670 5

Желяз Андреев: Оставам тук, не знам как върви делото в САЩ

Желяз Андреев: Оставам тук, не знам как върви делото в САЩ
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

„Нямаме информация какъв е статусът на делото в САЩ. За нас най-важното беше, че аз оставам тук”. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Желяз Андреев, след като стана вчера ясно, че САЩ са оттеглили искането за екстрадиция на българина.

Ако отида в Америка, рискът да бъда задържан е голям и реален, но САЩ не са дестинация, която искам да посетя, отбеляза той.

Съединените щати обвиниха Андреев и още четирима българи – всички колеги в кол център, за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Българските власти обаче отказаха да го задържат за постоянно след обществен натиск. След това България и САЩ започнаха консултации по искането за екстрадиция.

Желяз Андреев обяви, че е разбрал за щастливата развръзка по казуса още в понеделник вечерта от хора от екипа на премиера. „Съобщиха ни, че САЩ официално са изпратили нота, с която заявяват, че оттеглят своето искане. Просто ни помолиха да изчакаме до сряда, докато мине официалното изявление”, каза Желяз Андреев. По думите му са протекли сложни и тежки преговори с рамките на няколко месеца.

„Последно имахме среща през юни, на която ни бе пояснено, че предстоят тези няколкомесечни преговори и няма да има развитие по казуса, което да бъде общодостъпна информация за известно време”, каза приятелката на Желяз – Милена Здравкова.

„Казаха ни, че ние трябва да запазим спокойствие и да не предприемаме никакви юридически действия, тъй като казусът не е юридически. Ние, с цената на много усилия, останахме пасивни. Не предприемахме абсолютно никакви действия, не се интересувахме дори какво се случва”, допълни тя.

„Трудно е да си търпелив, лично аз свикнах с положението, в което бяхме през тези няколко месеца”, поясни още Желяз.

Той допълни, че от няколко месеца отново е стъпил на трудовия пазар и се е преориентирал към друга сфера.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коментиращ
  Отговор
  1 12:08  01.11.18
  Успех Желяз! Да имаш и късмет с работотаделите.
 • Иван
  Отговор
  2 12:17  01.11.18
  Само не разбирам защо приятелката му се влачи с него навсякъде като детегледачка....
 • стефчо
  Отговор
  3 12:20  01.11.18
  Сигурно в Щатите са му викали Айрънчо.
 • цистит
  Отговор
  4 13:01  01.11.18
  абе това гадже защо си спомням, че съм я виждал някъде в предизборни агитки на гроб
 • ХайСикТир
  Отговор
  5 16:36  01.11.18
  Това момче да си намери един млад свестен адвокат и да заведе дело в международния съд за психически тормоз и заплахи за поне 3 милиона долара. Нема начин да не вземе поне 1/3-та на финала. Гадна държава от сбиротак нации - Вавилон на 21-ви век!

Напиши коментар:


Публикувай