1 158 0

Психично болен мъж се запали с цигара в лудница

Инцидентът е станал в болничното заведение в село Церова кория, Великотърновско

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Психично болен мъж се самозапали с цигара. Неприятният инцидент е станал във вторник около 16:30 часа в стая в Държавната психиатрична болница, намираща се великотърновското село Церова кория.

Пострадалият Я.М. е докаран и настанен за лечение в областната болница с над 70% изгаряния и вече му е направена операция. Състоянието му обаче продължава да бъде критично. Според работещи в психиатричната болница, пациентът не е направил опит за самоубийство, а случилото се е по-скоро инцидент.

Служителите на здравното заведение обаче не разкриват повече подробности. Според неофициална информация 35-годишният мъж залял дрехите си със запалителна течност и допрял до тях фас или горяща кибритена клечка. А когато те лумнали, изскочил с викове навън.

Санитарите в психоболницата успели да загасят пламъците, но за съжаление, мъжът бил почти целия обгорен. Днес сутринта пострадалият е откаран от търновската болница за Клиниката по изгаряния в спешния институт „Пирогов” в София.

В търновската полиция е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Разследването по случая продължава.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай