2 267 1

Щети след пороя във Варна

Отнесени са покриви, прекършени са дървета

Мария Атанасова

Пороят във Варна е нанесъл сериозни щети в града – отнесени са покриви, прекършени са дървета, а на места асфалтът е разбит от водата. Няма пострадали или бедстващи хора, съобщи бТВ.

В пожарната служба са получени около 40 сигнала за наводнени избени помещения, гаражи и обществени сгради. Сред тях са 3 детски градини, трафопост, както и приземния етаж на АГ-болницата във Варна.

Над града се разрази гръмотевична буря, а улиците се превърнаха в буйни реки. Хората подадоха десетки сигнали в полицията и общината за наводнени мазета и паднали дървета.

В Куманово говорят дори за торнадо, което изпочупило покриви, комини и изкоренило дървета. Пороен дъжд и градушка като лешник ударили селото в късния следобед.

Торнадото е вдигнало покрива на една от къщите в село Куманово, строшило го е на две и го е хвърлило на асфалта пред сградата. И на други къщи са пострадали покривите. Има изкоренени дървета. Жителите на селото разказват как ламарини и керемиди са били вдигнати от вихрушката и са се въртели във въздуха над домовете им.

Унищожена е и реколтата.

Бедствието е продължило не повече от 15 минути. Веднага след това жителите на селото са започнали да разчистват. Най-големите отломки са отстранени от пътя с фадрома, осигурена от кмета на община Аксаково, а през следващите дни предстои комисия да оцени щетите.

Във вторник от кметството ще описват щетите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • аман вече
    Отговор
    1 10:04  06.06.18
    Не може при всеки по голям дъжд и да се случва така...При това вече 3та година,защо не взеха мерки още преди години,когато дори и хора загинаха....Никаква канализация,затлачени шахти,липсващи такива.Улици се изграждат,асфалтират се без никакви отводнителни трасета,нищо не се прави както би трябвало.Не може един дъжд да ни връща десетки години назад.....Всъщност в нашата мила родина може.....

Напиши коментар:


Публикувай