06.17
  Най лошият курорт по черноморието
 • 2 15:25  30.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бай хой
  Отговор
  3 17:10  30.06.17
  Много царе станаха. Кирил Рашков. Сега и симеон борисов. Да взема аз да се обявя за императорр че последният бе убит.
 • Краси
  Отговор
  4 18:55  01.07.17
  Полуграмотният крадец от Мадрид спря устрема на държавата към възход и нанесе непоправими щети на РБ!!!

Напиши коментар:


Публикувай