1 222 12

Нинова: Като чу, че искам да говорим за групировки, Борисов изчезна като торпедо

Мислете ли, че ще седна да отговарям на Десислава Атанасова?, попита риторично Нинова

Светослава Ингилизова

Нападките срещу мен и БСП по случая с приватизацията на „Техноимпекс” са единствено политическа атака, целяща смачкване на опозицията. Това коментира Корнелия Нинова пред бТВ.

Тя посочи, че органите, които трябва да кажат има ли престъпление или не, са прокуратурата и съда, а преди ден главният прокурор в направил оценката, че сега или се иска справедливост, или политическа разправа.

Миналата година ДАНС, по искане на премира Борисов, се занимава с „Техноимпекс”, веднага след избирането ми за председател на партията. И те казват, че няма престъпление, няма неизгодна сделка и няма ощетяване на държавата, обясни Нинова.

По думите й Борисов използва ДАНС и въпреки, че „истината е ясна” той „пуска шайкаджиите да лъжат и манипулират и да разнасят документи”.

Председателят на БСП посочи още, че стилът на лидера на ГЕРБ е да изчисти опозицията и да се смаже опонент, който критикува.

Самата Нинова научила вчера, че е проверявана и не е била викана за обяснения.

„Мислете ли, че ще седна да отговарям на Десислава Атанасова. Слагам край. Краят е следния – всичко, което има да казва и показва, да го носи там, където се решават нещата – в прокуратурата и съда. Там да го носи и ще се видим там като ме призоват. Знам, че това им е целта – да омаскарят опозицията”, заяви тя.

"Кои са Десислава Атанасова, Тома Биков и Антон Тодоров, че да им слизам на нивото? Тома Биков каза, че мечтата в живота му е да види Борисов в съда. Има вътрешни авторитети в ГЕРБ, които мълчат. Къде им е лидерът? Когато чу, че искам да говорим за групировки, изчезна като торпедо", каза Нинова.

По повод 70-те хиляди долара, платени за приватизацията Нинов заяви, че ги е платило дружеството „Техноимпекс 98”, а не физически лица. За пълномощните от Зимбабве тя обясни, че хора, които са били служители са искали да участват в приватизацията и не са можели да бъдат в България по това време.

Лидерът на левицата се обяви за обща стратегия и загърбване на различията по тема здравеопазване и взимане на бързи и конкретни решения. „ Ние предложихме краткосрочни мерки – временна забрана за лицензиране на нови болници, защото докато прокуратурата проверява всичките данни за частните болници ще минат години и проблемът ще се мултиплицира. Втора мярка – да пререгистрираме болниците. Да променим НК и да впишем реекспорта на лекарства, както и да се преизчислят пътеките”, обясни тя.

По темата с вота на недоверие към властта Нинова обясни, че предстоят още срещу с ДПС и няма отстъпление. За нея най-подходящото време за това е януари 2018 г.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • РУМЕН
  Отговор
  1 19:45  07.12.17
  ПРОЛЕТАРИЙ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 • ГГГГГ
  Отговор
  2 19:59  07.12.17
  Червената кобра ежедневно плюе отрова, няма спирка за нея.
 • fisifssktskgzktsktzktzkt
  Отговор
  3 20:13  07.12.17
  ЦВ. ЦВ. СЕ СРЕЩА С АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ .....ХА ХА ХА....
 • 4 20:23  07.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Гост
  Отговор
  5 20:25  07.12.17
  Аз го гледах на живо по БТВ и забелязах, че е гузна, но не се предаваше и умело отклони всички зададени и въпроси със старата изпитана тактика да замести отговора с атака по ГЕРБ. Ама знаеме и вече всичките схеми и хитрости и тоя път си личеше че е притеснена от въпросите.
 • Гост с име
  Отговор
  6 20:36  07.12.17
  Хах Курнелия колко насериозно се е взела. Кои били този и онзи да и задават въпроси на нея. Тя априори е над нещата и може да говори само с равни. Което ако се премери със същия аршин може да я питат коя е тя че да задава въпроси на министър-председател. Водещата търпеливо и каза че депутати я питат ама Курнелия лети в небесата и смислен отговор не даде. А беше интересен въпроса. Как прокуратурата дава становище през 98 за проверка състояла се през 99.
 • Жоро
  Отговор
  7 20:47  07.12.17
  Супер противна!!!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  8 21:13  07.12.17
  Курнелчито с нови гърчове.

  Коментиран от #12

 • Шалом
  Отговор
  9 06:42  08.12.17
  Има ли все още някой,който вярва,че БСП-ШАЛОМ е социална партия? И изобщо,дали е партия?
 • Другар
  Отговор
  10 11:26  08.12.17
  Та то по-голяма групировка от БКП-БСП,има ли???
 • Будител
  Отговор
  11 11:30  08.12.17
  Тази взе да ми прилича на "професор" Вучков,но е доста по-семпла!
 • 12 22:10  08.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай