679 4

Радев: Някои политици не осъзнават, че корупцията може да ни загроби

Държавният глава отвърна на Цветан Цветанов

Константин Карагьозов

Президентът Румен Радев коментира мнението на парламентарния лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов, че не е правилно държавният глава да определя ръководителят на ново антикорупционно звено.

„Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и да загроби парламентарната република, която те уж отстояват", заяви държавният глава.

"Виждате колко голямо е недоверието в институциите. Да назначавам председателя изобщо не е самоцел. Много е важно този орган да работи ефективно, това е очакването на всички българи и трябва да се замислим сериозно върху него. Само преди няколко месеца при районирането за мажоритарния вот се настояваше от същите тези хора това да се направи от президента. Сега нещо смени ли се?”, допълни още Румен Радев.

Той коментира и скандала със съпруга на Ирина Бокова – Калин Митрев. Квалифицира го като "неприятен случай", но не отговори дали Митрев трябва да напусне поста си в Европейската банка за възстановяване и развитие.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Smile
  Отговор
  1 09:12  09.09.17
  Еми ГЕРБ е свързано с корумция отвсякъде! Така какво се чудим на тоя бастун цветанов много ясно, че те ще искат да назкачът някакъвси охльов там!Пак да .......
 • pesho
  Отговор
  2 09:40  09.09.17
  Точно Радев ли ще ни чете лекции за корупцията, след като против правилата е плащал две заплати на жена си Деси.
 • йхг
  Отговор
  3 10:21  09.09.17
  крадеца вика дръж крадеца. всички са корумпирани а се лаят като кучета
 • Ленчето
  Отговор
  4 10:29  09.09.17
  Радев, много ти се иска да командваш ,но не се справяш,видяхме те при служебното правителсво какви ги сътвори. А за корупцията - на работата жената(любовницата) на летището сестрата?

Напиши коментар:


Публикувай