488 7

Десислава Атанасова: Темата за приватизацията присъства през целия тъмен преход

ГЕРБ предложи промяна в конституцията относно приватизацията

Стопкадър: БНТ
Стопкадър: БНТ
Константин Карагьозов

"За нас темата за разследването на приватизацията не е нова. И в рамките на предходното Народно събрание имахме заявката да подготвим промяна на Наказателния кодекс тогава", коментира предложената промяна в Конституцията пред БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Впоследствие обаче имаше едно конституционно решение, което се отнасяше към давността на престъпленията на комунистическия режим и това ни спря да предприемем нова инициатива, уточни тя.

"Затова сега предлагаме допълнение в българската Конституция, а именно в чл. 31, ал. 8. Текстът е съвсем кратък: не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод приватизация за периода 1992 г. - 2017 г.", заяви още Атанасова.

"Темата присъства през целия период на прехода, защото той е тъмен и от гледна точка на това каква е била чистотата на вземаните решения, от гледна точка на това кой е вземал решенията и с какви мотиви и не на последно място дали по този начин не се ощетява обществения интерес. От всички приватизационни сделки би следвало да постъпват средствата в Сребърния фонд и предполагам, че и българските пенсионери очакват да бъде приета една такава промяна в Конституцията тези престъпления да бъдат разследвани и да се видят виновните лица", заключи тя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 20:00  13.11.17
  Тая недоизлюпена внучка на партиец що не каже нейните пари от кой са ?И като плюе по БКП що не каже защо нейния вожд Б.Б що охраняваше най- големия комунист в БГ.Тодор Живков безплатно?
 • Гост
  Отговор
  2 20:12  13.11.17
  Ама е яка кака. Казаха ми, че си падала по по младички и ако може да са охранители. Дали е истина?
 • 3 23:45  13.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 23:49  13.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гергов
  Отговор
  5 07:05  14.11.17
  Падането на давноста е правилно решение. Така поне ще има някакъв шанс държавата да погне измамниците и да ги "очеша" с накой милион.. Ще поживеем и же видим.
 • Баце
  Отговор
  6 07:15  14.11.17
  Лъжат само цирк правят
 • съпруг гейт
  Отговор
  7 17:07  14.11.17
  Тази усойница кога ще я разследват за конфликт на интереси ...как като министър на здравеопазването даде всички обществени поръчки на съпруга си ...и ще има ли най после ,,съпруг гейт""Да не говорим и за русенската Болница Намери се кой да се прави на честен и да държи сметка на другите ...

Напиши коментар:


Публикувай