1 071 8

Окончателно оневиниха Поничките за смъртта на Тодор

Братята трябваше да отговарят пред съда и за увреждане на чуждо имущество

Стефанаки Йоанис

И Врачанският окръжен съд обяви Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, за невинни за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов. Решението е окончателно.

Решението на второинстанционния съд, което е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, е от 16 януари. То е взето от съдебен състав, председателстван от съдия Иван Маринов. Докладчик по процеса беше говорителят на съда Снежана Наумова, предаде в. "Конкурент".

Така окръжните магистрати потвърдиха решението на Районния съд, който през март м.г. реши, че Поничките са невинни за смъртта на младежа.

„Присъдата е логичен завършек на един процес, преди който освен медийния шум и несправедливите обвинения към моите клиенти, нямаше никакви аргументи и доказателства. Решението на Окръжния съд във Враца доказва неговата безпристрастност и професионализъм при решаването на дела от голям обществен интерес“, коментира адвокатката на братята Светла Генова.

Десислав и Иван Дамянови бяха подсъдими обвиняеми за хулиганска проява, извършена в съучастие с изключителен цинизъм и дързост, за побоя на 12 януари 2016 г. над 18-годишния Тодор Йорданов в центъра на Враца, след който момчето издъхна. Съдебно-медицинската експертиза обаче установи, че ученикът е починал заради сърдечно заболяване, а раните от боя са само повърхностни.

Братята трябваше да отговарят пред съда и за увреждане на чуждо имущество. И по двата пункта магистратите ги обявиха за невинни.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 12:52  19.01.18
  пишете имената на съдийте да знаем кои са безпристрастно и логично съдят.....

  Коментиран от #2

 • не съм от Враца
  Отговор
  2 13:12  19.01.18

  До коментар #1 от "гост":

  Да справедливостта възтържествува.
 • юрист
  Отговор
  3 13:15  19.01.18
  Този път са прави онова дете е било болно а отгоре на всичко пръв напада.

  Коментиран от #5

 • Снежа
  Отговор
  4 15:39  19.01.18
  Не очакеах друго А после няма корупция Как има смърт а няма виновен? Ох Българио какво ли ще видим още .помните ли ония съдиики от Плевен дето един престъпник ги остави без деца Това е божие наказание .Треперете!!!!!

 • 5 16:05  19.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Темида
  Отговор
  6 17:02  19.01.18
  Ходете протестирайте за лифта. Утре като пребият до смърт вашите деца и оправдаят убиеца, пак за парк лифт или висок блок протестирайте.
 • Вълчан
  Отговор
  7 19:38  21.01.18
  Какъв е според вас шанса бащата да остави така работите....Никакъв според мен.След време ще се чуе продължението...
 • попо
  Отговор
  8 21:29  21.01.18
  Всички знаем че ако това бяха нашите деца, поничките щяха да са на пастет. няма да останат така нещата.

Напиши коментар:


Публикувай