970 5

Иво Прокопиев: На Бойко Борисов не му харесва да има независими медии

Бизнесменът и КОНПИ взаимно се обвиниха в политически натиск, злоупотреби и изтичане на информация

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Стефанаки Йоанис

Бизнесменът призна, че се е срещнал с премиера, когато е разбрал за предстоящата проверка на КОНПИ, за да го уведоми, че това, което предстои да се случи, е незаконно и несправедливо

На премиера Бойко Борисов не му харесва да има независими медии, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV бизнесменът и медиен издател Иво Прокопиев.

Той посочи, че министър-председателят е работодател на председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), която наложи запор на негови имоти.

Цялата тази кампания е „груба политическа поръчка“, каза Прокопиев. На въпрос откъде идва ударът, той отговори: „Г-н Георгиев вчера си каза съвсем ясно. Той каза: „Моят работодател е премиерът Бойко Борисов“. Така че той, като един съвестен служител, най-вероятно изпълнява инструкциите на своя работодател. И сега е ред на неговия работодател г-н Борисов да каже на обществото той подкрепя ли репресията на КОНПИ срещу „Капитал“ и „Дневник“ или не я подкрепя“.

Прокопиев призна, че се е срещнал с Борисов, когато е разбрал за предстоящата проверка, но не за да се опита да я спре, а за да го информира за законовите нарушения, които се готвят – че това, което предстои да се случи, е несправедливо и незаконно. Премиерът отговорил, че и на него не му харесва, но нищо не може да направи. Но „не непременно Бойко Борисов казва истината във всяка ситуация“, добави гостът.

„Проблемът е, че институциите на държавата са приватизирани, суверенът е подменен, те не служат на интересите на гражданите, а на интересите на няколко души (...) На г-н Борисов според мен определено не му харесва да има независими медии“, каза Прокопиев.

Вчера бизнесменът и КОНПИ взаимно се обвиниха в политически натиск, злоупотреби и изтичане на информация, след като Комисията наложи запор върху имоти на Прокопиев и неговото семейство в размер на близо 200 млн. лв. Председателят на КОНПИ Пламен Георгиев се оплака от медиен натиск и нарече изданията на Прокопиев „групировка“, а бизнесменът нарече Комисията „бухалка за репресия“.

Той определи действията ѝ като „много брутален натиск“, който показва „желанието да бъде запушена устата на медиите и да бъде убита тяхната икономическа база“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Галя
  Отговор
  1 09:31  13.12.17
  Точно този ли ще говори за независими медии, хаха :) Дневник казва какво да мислят либерастите
 • няма добри герои във вашия филм
  Отговор
  2 09:37  13.12.17
  Виж 'ся Прокопи за кои медии говориш, ако визираш твоите соросоидни недей ме разсмива ти си същия, но служиш на други господари дори по-лоши, защото за разлика от твоите трима дебели "опоненти", които са алчни само за пари и власт ти със соросоидната политика нанасяш и други още по-лоши вреди !
 • goni
  Отговор
  3 09:58  13.12.17
  Човека си направи партия, ама на нея не и потръгна! Взе неподходящите хора и води неподходяща политика! Двамата заедно ще си ходят! Е! За него ще е малко по-болезнено! Ще му приберат едни пари! Те така, или иначе не са негови, ама той си мисли че никой не може да му вземе!:) Тоя път не позна!:)
 • впечатлен
  Отговор
  4 11:54  13.12.17
  До този момент не разбрах какво значи независими медии и имат ли те почва у нас. Далаверите на Прокопиев са отделен въпрос и това ще се докаже или отхвърли в българския съд, но медиите са друго нещо. Дали някога България ще доживее да разбере какво означава независими, обективни медии. Всички изпълняват една и съща функция, отричане на доброто от управлението на управляващите в момента и търсене на телета под волове. Накъдето и да се обърнеш, каквото и да прочетеш, все едно и също. Управляващите такива, онакива, смешни, тъпи, наричани как ли не, крайно грозни и нецензурни коментари, просташки, радващи определени кръгове от хора, за които явно това е утеха и вяра как скоро властта ще падне в ръцете им и ще продължат така, както са свикнали от десетилетия, каквото са вършели дедите им, бащите им и както им се иска на тях самите.
 • Съдия
  Отговор
  5 06:53  14.12.17
  НЯКОИ СИДИИ ЩЕ СТАНАТ МИЛИОНЕРИ

Напиши коментар:


Публикувай