1 112 2

Институтът за пътна безопасност започна независимо разследване на мястото на катастрофата край Своге

Междувременно Институтът за пътна безопасност започна независимо разследване на мястото на катастрофата. Диана Русинова от института, заяви пред "Хоризонт", че според първоначалния оглед асфалтът в района на катастрофата е твърде хлъзгав.

"Първоначалният оглед показва видима разлика по отношение на самия асфалт. В по-горната част има участък с доста по-едра фракция, съответно в по-долния край, точно където е станал инцидентът, очевидно материалите не отговарят на изискванията, дори с просто око това е видимо. Когато стъпиш на платното за движение, се вижда, че настилката е много хлъзгава, дори ако застанеш с обувки, а в момента е сухо. Представям си какво е било, когато е било наводнено и мокро", каза пред БНР Диана Русинова.

Тя уточни още, че при огледа е направило впечатление и това, че мантинелите не отговарят на минималните изисквания на производителя.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пешо
  Отговор
  1 10:49  27.08.18
  От кога се знае, че пътищата у нас са некачествени. Новопостроените също. Ама Цацаратурата спи. Резултата е наличен - едни си пълнят гушките, а останалите пълним гробищата.
 • Гост
  Отговор
  2 11:04  27.08.18
  сега следва въпроса, как неща които не минават и минималните изисквания са приети в експлоатация?

Напиши коментар:


Публикувай