2 624 27

Протест в Сливен с искане за най-тежкото наказание за Мартин Трифонов

Десетки се събраха пред болницата, където е настанен обвиненият за убийството на 7-годишното момиченце

Протест в Сливен с искане за най-тежкото наказание за Мартин Трифонов
Мария Атанасова

Десетки хора се събраха пред болницата в Сливен на протест срещу жестокото убийство на 7-годишното момиченце в Сотиря. Те запалиха и свещ в памет на детето.

Те се организираха в социалните мрежи и дойдоха заедно с близките на момиченцето. Имат само едно искане – обвиненият в убийството да получи доживотен затвор без право на замяна, което е и най-тежкото наказание според българските закони.

Мартин Трифонов продължава да е в болницата в Сливен под полицейска охрана, уточнява бТВ.

Семейството на убитото дете иска наказание и за лекаря от спешния екип, който е транспортирал момиченцето от Сотиря до болницата.

Лекарят твърди, че е започнал да преглежда детето, но бабата му е попречила. Заради поведението ѝ решил да седне при шофьора и да стигнат по-бързо.

"Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да почне пак цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо. При това положение, с това кървене, нищо не може да се направи, дори в спокойна обстановка. Стандартът си е стандарт. В тази ситуация отзад не трябва да има външен човек, а медицински екип. Аз бабата не мога насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона", обясни д-р Недко Димитров.

От вчера в спешния център тече проверка от Регионалната здравна инспекция и Агенция медицински надзор. Лекарят вече е дал и писмено обяснение за случилото се във фаталния следобед.

Резултатите от проверката ще станат ясни в сряда, след което ще стане ясно и какво наказание ще получи.

Междувременно хората заявиха, че протестът им ще продължи и утре.

България
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Justise

  37 2 Отговор
  Хайде да не е доживотна ама примерно 300 години мисля , че ще е справедливо ! Нека се учим и от правосъдието на " братята " янки !
 • 2 Азз

  33 1 Отговор
  Че ние от братята янки вземаме само най-лошото, но не и законите!
 • 3 Краси

  36 4 Отговор
  Смърт!!!
 • 4 fasf

  6 29 Отговор
  Тъпите булгаристанци искат да си променят законите и да въведат химическа кастрация, защото циганин бил изнасил циганка. Циганска държава...
 • 5 Цъфнали

  25 1 Отговор
  Братята ви не са цъфнали и завързани. Тези убийци психопати ги нямаше преди 1989г.
 • 6 БЯС

  33 2 Отговор
  Бог да прости невинното детенце! Протест в цяла България . За изверга –до живот без право на замяна. За заспалите политици– погледнете сълзите на хората и с местните избори–референдум за връщане на смъртното наказание. Стига с лъжеценности и оправдания на убийци. Лъжедемокрацията донесе чувството за безнаказаност на всички престъпници.

 • 7 Циганин

  18 3 Отговор
  Браво! Започва да се забелязват слаби наченки на българско общество след като българи излизат на протест и искане на справедливата присъда срещу българин убиец. Адмирации!!!
 • 8 Так

  16 5 Отговор
  Тез психопати бяха едно време по затворите, САЩ и властта след 89г. ги освободи да малтретират, бият, убиват, изнасилват нормалните хора и да поддържат страх в народа. По този начин управляват народа, чрез страх от мутри и престъпници. Затова проблема с престъпността в БГ, не се разрешава. Преди 89г. престъпността беше минимална, обикновено от любов, което се случва навсякъде, но това бе минимално.
 • 9 антисоросоид

  17 1 Отговор
  За всичко случващо се в България вина носят антибългарските сороскиНПОта защитаващи престъпниците
 • 10 ?????

  12 7 Отговор
  А КЪДЕ Е РОДИТЕЛСКИЯТ КОНТРОЛ, ЗАЩО ДЕТЕТО Е ОСТАВЕНО САМО, СЪЩАТА ТАЗИ БАБА ЩЕШЕ ДА ВДИГА ПАНАИРИТЕ, КАКТО И СЕГА ГО ПРАВИ, АКО БЕШЕ СЕ СЛУЧИЛО В УЧИЛИЩЕ ! ЗАЩО ВСИЧКИ УПРЕКВА , А САМО НЕЯ СИ НЕ , НЕ БЕШЕ ЛИ РЕДНО ТЯ ДА Е С ДЕТЕТО ?!

  Коментиран от #14

 • 11 .....

  9 10 Отговор
  Този “ д-р” да си хвърли дипломата и да си понесе последствията, много немърливо, непрофесионално и най- вече нечовешко отношение.
 • 12 Тръмп

  4 7 Отговор
  Безумие е да протестираш против Закона!!!:):):)Има други начини за промяна на Закона!!!:):):)Промяната на Закона няма спре подобни психопати и социопати!!!:):):)А образованието и труда!!!:):):)Циганите си възпитават децата с агресия и бой,а това е крайния резултат от подобен подход!!!:):):)Агресията,ражда агресия до безкрай!!!:):):)
 • 13 Мутра

  5 10 Отговор
  Да ви кажа вашето хленчене нищо няма да оправи. И без това вашите викове и крясъци на площада нищо няма да оправят. Вие сте роби. Вие сте длъжни да ни правите парите. Затова че мъчете че ще има много сериозни поскъпвания на парното и другите продукти на магазина. Мълчете и се подчинявайте на системата която ние въртим и бизнесите които въртим. Вие нищо не можахте да направите защото това не е вашата отговорност. Можете да си хленчите колкото си искате но не можете да промените станалото.
 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 ДЕМОНкрация!

  6 2 Отговор
  На дяволопоклониците в ЕС не им дреме за момиченцето, а за правата на убийците, защото са садисти и мечтаят за деня, в който ще могат да убиват без да се крият и преструват на добри

  Коментиран от #17

 • 16 Право е

  10 2 Отговор
  Герб са виновни за всички беди на БГ. За целенасочената, деградация на обществото, за нефункционирането на държавата, като цял организъм, за нарушаването на обществено-възпитателните норми, за ниските доходи, за несигурността на хората, за заболеваемостта, за ранната смъртност резултат от всичките проблеми, които се създават на хората. И не са виновни, защото името им е ГЕРБ, а защото не стават, некомпетентни са и най-важното нямат и не изпитват интерес да се справят с проблемите на обществото и държавата.
 • 17 Тва време е дошло за тех

  5 1 Отговор

  До коментар #15 от "ДЕМОНкрация!":

  Те си го правят сега.
 • 18 Избягали от престъпността

  5 2 Отговор
  Пишете, че навремето имало репресии, убийства и избягали от репресиите. Ако навремето е имало някви репресии, те бяха срещу престъпници, крадци, убийци, изнасилвачи и мутринско мислещите. След 89г. репресиите, започнаха на мутринско мислещите върху народа. Колко избягали на Запад от репресиите на Социализма има и колко избягали от репресиите на мутрите върху народа има след 89г. Със сигурност при репресиите на мутрите върху народа след 89г. са избягали няколко МИЛИОНА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ.
 • 19 Някой

  3 0 Отговор
  Тоя да си понесе наказанието няма значение етноса.НО каде са всички когато дете ражда дете по на 12 13 години има дете а на 24 вече са баби.Спат всички.ТОВА ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА.ТОЧАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА МОЖЕ.Погледното от законова гледна точка всички майки и бащи са също за затвора за кво няма тях съд.Спим и по няколко милиона на година отиват така.

 • 20 АЗИ

  3 0 Отговор
  Няколко милиона българи избягали, това е равно на ГЕНОЦИД, бе хора.
 • 21 Гледач

  3 2 Отговор
  Да лежи до живот.Но трябва и правителството да лежи до живот за това че обрече едно 6 годишно дете на СМЪРТ за 20000 хиляди лева.Но също така трябва ЦИГАНИТЕ който убиват до лежат до живот. А ПРАВИТЕЛСТВОТО пуска ЦИГАНИТЕ който изнасилват и убиват без ефективни присъди.Сега тоя ИЗРОД ще го ОСЪДЯТ защото е убил цигане а той самия е българин.
 • 22 Народа не е нужен !

  2 2 Отговор
  Той трябва морално да се разлага. Трети пол, легална проституция, плурализъм, фри спиич, Родител 1, Родител 2. Момата ще ни се ..... .Нима случайно смениха названието на държавата ? О Народна Република на Република ? Нима случайно премахнаха - НАРОДЕН КОНТРОЛ и закърпиха Омбудсмент ? Нима току тъй събарят паметници от историята и пишат нови учебници ? НАРОДА Е ОБРЕЧЕН на саморазлагане и обезличаване. Народа не е нужен, заводи не се строят, училища, детски градини, пътища, медицински офиси, аптеки ? Нима не виждате какво е извън града. Царя е гол ! Нямаме държавници !
 • 23 А този урод да заплати същата цена.

  2 1 Отговор
  Нито е самозащита, нито е предизвикан, нито е подбуден за агресивна ответна реакция. Изнасилва и Убива дете по звергски начин. Прошка не може да има ! Ака съдебната власт отмине пас, народа няма да му прости, рано или късно. Той трябва да заплати със същият аршин !
 • 24 В България всички трябва да са равни.

  2 1 Отговор
  Но нека чуем думата на родната Темида ! Цигане, влахче, гагаузче, мохамеданче - всички сме еднакви пред закона.
 • 25 Защо е така

  0 1 Отговор
  От наблюденията,които имам ,в линейките лекарите се возят винаги отпред при шофьора -поне в по-малките населени места е така!При болния е по-неконфортно,студено и друса повече !
 • 26 Питащ

  0 0 Отговор
  Да се разпитат полицаите които са охранявали местопрестъплението, вярно ли е това което казва лекаря, че бабата е държала детето. Ако е така на какво основание тези некадърни полицаи са позволили на лице без каквото и да е правомощие да пипа предмета на престъплението - нараненото дете. Нито е разследващ орган, нито е медик. И как тези неграмотни цигани употребяват специфични медицински термини - яки, системи и т.н Кой ги подучи? Те пари от убиеца няма да вземат, ама що не опитат от лекаря. Защо е оставено такова малко дете без надзор от родителите въпреки разпоредбите на Семейния кодекс? Колкото до убиеца максимално строга присъда.
 • 27 Абе

  0 0 Отговор
  Браво!Десетки се събраха и искаха ...!Кога, бе ще се съберат поне двама да питат кой уби 3 млн.,и прокуди още 3!?????Прост народ,....проста държава

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.