894 2

Бивша болница в Сливен сее зарази

Венцислав Михайлов

Депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Петър Петров сезира здравния министър Кирил Ананиев за безстопанствена болница, превърнала се в свърталище на клошари и наркомани, и източник на зарази.

Става дума за Специализираната болница за активно лечение на белодробни инфекции в Сливен, която е преустановила работа през 2010 г. с решение на Министерството на здравеопазването. Сградата на болницата е собственост на Министерството на здравеопазването и е със статут на паметник на културата. Теренът – държавна собственост, върху който е разположено закритото лечебно заведение, е с площ около 7 дка.

„Теренът и сградата сега обаче не се поддържат от никого и районът е станал източник на зарази. Хората наоколо се страхуват от това, както и за безопасността си, тъй като мястото събира клошари и наркомани“, посочи в питането си до министъра Петър Петров. Той настоя за спешни мерки.

В отговора си министър Ананиев допълни, че липсва и документацията за тази болница. Той се е разпоредил да се направи оценка на бившата болница и да му се предложи решение.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • един
  Отговор
  1 13:17  16.02.18
  Някой иска да папне теренчето, централно е и на хубаво местенце, а сградата изглеждаше така мнооого отдавна ;)
 • 666
  Отговор
  2 11:20  19.02.18
  Е то е ясно кои бре как? Както винаги! Пребоядисани - Бесепари - демократи. Или пък съмнителни богаташи, които изкупиха целия град без пари а не могат две думи на кръст разумно да свържат. Те дори са определили купувача на терена. Да има за децата имотче.

Напиши коментар:


Публикувай