5 154 7

Потопът в Бургаско от въздуха (ВИДЕО)

Най-засегната е Община Камено, пораженията в Карнобат също са тежки

Стопкадър и видео: МВР
Стопкадър и видео: МВР
Константин Карагьозов

Продължават действията на спасителните и пожарни екипи в пострадалите от наводнения райони в Бургаска област, съобщиха от МВР.

На място пристигна и главният комисар Николай Николов. С хеликоптер на „Гранична полиция“ бе извършено облитане на района. Целта бе да се установи цялостната картина на района, да се огледат най-засегнатите зони, щетите, както и дали има бедстващи в момента хора.

Към момента официално се потвърждава смъртта на трима възрастни и трудно подвижни хора. Не е открит и мъж от с. Черни връх.

Най-засегната от водното бедствие е Община Камено, където спасителните и евакуационните действия продължават. От водното бедствие са засегнати сериозни и Равнец и кварталите „Горно и Долно Езерово”, като хората са евакуирани навреме.

Много къщи в Карнобат също са наводнени, където падналото количество дъжд е между 100 и 178 литра на квадратен метър. В община Царево е преляла река Велека, хората от с. Кости са изведени навреме.

На тел. 112 са подадени 77 сигнала за бедстващи хора. Огромното количество вода не е позволило на екипите достъп до най-засегнатите къщи.

Затруднения да подават сигнали са изпили и живеещите в с. Полски извор, където е имало прекъсване на телефонните комуникации. Временно ограничено е движението от Бургас към Средец, в района на пресечката от Черни връх към Константиново.

Силно нарушена е конструкцията на моста над Мандренска река. Пътят Братово – Полски извор е затворен. Първите сигнали за бедственото положение в крайморския град, породено от проливния дъжд, са подадени в община Бургас около два часа след полунощ, уточни Красимир Стойчев.

Своевременно на сигналите са се отзовали спасителни екипи, четири от които продължават и към момента да отводняват къщите в Равнец, а един екип работи в Братово.

В готовност са автобуси, с които евентуално да се превозват хора от засегнатите райони. Социалните служби ще обиколят къща по къща и ще описват щетите, причинени от поройния дъжд.

По автомагистрала „Тракия”, в отсечката Карнобат – Айтос, са се образували шест свлачища. Към момента почистващи фирми отстраняват калта и камъните, затрупали пътното платно. Инспектиран е пътят между селата Черни Връх и Полски извор. Установено е, че на места е нарушена не само настилката, а е отнесен и горният асфалтов слой.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • А КОЛКО ВЪРВИ ЗЕМЯТА ЗА ДЕКАР ТАМ
  Отговор
  1 18:29  25.10.17
  Купувам ЗЕМЕДЕЛСКА .
 • ВСЯКО ЗЛО , ЗА ДОБРО
  Отговор
  2 18:32  25.10.17
  АКО НЕ ОРИЗ, ТО РИБАРНИЦИ !
 • боб
  Отговор
  3 20:29  25.10.17
  защо се подигравате с нещастието на хората бе купувам земеделска земя-простаци хората се удавиха и останаха за пореден път преди зимата без домове ,а вие-купувате земеделска земя да бъдете на тяхното място -поне един път
 • Гб к б
  Отговор
  4 20:40  25.10.17
  https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/1087.gif
 • цоньо
  Отговор
  5 21:40  25.10.17
  господ само забавя...
 • Патриот
  Отговор
  6 00:05  26.10.17
  Защо ли по времето на Бай Тошо нямяше такива работи. Честита демокрация!!!

  Коментиран от #7

 • Бай Тоша
  Отговор
  7 07:22  26.10.17

  До коментар #6 от "Патриот":

  Епа защото не са ги отразявали, ти мислиш ли че по комунизма екип на БНТ ще отиде да отрази провал на Бай Тошо, все едно да отиде да сниме условията в Белене

Напиши коментар:


Публикувай