747 3

Съдът освободи Владо Плацентата

Той иска прокуратурата да му се извини

Росен Стойчев

Софийският районен съд освободи Владимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата, съобщи БТВ.

Стоянов се прочу, след като нападна лекарка в болница Шейново. Причината - тя отказала да му предостави плацентата на новородено. Самият той твърди, че знае каква е рецептата за дълголетие.

Към момента той е задържан по обвинение за незаконно притежание на оръжие. Оказва се, че Стоянов има дълго криминално досие.

В неделя държавното обвинение поиска той да остане в ареста за постоянно, а Стоянов настоя прокуратурата да му се извини, тъй като срещу него нямало доказателства.

Незаконната пушка, в чието притежание той е обвинен, е открита преди години по време на разследване срещу него за укриване на мигранти.

Според прокурора обаче всички събрани до момента доказателства сочат именно него за извършител, заедно със свидетелските показания на чужденци.

Стоянов държал оръжието и произвеждал изстрели с него. Балистичната експертиза сочи, че пушката е действаща и може да нанася поражения, уточняват от прокуратурата.

Според Владимир Стоянов обаче свидетелските показания били от „трима така наречени свидетели, които не са видели нито придобиване, нито държане на оръжие”, а съдът не трябвало да приема такива показания като адекватни.

По думите му, свидетелите не били със статут на граждани на България и не можели да бъдат свидетели, а процедурата по разпознаване не била спазена.

Според него нямало данни чужденците и полицаите да говорят английски език със сертификати, а мигрантите не говорели български.

Затова Стоянов обвинява полицаите в лъжа, а следствието и прокуратурата – че ги подкрепят.

По думите му няма пръстови отпечатъци, както и връзка между него и пушката, което показвало, че няма смисъл от задържане под стража.

Стоянов е осъждан два пъти – за грабеж и притежание на наркотици, и незаконно преминаване на границата, като е реабилитиран и по двете, стана ясно още днес.

Според прокуратурата Стоянов е изградил трайни престъпни навици, има 5 висящи дела за извършване на умишлени престъпления, част от тях за упражняване на сила или принуда.

Обвиняемият отново се появи с маска и шапка на заседанието. Съдът го помоли няколко пъти да махне маската, за го разбира по-добре. Той обаче така и не се съгласи, за да запазел личното си пространство.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Писанков
  Отговор
  1 22:04  22.10.17
  Къв е тоя аманиционен герой...
 • Зарю
  Отговор
  2 22:15  22.10.17
  Човек който знае какво прави..
 • Борис
  Отговор
  3 00:31  23.10.17
  Да попитам ,каква е разликата между бурката и маската?Ако е болен съм съгласен,но иначе с маска пред съда!!!

Напиши коментар:


Публикувай