1 294 5

Честит празник, СУ!

С академично тържество Софийският университет отбелязва патронния си празник

Честит празник, СУ!

С академично тържество Софийският университет "Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Празникът започна в 9.00 часа в академичния параклис "Св. Климент Охридски" в Богословския факултет на СУ, на площад "Св. Неделя" 19, където Старозагорският митрополит Киприан отслужи архиерейска Света литургия. След службата литийно шествие ще се отправи към паметника на Св. Климент Охридски.

В 11.00 часа Академичният съвет на Софийския университет, начело с ректора проф. Анастас Герджиков, ще поднесе венец пред паметника на Св. Климент Охридски. Академичното тържество за празника ще е в Аулата на Софийския университет и ще започне в 11.15 часа. На него приветствено слово ще произнесе вицепрезидентът Илияна Йотова.

На тържеството ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще поздрави академичната общност за празника. Преподавателят в катедрата "Кирилометодиевистика" във Факултета по славянски филологии проф. Татяна Славова ще произнесе академично слово на тема "В началото бе Словото". Тържеството ще продължи с връчването на дипломите на новоизбраните професори за периода от 25 ноември 2017 г. до 25 ноември 2018 г.

На церемонията ще бъдат връчени също голямата награда за научна и изследователска дейност "Софийски университет Св. Климент Охридски; наградата на Столичната община за най-добър млад учен на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за 2018 г.; годишните награди на Алма матер за учебната 2018/2019 година за патронния празник на СУ; годишната стипендия на името на братята Евлоги и Христо Георгиеви за студент от Карлово; годишната стипендия на името на Надежда Дженева за студент от профила "Радио" на Факултета по журналистика и масова комуникация; годишната стипендия съвместно с БНТ на името на д-р Младен Младенов за студент от профила "Телевизия" на ФЖМК; годишната стипендия за студентски постижения в радио или телевизионната журналистика на името на проф. Михаил Минков; наградата на победителя в Националния студентски конкурс за проучване на дейността и творчеството на Петър Увалиев.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:39  25.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Фактолог
  Отговор
  2 11:44  25.11.18
  Интересен факт. Наскоро известен политик внесъл предложение, бронзовите фигури на братя Христо и Евлоги Георгиеви, да бъдат изправени, защото било недостоен пример – да седят в присъствие на най-висшата институция и сграда на Народното събрание.

  Коментиран от #3

 • Bubbles
  Отговор
  3 14:07  25.11.18

  До коментар #2 от "Фактолог":

  Ба аз се чудя как така още никой не е ревнал че са комунисти и да им се махат статуите. Жалко е че тая иначе хубава институция наречена СУ от ден на ден корумпираните боклуци които я ръководят я съсипват.
 • 4 15:14  25.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • y5y5ry
  Отговор
  5 17:41  25.11.18
  Най-скапаният университет в Европа. Пълен с най-долни комунисти и доносници на ДС, отявлени некадърници, които за нищо не стават. За мое нещастие съм завършил там, и ги знаем какво представляват, за това не искам и да чуя за това долнопробно място. Ако знаех какво представлява това място, никога нямаше да допусна тази греша да кандидатствам и да уча там!!! Единственото което видях там е: "пошлост, корупция, некадърност, лайкейство и доносничество".

Напиши коментар:


Публикувай