Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 10:48 5 578 22

18-годишен загина след сблъсък с диво прасе, четирима са ранени

  • сблъсък-
  • прасе-
  • загинал

Инцидентът е станал на 11 октомври около 23.37 часа на пътя село Черково – Карнобат

18-годишен загина след сблъсък с диво прасе, четирима са ранени - 1

18-годишен младеж е загинал, а четирима са пострадали при катастрофа. Инцидентът е станал на 11 октомври около 23.37 часа на пътя село Черково – Карнобат. Поради движение с несъобразена скорост лек автомобил „Мерцедес C 250 TD”, управляван от 20-годишен мъж, блъска излязло на пътното платно диво прасе. От катастрофата на място е загинал спътникът на водача – 18-годишен младеж от Черково.

От инцидента са пострадали 20-годишния водач, който е получил комоцио и е настанен в отделение „Неврохирургия“ към УМБАЛ – Бургас и неговите спътници – 19-годишен мъж, който е получил комоцио и е настанен в Неврохирургията, 18-годишен младеж, който е получил контузии по тялото и е настанен в Първа хирургия и 30-годишен мъж, който е получил комоцио и е прегледан и освободен за домашно лечение. Четиримата са без опасност за живота.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    31 5 Отговор
    Може ли някой компетентен да изчисли с каква скорост е трябвало да кара, че да не удари шопара? Да знам за себе си, де

    Коментиран от #5

  • 2 гост

    23 8 Отговор
    Очевидно са се возили хлапетия без колани с превишена скорост, не е виновно прасето, а скоростта. Затова си има ограничения, които да гарантират възможност за реакция и намаляване на риска при инцидент. Когато караш с висока скорост няма шанс да спреш, да намалиш или др.

    Коментиран от #4, #11, #22

  • 3 kick

    25 3 Отговор
    А прасето как е!?
  • 4 Учуден

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ти да не си катаджия? Имало ограничения на скоростта... най-вероятно е 90 на между селски път, а и по-малко да е ако шопара е излязъл 20 м пред колата какво правиш, а?
    По твоята логика трябва винаги да се кара с 20 км/ч
  • 5 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Ицидентът е станал в тъмната част от денонощието. Скоростта, с която трябва да се движиш следва да е в обсега на осветяване на фаровете. Ако приемем, че е карал на къси, осветеният участък пред него е около 70-80 м. Като сложим почти 3 секунди необходимо време за възприемане на опасността, за реакция и за задействане на спирачките, можеш сам да си сметнеш безопасната скорост, т.е. около 50 км./ или 14 м./сек. Ако е карал на дълги, тогава осветеният участък е по-голям, съответно увеличава се и безопасната скорост.
  • 6 ЪРП

    13 1 Отговор
    ПОТРЕСАВОЩО ЕЛЕМЕНТАРНО ПОДНЕСЕНА ИНФОРМАЦИЯ !!!!!
    А , НАЙ-ФРАПИРАЩОТО Е ,ЧЕ НАЙ -ВЕРОЯТНО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е ПОДНЕСЕНА ПО ТОЗИ НАЧИН ОТ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ /КАТ/!!!!!!
    УНИКАЛНА ТЪПОТИЯ!!!!!
    ЧЕ ТО ХОРАТА НЕ МОЕ ЛИ ДА СА СЕ ДВИЖИЛИ И С 40 КМ/ЧАС, НО ПРИ СБЛЪСЪК С ПРАСЕТО ,КОЛАТА ДА Е ИЗВХВЪРЧАЛА В НЯКАКВО ДЕРЕ И ДА СЕ Е НАЦЕПИЛА ЧЕЛНО В НЯКАКВО ДЪРВО, КОЕТО ДА ПРЕДИЗВИКА ТЕЖКИТЕ СМЪРТОНОСНИ ТРАВМИ????!?!???
    МАЛОУНИЯ НА КИЛО СЕ ПИШАТ ТУК!!!!!!!!!!
  • 7 0000

    7 0 Отговор
    Ба мама му и прасе .то трябва да е голямо като теле бе

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "0000":

    Ами, сметни сам силата на удара, ако прасето е 100 кг. и го е ударил с 50 км./ч. или 14 м/сек /в което силно се съмнявам/, и акот вземеш предвид, че силата е квадратна функция на скоростта умножена по теглото.. 19 600 kg·m/s²
  • 9 Екстра 😂😂

    0 5 Отговор
    Да мрът тея от нулевото поколение
  • 10 Рошко

    3 0 Отговор
    А бе прасето оцеляло ли е
  • 11 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Комоцио се получава при силен удар в главата. При поставен колан не се получава комоцио, а синини и отоци на местата където колана пристяга. А тези всички са си изпраскали главите, возещото се момче отпред е загинало, що за удар е било? Ясно е, че е относително в тъмното дали ще видиш нещо навреме, за да реагираш или не, но с 80км/ч и обезопасени няма начин да пострадат толкова и да загине момчето ако не би шопарът да е подскочил и да се е врязал в момчето на предната седалка. И аз съм бил на техните години и аз съм карал със 180, че и повече ама нямаше някой да ми удари два шамара.

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петко

    6 0 Отговор
    НАЙ ВЕРОЯТНО ПРАСЕТО Е ИЗЛЕТЯЛО СТРАНИЧНО И НЯМА КАК ДА РЕАГИРАШ.НА ВРЕМЕТО КАРАХ МОСКВИЧ 412 И ЕДИН ШОПАР ЩЕШЕ ДА ГО ОБЪРНЕ СЪС СТРАНИЧЕН УДАР,ИЗКРИВИ КАЛНИКА А ЗНАЕТЕ КОЛКО СА ДЕБЕЛИ РУСКИТЕ КАЛНИЦИ И ИЗЧЕЗНА В ТЪМНИНАТА.
  • 14 Учуден

    4 0 Отговор
    Така и не получих отговор с каква скорост да карам, че да не нацеля шопара? Щото "съобразена" не е скорост, а понятие. Всички знаем, че такава съществува само в главите на властимащите. Предлагам да се премахнат всички ограничения, като числа, и да се остави само.... Не съобразена. Така и така винаги си на Бутан по тоя параграф

    Коментиран от #15

  • 15 Антонн

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Учуден":

    Това е индивидуално,няма точно определена скорост.
    Зависи от автомобил,пътна обстановка и "шофьор".
    На магистралата като е 140 и има мъгла,въли или е зимно време не се кара с 140.Как да ти кажа да караш с 80 че е безопастно,като със същия автомобил ако кара жена или пенсионер и с 80 ще се удари защото е важна реакцията.
    Да го кажем така колкото повече не можеш да караш,толкова по бавно трябва да се движиш.Но има разлика едно е да си мислиш че можеш да караш едно е да можеш.
    Да си отговориш на въпроса сам,вечер на тъмен път намери един човек неочаквано някъде да хвърли един празен кашон преди да минеш на платното.Ти караш с колкото прецениш че можеш,ако избегнеш кашона и овладееш колата значи всичко е точно.Ако не се замисляш че това можеше да е шопар,дете или пиян човек който блъскаш.

    Коментиран от #16

  • 16 Учуден

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Антонн":

    Ти, сериозно ли? Да не мислиш, че не знам какво е съобразена скорост? Да хвърли кашон казваш, хм? А от колко метра да го хвърли??? 20,30,50....или викаш няма значение? Внезапно излязло препятствие не значи, че е излязло задължително на нивото на светлините, а и през деня да е. Просто не трябва във всяка ситуация да се търси вина. А иначе има спирачен път по който горе долу може да се определи скоростта
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Така е

    1 0 Отговор
    Прасето е умряло на задната седалка.С каквато и скорост да караш прасето може да ти скочи директно на капака на колата или пред нея.
  • 19 milicejkata

    0 0 Отговор
    И как разбрахте, че е несъобразена? Навремето един полковник ме блъсна - в експертизата пишеше, че НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПРЕДЕЛЕНА СКОРОСТТА - нито по деформации, нито по спирачен път!!!
  • 20 питам

    0 0 Отговор
    защо има диви прасета по пътя???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? в европейските държави(истинските) не съм видял досега...............................................................................................................
  • 21 шофьор

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    комоцио се получава и с колан когато си и при резки спирачки без катастрофа! КОЛАНЪТ Е САМО ЗА ДА ТИ ИЗПЛАТЯТ ПО-НИСКА ЩЕТА - това не го ли знаеш???????????????? За да нямаш видими травми:) колко прости хора има, Боже
  • 22 до МВР

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Несъобразена скорост?!? Дежурната реплика на катаджиите.Сигурно му е изтекла игражданската и прегледа,затова го е ударил глигана.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове