1 329 5

Валери Симеонов подаде сигнал срещу магистрата Панайот Генков

По-рано вицепремиерът определи магистрата като нагъл, корумпиран и безскрупулен

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет срещу магистрата Панайот Генков, който е председател и изпълняващ функциите на административен ръководител на Административен съд Бургас.

Предмет на проверката следва да бъде почтеността на съдията и установяване дали е оказвал натиск, както и пряко или косвено влияние върху други магистрати – членове на състави на Административния съд - Бургас, по отношение на произнасяне, свързано с отмяна на предварителното изпълнение и отмяна на актове на ТД на Национална агенция за приходите - Бургас, за незаконна дейност в редица заведения и дискотеки по българското Черноморие.

Искането също така е да се установи дали са налице действия, които накърняват престижа на съдебната власт, както и дали с действията си, председателят на Административен съд - Бургас компрометира честта на съдията и професията в обществото.

Според заместник министър-председателя е недопустимо членове на съдебната власт да саботират действията на органи на изпълнителната власт срещу нарушители на законите на Република България.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гостенин
  Отговор
  1 19:37  11.08.17
  Само мътите водата и нищо
 • мутра
  Отговор
  2 20:27  11.08.17
  Мутрата насьсква кучетата срещу друга мутра.Хаха.Тоя е толкова смешен та чак да го оревеш за простотиите му

  Коментиран от #4

 • Отвраъът....
  Отговор
  3 23:49  11.08.17
  Няма угаждане на тъпи картуни....
 • 4 08:28  14.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 555
  Отговор
  5 08:29  14.08.17
  Валери е Пич и знае какно прави, то в таа страна има много гнили ябълки за махане, разбира се те ще негодуват, ще пишат по форумите ..... стара история посята от комунизма

Напиши коментар:


Публикувай