872 5

Протест срещу платеното паркиране в София

Демонстрацията се провежда с автомобили

Росен Стойчев

Жители на София организират протест днес (1.10) срещу платеното паркиране в столицата, съобщи "Bulgaria on Air". Той започна тази сутрин пред сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33.

Демонстрацията ще се проведе с автомобили, които ще обикалят между сградата на кметството, ул. "Алабин" и пл. "Македония", където се намира седалището на областния управител.

Организаторите призовават всеки участник в протеста да постави кукла на предното стъкло на автомобила си.

До момента "синята" и "зелената" зона обхващаха идеалния център на столицата. От 1 октомври официално влизат в сила промените, с които се въвежда "зелена" зона за паркиране в кварталите "Лозенец", "Иван Вазов", "Яворов", "Възраждане", "Оборище" и "Крива река".

Така разширената "зелена" зона ще донесе около 8 хил. нови паркоместа в София.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Нещастник от България
  Отговор
  1 11:18  01.10.17
  Ей, и душите ни искат да вземат!!! И централната и местните власти упорито работят да не останат българи в България!!!

  Коментиран от #3

 • Честито
  Отговор
  2 13:16  01.10.17
  на софиянци, ама не бяхте ли вие тези които най много гласувате за тиквите. А тиквите пък отдавна се доказаха като най големите факири на рекета и кражбите.
 • Оптимус
  Отговор
  3 21:14  01.10.17

  До коментар #1 от "Нещастник от България":

  Стига мрънкахте! След като търпим всички тия паразити да ни стоварват рекет и простотията си и да ни загробяват, никой друг не ни е виновен! Ако искаш да промениш системата, ПЪТЯ ти е показан от хайдут Сидер, Велко, Стефан Караджа, Милчан и милионите борци за справедливост в историята ни. Той няма алтернатива - видя се, че докато не заиграят кючек под море от патрони под краката им, никои самозабравили се власти като местните мафиоти не са склонни към промяна за добруването на народа. Историята го доказва. Кога българите бяха най-добре? Когато не търпяха патриции, боляри, паши, гаулайтери, другари и всякакви паразити душмани да ги геноцидират. Е, това бе преди столетия. Нещо си се объркал...докато Тиквуций и мафия не затреперят от смъртен ужас и останалите партийни и задкулисни мафиоти не се наакват като помислят за тоя народ, добро няма да видиш.... Просто исторически факти! Кога някой от лапащите наготово паразити търтеи ще е склонен да те чуе и да те съжали? Ами като му се разтреперят търнаците от страх, няма кога друг път.
 • гост
  Отговор
  4 08:22  02.10.17
  Държавата е разделена на зони на влияние и всеки си прави каквото си поиска. Използват всяка възможност и от най малкия проблем извличат печалби за сметка на обикновенния човек, но това с паркирането си е чист рекет. Защо не помислят за направа на паркинги ( може и подземни) във въпросните квартали.

  Коментиран от #5

 • Светльо Чернев
  Отговор
  5 13:38  02.10.17

  До коментар #4 от "гост":

  Кой ще паркира на тях? Българските гражданя искат безплатни паркинги, здравеопазване, образование, административни услуги и много други.

Напиши коментар:


Публикувай