Last news in Fakti

28 Януари, 2020 12:50 1 486 42

Горанов: Демографията не се променя с фискални стимули

  • демография-
  • фискални стимули-
  • ерм 2

Нито едно дете не трябва да се ражда заради икономически стимули, смята финансовият министър

Горанов: Демографията не се променя с фискални стимули - 1
Снимка: БГНЕС

Няма правилен начин да се проведе дебата за присъединяването ни към ЕРМ 2. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на годишна среща на властта с бизнеса, цитиран от news.bg.

Промените, свързани с тази мярка, минавали през единствено легалния начин - през Народното събрание. Присъединяването към еврото необратимо ни включва в процеса на вземане на решения. Противници на идеята той вижда в проруските партии. Все пак според него има повече позитиви от приемането на еврото.

България ще влезе с този курс и бордът ще отпадне, когато еврото замени лева, категоричен бе той. Нищо друго няма да се случи, подчерта той.

Според Владислав Горанов сме по-добре от много държави в централна Европа.

За финансовия министър предизвикателствата пред бизнеса ще останат същите и през тази година, както и през 2019 г. Лихвите не могат безкрайно да останат такива, предупреди той бизнеса. Това е предизвикателство за финансист номер едно. Освен това в сферата на данъците той каза, че те обикновено се променят в посока надолу, а не в посока на повишаване. Докато е финансов министър се закани да харчим толкова, колкото изкарваме и да имаме балансиран бюджет.

За предстоящата икономическа криза, финансовият министър е оптимист. Демографският фактор е предизвикателство, но той не може да бъде променен с фискални стимули, отсече Горанов. Нито едно дете не трябва да се ражда заради икономически стимули, обяви още той. Освен това примерите на държавите, които въвели такива стимули, показвали, че нямало особена промяна в демографската ситуация. Финансовият министър посочи, че плодовитостта у нас не е намаляла, а майките ги нямало.

Данъчната политика можела да реши проблема с неравенствата, каза още той. Затова Владислав Горанов отсече, че отмяната на плоския данък не стои на дневен ред пред кабинета.

2020 г. ще е не по-лоша от 2019 г., а защо не и по-добра, прогнозира той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА

    43 3 Отговор
    ТАКИВА БОКЛУЦИ КАТО ГРОБАРИТЕ !

    Коментиран от #27

  • 2 българин

    41 3 Отговор
    И колко деца е отгледал министъра

    Коментиран от #22

  • 3 ДЪРЖАВАТА ГИ РАЗМНОЖАВА БЕЗРАЗБОРНО

    29 2 Отговор
    ДЪРЖАВАТА РАЗМНОЖАВА ПРЕСТЪПНИЦИ, ХОРА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ СЛЕД 2ро ДЕТЕ, В МОМЕНТА ЗАТВОРИТЕ СА ПЪЛНИ И ТРЯБВА ДА ПОСТРОЯТ 4-5 МЕГА-ЗАТВОРИ КЪДЕТО ДА "ПРИЮТЯТ" 200-300 ХИЛ "РОМЧЕТА" КОИТО ЩЕ ИЗВЪРШАТ ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИДНИТЕ ГОДИНИ ---------------------------------
    ВИЖ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПАРИ НЯМА ? ? ? ДЕТО СА ИЗГРАДИЛИ ТАЯ ДЪРЖАВА
  • 4 дедо

    36 1 Отговор
    Това дебелокожо, нагло говедо сигурно е паднал от луната. Ела да те турнем на минимална заплата и да видим дали ще мислиш да правиш и отглеждаш деца!
  • 5 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    27 1 Отговор
    Докато престъпните мутри са на власт, така ще е. Систематично се унищожава всичко, което функционира в държавата !
  • 6 тъпи и нагли

    19 1 Отговор
    Се тая снимка на двамата тиквеници ли ще лепите към статиите , пуснете нещо голо женско , да се поразведри обстановката , то се за п***и става въпрос.
  • 7 Feik

    18 1 Отговор
    Точно тези двамата един ден ще отговарят за кризите. Въздух, вода, здравеопазване, еленергия, корупция. До кога???
  • 8 Ясно

    12 1 Отговор
    Духът на доктор Менгеле, голям приятел на цар Борис, е жив и днес. Никакви материални стимули за малчуганите, за тях най-полезно е лечението чрез глад и мизерия.
  • 9 Ели

    8 1 Отговор
    Спокойно. Управляват ни аналогови политици. Светът отдавна на влезе в дигиталната ера.
  • 10 Анонимен

    23 1 Отговор
    Горанов а защо не си зададеш въпроса майките защо не са тук а в чужбина и кой с управлението си изгони българите от България?

    Коментиран от #12

  • 11 Не е ли най добре

    5 2 Отговор
    Да не заменят лева а като в Сърбия да може да се плаща и с лев и с евро
  • 12 Горан ката ги изгони

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    3 милиона българи

    Коментиран от #13

  • 13 Горанофффффф

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Горан ката ги изгони":

    К*ра да ми ядеш мастило долна
  • 14 Никой не ги е

    6 8 Отговор
    Изгонил. Просто на никой не му се живее в комунизма. Сега това е просто продължение на тошовото време. Ама без разстрел по границите.
  • 15 Асен Илиев

    1 1 Отговор
    Съмнявам се, че ще се намери О ЛИГОФРЕН, да качи на гърба си булганите - ЕРМ 2 и да ги мъкне като куфари до 3-то пришествие :)
    Прилича ми на бълнуването на умиращ, по-скоро :)
  • 16 Behemoth

    11 0 Отговор
    Тоя голем боклук излезе....аз го мислех за мишка а той се оказа крастав плъх!
  • 17 Дантевият Ад

    14 0 Отговор
    Надежда всяка тука оставете .
  • 18 Българина

    10 0 Отговор
    Правилния дебат боклуци нещастни е РЕФЕРЕНДУМ!
  • 19 Българина

    12 0 Отговор
    Ако не знаете сделката на ецб за България е: пари срещу мигранти и лгтп! Не искате мигранри или дежндъри? Няма пари за рефинансиране на банки и държавата! България е продадена!!!! От герб! Защо мислите маймуните заляха гръцките и италянските острови? Защото дължат пари на ецб
  • 20 проклети

    10 0 Отговор
    изроди, предатели на род и родина! Унищожиха цяла нация, за да развъждат черни хлебарки! Ще им се върне тъпкано и претъпкано! когато черните пълчища ги нападнат лично тях, тогава ще се сетят че са унищожили тази страна
  • 21 Андрей Георгиев

    6 0 Отговор
    хУБАВО Е ДА СТОИШ НА ВЪРХА НА ДЪРЖАВАТА НО ДА НЯМАШ ПРЕДСТАВА ЗАЩО СИ ТАМ :пЪРВО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕВРОЗОНАТА тРЯБВА ДА ЗНАЕШ КАКВО Е НАШЕТО "ОБЩЕСТВЕНО НЕОБХОДИМО ВРЕМЕ ЗА ПРОИЗВЕДЕНАТА И РЕАЛИЗИРАНА ПРОДУКЦИЯ И ТОВА НА СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА.тРЯБВАТ ТИ ЗНАНИЯ КАКВА Е КОНСТРУКЦИЯТА НА ПАРИТЕ.пО ОТНОШЕНИЯ НА ДЕМОГРАФИЯТА:оСНОВНИЯ СМИСЪЛ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ/ИНКТИКТИВЕН/НА ЖИВОТИНСКИЯТ СВЯТ Е НЕГОВОТО ВЪЗПРОИЗВОДСТВО.тРЯБВА ПОВЕЧЕ ДА СЕ ОБРАЗОВАШ И ДА МИСЛИШ ПРЕДИ ДА ПЛЕЩИШ НЕЛЕПОСТИ.
  • 22 ???

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Той апартамент не е осигурил ти питаш за гледане. Сега да му ги вземат, че са стресирани от земетресението.
  • 23 ???

    2 0 Отговор
    Ами то чакалнята си е чакалня. Ама българската най вероятно ще бъде пълна с чакали, хиени и лисици.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 АНЕНЕРБЕ

    6 0 Отговор
    ВСЕ ЕДНО ГЛЕДАМ СНИМКАТА С ДВАМАТА НАЧАЛНИЦИ НА КОНЦЛАГЕРА АУШВИЦ БИРКЕНАУ!!

    Здравеопазване на което би завидял д-р МЕНГЕЛЕ, въздух по нищо не различаващ се от този в газовите камери на БИРКЕНАУ. храна която кучетата и котките не ядат , и разбира се КАПИТА НА ЕДИН РЕЖИМ НЕ ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ТОЗИ В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА.

    Избора на българина е - или бяга от този КОНЦЛАГЕР или остава за да положи костите в земята в която е роден превърната в един ГОЛЯМ КРЕМАТОРИУМ !!

    АКО НИЕ КАТО НАРОД НЕ ВЪСТАНЕМ И НЕ ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ НАГЛЕЦИ ОКОПАЛИ СЕ С НЯКОЛКО РОТИ ЕНИЧАРИ ВЪВ ВЛАСТТА, ТЕ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ ДО ЕДИН.

    ДЕЛИМАТА Е: - или НИЕ или ТЕ !!
  • 26 Умно село

    3 0 Отговор
    Оффф от TV Радуга , какво може да се очаква.
    Българските политици не виждат по надалеч от собствените си носове.
    Това не са държавни мъже, а политически сунгери ... и каквото се сетите.
    https://www.youtube.com/watch?v=lUekh6bMKJ8
  • 27 бл.134 в Зап. парк

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "НЯМА":

    Ха-ха .. свищовската школа ..направо за нобел.А може нещо и на негово име
  • 28 Горанов

    3 0 Отговор
    Любов трябва, не финансови стимули. Аз и другаря Борисов излизаме да ви обичаме за да има деца да плащат данъци и пенсиите.
  • 29 чичо рук

    12 0 Отговор
    Демографията може да се промени ако всяко младо семейство заживее в апартамента на кръстника си и разбира се без да плаща наем!
  • 30 Гост

    3 0 Отговор
    Мислиме си, че всеки финансов министър е най-зле, обаче борисофф всеки път ни изненадва и назначава още по-некадърен, този обаче е най-гадния...горанката е най-некадърен, най-мазен, най-противен.....
  • 31 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    РОДИХ СЕ ПРИ 5.2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ -В КОМБИНА С СССР ! СТАНАХ УЧИТЕЛ ПРИ 9.0 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В КОМБИНА С РУСИЯ !! СТАНАХ ПЕНСИОНЕР ПРИ 8.0 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В КОМБИНА СЪС САЩ И ЕС ! РАБОТИХ- ДО 6.0 МИЛОНА БЪЛГАРИ В КОМБИНА СЪС САЩ И ЕС ! ЩЕ СЕ "ПРЕНЕСА" ПРИ 5.2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В КОМБИНА С ЕС И САЩ !!!
  • 32 Спи народе ЕКАРИСАЖА е модернизиран

    3 0 Отговор
    Нали си живурка пъпчивата тиква в тризонет осигурен от Домуз бей!Какво го интересува народа?Само как са се изпънали и сигурно си попръцват в синхрон двамата коча от стадото българско...
  • 33 Северозапад

    6 0 Отговор
    Дали е така? Я вижте унгарците - преди по-малко от две години Орбан предприе точно фискални мерки и резултатът е 1.87% прираст на населението за 2019 - без да се броят тези, които са се върнали!
    Е са, ама това не го пише нито във Винету, нито по стените на апартамента, в който жинееш под наем, ама не го плащаш?
  • 34 Ахахах

    1 0 Отговор
    Горанов, най-сетне прогледна ли крадлива куковицо?!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Centurion

    2 0 Отговор
    Явно в Унгария са много прости???Видяхме до къде доведе политиката на фискални рестрикции и финансовият геноцид.Да имате финансова стабилност, но нямате хора,значи нямате нищо!Няма потребление ,няма данаци и отчисления,една трета от хората пълнят вода я чужди мелници.Но и какво да правят тука,да мизерстват,и да чакат 350/400 лв пенсия за 40 г експлоатация ли???Заплатите от 800/1000 за провинцията,и 1500/2000 лв за София са жив грабеж на труда на хората.На всякаде имало работа и търсела хора,за тези пари вие търсите глупаци!!!И днес вече сте вперили поглед във валутният резерв,щото няма друга здрава Българска банка да я оглозгате,Всичко е издънено,както и пенсионните фондове от вторият стълб.
    Боклуци долни,даже не можите и да откраднете като хората без да ви разберат.Намеренията ви с промяна на законите прозират и се забелязват от самолет. И всичко това защото сте изключително прости Калинки!!!
  • 37 От глупав по-глупав

    3 0 Отговор
    Тогава да няма помощи за раждащи на 12 години. На българите за едни 35 лв им определяте подоходен критерий, а на други цял живот на социални помощи
  • 38 План унищожение е във Финала си...

    1 0 Отговор
    Когато е оставено на чуждопоклонник да определя демографската политика на държавата ти,е естествено тази политика да бъде за изчезване на рода ти и подпомагане на тези които ще помогнат за ускоряване на този процес...
  • 39 Няма здравеопазване

    1 0 Отговор
    Който има малки деца добре знае как го отпращат от болница в болница защото случая не бил за тях или не умира детето и за това не било спешно състоянието.
  • 40 batguri

    0 0 Отговор
    а с кво се променя-с въздух под налягане ли?
    как се издържат деца с тези мизерни пари?
    вземи влез малко в час и спри да говориш глупости
    или така са ти наредили големите шефове?
    и махни тази самодоволна усмивка-нищо не си направил полза роду
  • 41 Глеам и са уча

    0 0 Отговор
    Владко, можеш ли все пак, да ми намериш едно апартаментче под наем, ама като тебе без да плащам, не за стимул, а щото се уплаших от земетресенията в Турция и Гърция, а и съм по убав.
  • 42 иван

    0 0 Отговор
    приемат ли еврото един 2 лева ще станат един ,или може да се приеме понеже няма ограничение в закона смяната да бъде с курс 3към 1 или 5 към едно , яжте тогава хуя и ще ви се стопят спястяванията както 89 година.глупаци властта не и пука за вас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове