469 4

Христо Иванов: Министърът на икономиката е като слон в стъкларски магазин

При "Дунарит" казусът започна с една офшорка на Делян Пеевски, която държавата изкупи, твърди Иванов

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Министърът на икономиката действа при пълна липса на контрол и прозрачност. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

"При "Дунарит" казусът започна с една офшорка на Делян Пеевски, която държавата изкупи. Икономическият министър Емил Караниколов започна своята дейност със забрана на приватизацията и за много кратко време премина към експроприация на собственост. Не може да става въпрос за пазарен принцип, защото сделката за "Дунарит" е страшно непрозрачна. Държавата е действала в уникален синхрон със синдиците на КТБ. Трябва да се запитаме работа ли е на държавата да изкарва пари от това нещо", заяви Иванов.

"Държавата се занимава с нещо, което много прилича на рейдърство. Министърът на икономиката нахлува като слон в стъкларски магазин в различни сектори. Държавата създава система от черни каси и хранилки като КТБ. Проблемът с навлизането на държавата в такива компании не е това дали тя е добър собственик, а това, че по този начин се корумпира самата държава. Този модел е изключително проблемен. С действията си държавата ще превърне "Емко" в прасенце-касичка на олигархията. Държавата не бива да действа като джамбазин от 90-те години", каза още Христо Иванов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Додо
  Отговор
  1 10:45  28.09.17
  Ице, Ице, не ти ли омръзна да си черна станция. Все някой ти крив, а ти си най-свестния. Вече се изтърка
 • Христов
  Отговор
  2 11:01  28.09.17
  Щом Христо Иванов говори, явно Иво Прокопиев има какво да каже публично!
 • аз съм пас
  Отговор
  3 13:47  28.09.17
  Мен лично ми писна да чета и слушам платени човечета като този!
 • факт
  Отговор
  4 09:57  30.09.17
  НАЛИ ГО ХРАНЯТ ОТ САЩ

Напиши коментар:


Публикувай