792 10

Премиерът лично поема ски зоната в Банско

Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци

Стефанаки Йоанис

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промяна в концесионния договор за експлоатация на ски-зона с център Банско. Той препоръча освен това да бъдат поканени представители на екоорганизациите и да се отговори на всичките им въпроси, за да бъдат разсети съмненията им, че ще бъдат нарушени процедури по опазване на природата.

„Тогава вече, с този аргумент ще го вкараме другата седмица или когато всички проблемни детайли са изчистени между двете страни. Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и точно него да го няма, да си го защитава, не ми се вижда нормално“, каза премиерът по време на дискусия на днешното правителствено заседание.

„И на Съвета на коалицията, и във всичките наши разговори сме единодушни за втори кабинков лифт и спорът не е дали да има втори кабинков лифт или да няма втори кабинков лифт. Единодушни сме, че ски туризмът, въобще туризмът по нашите планини трябва да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в много по-развити в това отношение от нас страни.

Първото, върху което имам претенция е, че, министърът го няма, а той е основният, който трябва да защити този проект. Второ, нямаме план за управление на „Пирин“, който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата и според мен това е по-важното. Разсъждавайки само върху концесията, в случая, която, като я няма на сайт, публично, се създават предпоставки за съмнения. Именно това са ми трите претенции. И те по никакъв начин няма да попречат, ако всичко е наред“, посочи министър-председателят.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гцацсбатамгйчтамгамгймгйгй
  Отговор
  1 10:31  07.12.17
  МИСЛЯ ЧЕ ШУМЕН КАБЕЛАРОВ ТУКА В СЛУЧАЯ ЯКО ЗАСИЛИ ПО СКИ ПЪРЗЪЛКЪТЪ БИДОНА СЪС САБЯТА. .....НЕ НАПРАЗНО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ. ...ШУМЕН КАБЕЛАРОВ..... ГО НАПРАВИХА МАСОН В ПЛОВДИВ. ....И ТАКА В ....НЕВИДИМАТА ЙЕРАРХИЯ. ....ТОЙ СЕ ВОДИ ....НАЧАЛНИК НА ....БОСТАНА. .....
 • в затвора
  Отговор
  2 10:33  07.12.17
  а с Витоша какво правим ? това е безстопанственост за която някой трябва да ходи в затвора !
 • Гост
  Отговор
  3 10:53  07.12.17
  В България няма решение на проблем ако не се заеме лично Борисов, което според мен обезмисля съществуването на институциите и тяхната бюджетна издръжка. Чини ми се, че след ерата Борисов, "държавата" ще има много сериозен проблем с установяване на демократичните механизми. И не, не съм трол, комунист, гербераст, соросоид и други разни там. Давам лично мнение като читател и гражданин с проблем. Ама май ще трябва да се наредя на дългата опашка за премиера, за да ми реши проблема. И ръка ще целувам ако трябва.

  Коментиран от #4, #10

 • GERB Jabba the Hutt
  Отговор
  4 11:30  07.12.17

  До коментар #3 от "Гост":

  Прав си ама много прав всичко се решава само и еднолично от Премиера Вожда Слънце !!!! Честно казано се съмнявам, че дори севернокорейския лидер има толкова власт и се меси във всичко еднолично ? И да не те разочаровам, ама толкоз леко с целуване на ръка нямало да стане, други неща трябвало да се целуват, поне така разправят неговите плибеи дет са намазали и са се омазали !

 • Борко
  Отговор
  5 11:36  07.12.17
  Дано Борисов има силите да доведе всичко до край и да видим Банско модернизирано и с втори лифт, за да запазим туристите си и изградим един добър зимен курорт
 • СЕМ
  Отговор
  6 12:13  07.12.17
  Цяло Банско е пропищяло от кметчето с дискавърито. Инвеститорите масово бягат от Банско, не заради Банско, а заради Община Банско. Тоя конак е превърнат в лична фирма на комплексирани селяндурчета.
 • Мишо
  Отговор
  7 12:37  07.12.17
  много се надявам да реши проблема най-после и да не кляка пред натиска на зелените рекетьори.
 • Петър
  Отговор
  8 19:27  07.12.17
  Крайно време е нещата с втория лифт да се случат и да се спрат платените зелени завистници и техните инсинуации по медиите.
 • Поли
  Отговор
  9 21:32  07.12.17
  А така, я сега да разкара псевдо зелените от там.
 • некойси
  Отговор
  10 08:24  08.12.17

  До коментар #3 от "Гост":

  Аз не знам къде си живял до сега поне последните 10 години, вероятно в чужбина, а от там е лесно да се говори и коментира. Но имай в предвид че където и да бръкнеш в държавните работи навсякъде смърди от проблеми.Тук не говорим просто за безхаберие и некомпетентност, тук иде реч за целенасоченото използване на властта от силно концентрирана шайка узурпатори за постигането на престъпни цели в огромни държавни мащаби. Непрекъснато се мислят нови икономически тежести под всякаква форма, опитват се да вкарат в строги регулации бегло функциониращата ни икономика. Често се появяват и новини за корупция по високите етажи на властта, но за сега няма нито един разследван и осъден. Ликвидират здравеопазването, затварят се масово болници не само в малките общини. Да не говорим за ширещата се безнаказана престъпност, всеки ден четем как цигани изнасилват и трепят бабички като мухи, батки раздават правосъдие наляво и надясно. Напоследък се заговори и за трафик на наркотици, оръжия и т.н. покровителстван на държавно ниво ... та, за какво точно говориш човече?!?

Напиши коментар:


Публикувай