1 835 3

Окончателно! 2,4 години затвор за Катя Лерца

На 13 май миналата година тя прегази и уби пътния полицай Делян Палазов

Венцислав Михайлов

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на окръжния съд от 2,4 години затвор за Катя Лерца. На 13 май миналата година тя прегази и уби пътния полицай Делян Палазов в Пловдив.

Осъдената Катя Лерца е лишена и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 4 години.

В решението си апелативните магистрати са посочили, че категорично не приемат тезата на защитата за съпричиняване на катастрофата от страна на убития полицай. Малко преди удара Катя Лерца е управлявала джипа си с близо 90 километра в час, при ограничение от 50 километра, припомня бТВ.

В решението си съдиите са посочили, че категорично е опровергана тезата на защитата за съпричиняване на катастрофата от страна на полицая. В момента, в който е бил прегазен, Делян Палазов е спирал за проверка друг автомобил, движещ се пред този на подсъдимата.

Според Апелативния съд служителят на реда от достатъчно голямо разстояние е подал знак със стоп-палка и реално е бил видим за Катя Лерца.

Апелативният съд отхвърли искането за условно наказание.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • малко е
  Отговор
  1 16:45  11.06.18
  Малка и нищожна е присъдата за Фльорца, но явно това е "закона" Поне е ефективна, да я съберат там с Габриела Медарката да си починат малко в Сливенския, а гражданите на Пловдив да си починат от тях !
 • Gost
  Отговор
  2 17:03  11.06.18
  Браво.пак добре.
 • someone
  Отговор
  3 18:50  11.06.18
  2 години присъда за убийство на пътя ..... по-голяма подигравка здраве му кажи.

Напиши коментар:


Публикувай