Last news in Fakti

28 Януари, 2020 12:16 3 136 19

Борис Бонев: ГЕРБ да плати 30-те милиона от партийната субсидия

  • борис бонев-
  • столичен общински съвет-
  • герб-
  • субсидия-
  • водна криза-
  • вода-
  • перник

Нямаме водна криза, а политическа

Борис Бонев: ГЕРБ да плати 30-те милиона от партийната субсидия - 1
Снимка: БГНЕС

Днес на извънредно заседание Столичният общински съвет решава дали да позволи водопреносната мрежа на града да се използва за пренос на вода от язовир "Бели Искър" към Перник. Това би следвало да се случи чрез изграждането на нов водопровод, за който проектът е на стойност 25 милиона лева. Ето какво каза по време на заседанието независимият общински съветник Борис Бонев:

"София ще даде вода на Перник, но това не се случва, защото през последните десетина дни управляващите успяха да ни убедят с аргументи и с факти, че няма опасност за София и че това е най-доброто решение. Тук има обаче хуманитарен проблем, на който ние сме длъжни да се отзовем и затова е ясно, че ще гласуваме. Давам предложение "Софийска вода" до 7 дни да предложи план за действие в случай на тотална авария на Рилския водопровод. Когато се оценя риск и когато има кризисна ситуация, тогава е важно да видим кое е най-лошото, което може да се случи и да сме подготвени за реакция. Искам да поздравя колегите от ГЕРБ, много добре изиграна ситуация - ако гласуваме "против" имате виновни, които не искат да стигне вода до Перник, ако гласуваме "за" отговорността е споделена, нали така. Само, че не е споделена, уважаеми колеги, и Вие носите цялата отговорност не само за Перник, но и ако нещо се случи в София. Ние гласуваме "за" защото сме хора и трябва да помогнем. Иначе всички обясняват, че сме във форсмажорна ситуация - имаме водна криза. Само че нямаме водна криза, ние имаме криза на начина, по който се управлява тази държава. Имаме политическа криза. Тази криза до момента най-вероятно ще ни струва около 25 или 30 милиона лева и няма никакво значение дали някой от властта се прави на злия наказателен отряд, който арестува министри или шефове на ВиК ги хвърля в затвора, а другият се прави на спасител, който ще реши всяка криза. Истината е, че доказахте, че не знаете нито колко ще струва цялото това нещо с изграждането на водопровода, нито успяхте да докажете с факти, че има гаранции, че няма да има проблем с водоподаването на София. А както колеги вчера показаха, част от Рилския водопровод и сега е компрометиран. Лично аз няколко пъти показах как до местните избори, въпреки че обемът на яз. "Студена" намалява, позволеното количество за изтегляне от него не се променя. Това се случва едва от месец ноември след изборите. Това не водна криза, а политическа, защото някой реши да се опита да придобие един град преди изборите и до този момент ни отръска с 30 милиона лева. Предлагам Ви, уважаеми колеги, ГЕРБ от партийната си субсидия да плати тези 30 милиона лева. Защото когато говорите за държавни пари - държавата строи, държавата плаща, държавата това сме ние. Защото ние също си плащаме данъците и това са и нашите пари. Само че, не ние носим отговорност за безотговорното отношение и управление на водните ресурси на тази държава. Надявам се, че това ще е последният път, в който безотговорността и лошото управление ще ни карат и ще предизвикват подобни кризи, които ще трябва после всички да търсим начин да решаваме. Това е нечестно спрямо хората. Ние не сме тук за да се занимаваме с това. Ние сме тук, за да подобряваме живота".

За финал Бонев каза, че ако нещо се случи, няма да е достатъчно просто да се подават оставки.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРОБ

    33 6 Отговор
    Китайците направиха 2 болници за 10 дена а тук една тръба 10 километрова не могат за месец?

    Коментиран от #3

  • 2 СссереМ

    7 41 Отговор
    Алоууу къв си ти бе ,кой те е чувал шматка?

    Коментиран от #7

  • 3 Да, ама

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРОБ":

    Китайците имат 180 МИЛИОНА строителни работници. А нашите строителни работници са от махалата, а те не бачкат много. Ако бачкат, пък работата е зле.

    Коментиран от #5

  • 4 Месокомбинат БАНЬКЯ

    20 6 Отговор
    От Перник загряха ли вече, че София не вярва на сълзи!София си гледа далаверите,а Перничани вече не са такава дойна крава.Вече са пернишка остригана оФца и са приготвени за СЪЗДАРМА..

    Коментиран от #17

  • 5 ГРОБ

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Да, ама":

    Да ама как си представяш 180 милиона да правят 2 болници, ХАХАХА :D
  • 6 swh6345

    27 7 Отговор
    Този човек трябваше да бъде кмет на София!
    ДА!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 перничанин

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Нямаме водна криза, а политическа"....Ела в Перник да видиш дали кризата не е водна. В къщи се редим на опашка вечер за къпане. И не можем да се изкъпем всички защото топлата вода в бойлера свършва и му трябват 2 часа да я затопли пак. Тогава пък водата спира.
  • 9 111

    15 3 Отговор
    Подкрепям мнението,че управляващите от ГЕРБ да поемат и политическа и финансова отговорност
  • 10 Румен Петров

    21 2 Отговор
    Щом от герб кажат "няма страшно", бъдете сигурни, че страшното ще дойде.
  • 11 АНЕНЕРБЕ

    15 2 Отговор
    ПРАВИЛНО.
    От партийната субсидия и от ЗАПЛАТИТЕ НА МИНИСТРИТЕ И МИНИСТЕРСТВАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪБРАНИ МИЛИОНИТЕ.

    А АКО ПРОЕКТА СЕ КОМПРОМЕТИРА ТЕЗИ КОИТО СА ГО ИЗГОТВИЛИ ДА ДЕКЛАРИРАТ ГОТОВНОСТТА СИ ДА ПОНЕСАТ ВСИЧКИ ОТГОВОРНОСТИТЕ СВЪРЗАНИ С РЕАЛИЗАЦИЯТА МУ , В ТОВА ЧИСЛО И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!
  • 12 ПЕНКО

    4 4 Отговор
    САНИТАРКИТЕ В БОЛНИЦИТЕ В СОФИЯ СА ОТ ПЕРНИК !!! 50 % ОТ ВАЖНИТЕ РАБОТНИЦИ В СОФИЯ СА ОТ ПЕРНИК !!! МЪЖЕТЕ В СОФИЯ СА ОТ ПЕРНИК !!! ЩЕ СЕ СПРАВИМ И БЕЗ СОФИЯ -ИЗЖИВЯЛИ СМЕ ГО ТРИ ПЪТИ - НО ИМАХМЕ- 10 ПРЕДПРИЯТИЯ СЪСИПАНИ ОТ СОФИЙСКАТА ПОЛИТИКА И САЩ !!! ИМАМЕ И ПОДЗЕМНИ ВОДИ -МНОГО !!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 има ли неразбрали

    5 3 Отговор
    герб не плащат.Те вземат!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 7777

    5 0 Отговор
    Предложението Б. Бонев е справедливо. Това е цената на предизборната кампания в Перник 30млн. Нека тези които са се възползвали да бъдат така добри и да си платят сметката.
  • 17 Петър Андонов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Месокомбинат БАНЬКЯ":

    Кво София те гони пък теб? Кво общо имат хората с мутрите и олигарсите във властта ? Не настройвай хората едни срещу други .
  • 18 Петър Андонов

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНКО":

    Комплексарско изказване. И кво съм виновен аз като софиянец,че във властта крадат ? И посочете ми един софиянец във властта ,щото аз нещо не се сещам . Ако София я няма -цяла България е загинала и ще ви кажа защо- защото всичко,което се произвежда от тази страна, се реализира като продукция. А се реализира в България главно,не в чужбина. Без потреблението на София,която е към половин България по население, ще има по-малко производство и съответно по-малко назначени работници. Да не говорим пък за Перник,както сам казвате. Къде ще работят ,ако не в София? В Перник ли? Просто властта води политика на обезлюдяване с изключение и всичко живо работи и живее в София и Перник. Злобата и простотията няма да ни помогнат да решим този проблем.
  • 19 Геле

    0 1 Отговор
    Бонев гея протеже на Черепа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове