522 1

Дават 320 лева еднократна помощ на Мария, която изостави бебето си

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Мартин Христов

320 лева еднократна помощ ще бъде отпусната на Мария Иванова, която изостави 3-месечния си син Александър в градинка в столичния квартал „Младост”.

Жената не е търсила помощ от социалните служби. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Емил Тодоров от дирекция „Закрила на детето” към Агенцията за социално подпомагане. Ако беше потърсила помощ, ние щяхме веднага да реагираме, уточни той.

Мария поиска вчера да си върне детето, но призна, че ще има и нужда от помощ – най-вече финансова, за да се грижи за него.

Тодоров повтори отново, че социалните работници трябва да проверят има ли капацитет Мария да се грижи за детето си, преди да решат дали да й го върнат.

Александър в момента е в болница и ще се търси вариант да бъде настанен при роднини, след като бъде изписан, каза още Тодоров.

Според Мария Чомарова, психотерапевт в асоциация „Анимус”, в момента за детето е много важно да е с майка си и то е травмирано от раздялата с нея. „Анимус” може да окаже пълна подкрепа на Мария – да не е сама в отглеждането на Александър, да й съдейства да си намери работа, уточни Чомарова.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дедо Грую
    Отговор
    1 10:24  01.08.17
    Брей! Много щедри бе! С толкова много каймета тя направо нема нужда да бачка. Алоууу! Съюзите на разните работодатели, свиди ли ви се да помогнете на изпаднал в нужда човек?! Или само моете да гепите?

Напиши коментар:


Публикувай