1 547 7

Бивш министър на Орешарски си купи ТЕЦ Варна

Мартин Христов

Чешката компания ЧЕЗ избра за купувач на ТЕЦ "Варна" компанията "Сигда" ООД.

Варненското дружество е предложило най-висока цена за топлоцентралата, която е с инсталирана мощност от 1260 мегавата.

"Сигда" е собственост на бившия министър на транспорта, съобщенията и информационните технологии в правителството на Пламен Орешарски Данаил Папазов. В компанията той е съдружник с дъщеря си Ивелина Папазова, а синът му Станислав Папазов е съуправител, пише offnews.bg.

Финализирането на сделката ще чака одобрение от КЗК.

На миналогодишните президентски избори Папазов бе кандидат за вицепрезидент в тандем именно с Орешарски, а двойката им получи подкрепата на ДПС.

ТЕЦ Варна не работи от 2015 г. заради неизпълнени екоизисквания.

ЧЕЗ планираше да продаде централата заедно с електроразпределителния си бизнес, но после се отказа от сделка в пакет. Все още не се знае дали ще има и втора продажба. От чешката компания на няколко пъти обявиха, че нямат планове да продават бизнеса си у нас на всяка цена.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 18:00  31.10.17
  Е хайде да дам малко информация в аванс! - Зад въпросният господин стои Пеевски и второ ТЕЦ Варна отдавна не е останало нищо. - Няма мощности. Пеевски ще превръща площадката в пристанище. Информацията, която се въртеше в средите на енергетиката е 50 милиона.

  Коментиран от #2

 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 18:25  31.10.17

  До коментар #1 от "Варна":

  Значи пак Б.Б

  Коментиран от #5

 • ЦРУ
  Отговор
  3 19:13  31.10.17
  БКП и ДС,бе!Такива сте всички бесни и тъпи комунисти!:)

  Коментиран от #6, #7

 • Квак
  Отговор
  4 20:08  31.10.17
  Тук отново нема шуробажанащина и роднински назначения
 • Варна
  Отговор
  5 20:32  31.10.17

  До коментар #2 от "Бесен Язовец":

  Е разбира се! - На ли той затвори ТЕЦ Варна, просто щото отказаха да платят рекетът му. - Първо ги накара да сложат сероочистки за маса милиони, а после каза ми като няма да плащате трябва да преоборудвате централата от въглища на газ, което на практика означава нов ТЕЦ. Така най- сериозният ТЕЦ с над 600 души персонал бе разбит, но пък що де не остави ТЕЦ-а на Ковачки и Американските ... Сега всеки си има пристанище! - Цветелина Бориславова - бифшото Рибно пристанище в Бургас където дублира линията Варна- Поти. Домусчиев друга част от Бургаското пристанище, ТИМ пък държат почти всички останали Варна Изток, Лес Порт, Балчишкото, Ломското, част от Русенското ако не бъркам, Гриша Ганчев пък придоби порта за разтоварване на Петрол във Варна... Мисля че и Силистра - пристанището пак ТИМ го управляват... Пеевски държи и Несебърското пристанище Сега все още се чудят кой да прибере Варна Запад ... -Само че чакат подходящият момент и да се построи интермодалният терминал В края на краищата обаче нито един от изброените не мисли в перспектива като бизнес освен от там да вкарват нелегално товари - кой за каквото се сети
 • Варна
  Отговор
  6 20:40  31.10.17

  До коментар #3 от "ЦРУ":

  Пич карай го с един псевдоним избери си там някакъв ама не го карай с различни да ли ще се пишеш "европеец" или ЦРУ няма никакво значение! - И в двата случая пишеш едно и също с едни и същи думи! Като цяло всички тролове на ГЕРБ са на изключително ниско ниво! - А бе защо не се стараете повече за да изглеждате по- интелигентни? Абсолютно безинтересно е да се комуникира с вас! - Прекалено първични сте в изказа и еднотипни! Но от друга страна като се има в предвид, кои са ви началниците ... - Не може да се очаква много! Физкултурник и пожарникар- мутра... Все Нобелови Лауреати !
 • 7 21:30  31.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай