Last news in Fakti

25 Март, 2020 15:44 1 813 17

Синдикатите роптаят: Цели сектори са изключени от стимулите срещу съкращения

  • кнсб-
  • подкрепа-
  • стимули-
  • работници

Синдикалистите от индустриалните федерации също настояват за преразглеждане на проекта на правителственото постановление

Синдикатите роптаят: Цели сектори са изключени от стимулите срещу съкращения - 1
Снимка: БГНЕС

Синдикатите недоволстват, че основните промишлени сектори не са включени в обявения от правителството проект, според който държавата ще поема 60 процента от заплатите, за да не бъдат съкращавани работници.

КНСБ и КТ „Подкрепа“ смятат, че представеният преди два дни от кабинета обхват на подкрепата е силно стеснен и би засегнал едва 100 хиляди души, съобщи БНР.

Според синдикалистите от изброените в проекта икономически дейности е видно, че за държавните институции не съществуват работниците и служителите от трите основни индустриални сектора – добивна промишленост, преработваща промишленост и производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива.

В тези три сектора работят над 540 000 души.

Синдикалистите от индустриалните федерации също настояват за преразглеждане на проекта на правителственото постановление. Те предупреждават, че единствено заплахата от зараза ги възпира да организират ефективни протести.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фермер

    13 0 Отговор
    А се притеснявам за целия държавен апарат,ако останат без работа как ще ги обезпечим
  • 2 Случаен

    17 1 Отговор
    Абе какви синдикати,какви пет лева,Тиквата като повиши тон и ще се разплаче нр смеят да се обадят....само имитират ,,дейност,,
  • 3 Георги

    28 0 Отговор
    В България няма синдикати, никога не е имало. Всички са на една хранилка. Няма как да има при условие, че и малко дете вижда, че полза от тях няма никаква. С 30г. стаж съм и съм се убедил, че всичко работи против обикновения работник. Правят се на загрижени за хората, а всъщност лапат пачките от работодателите и държавата. Няма как да ме убедите, че работят за хората, защото само с два, три елементарни въпроса ще ги закопая. И всички го знаете, че е така.

    Коментиран от #15

  • 4 Фермер

    10 1 Отговор
    Ами съкратен депутат,министър кво ше ги прайм
  • 5 Кукуригу

    7 2 Отговор
    Какви стимули бе? Не стига, че ще се скапе икиномиката, а те и пари искат. Освен със сумата да отидете на скара бира едвали нещо друго ще постигнете.
  • 6 Хахаха

    12 1 Отговор
    Ами то това е целта бе, синдикати! Да изтрепят ненужните старчоци, че получават дълги години пенсии и освен това са живели по достойно и да не вземат да научат и младите келемета на достойнство! Също така да ликвидират някои бизнеси и като ги ликвидират, като преминат кризата да ги възстановят, но с нови сопственици! И народа да огладнее и да се научи цял ден да копае за 2 лева и 40 стотинки! Както беше в Текезето през 1957 година. Щото всеки се писа германец и няма кой да измете пред кметството качествено!
  • 7 Чума

    6 0 Отговор
    Абе, харесвам я кризата! Я, какво спокойно стана! Щастието, да ви кажа, е хармония между теб като микросреда и макросредата като околната действителност. Сега това е в пълен синхрон при темерутите, каквито сме ние - обитателите на Фактите! Къщни гърнета сме и ни е уютно! А за тези, които ще умрат, ако днес не изхайлазят 10 часа по кафенетата на клюки и флиртове, естествено не е добре! А най прекрасното е, че Той пак е моят Спасител! Ах-ах! Както си мечтах!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 заката

    6 0 Отговор
    ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ СА МИЛИОНЕРИ Е КАК ПА ВСИЧКИ СТАНАХА
  • 12 вашето мнение

    6 0 Отговор
    Кои синдикати бе, тия от кнсб? Ами нали шефа им е с апартаментче от герб. Ами нали неговите синдикалистки са всеки ден под ведомствените бюра и с уменията си назначават ведомствени шефове. Цялото спасение на трудовия човек е оставено в ръцете му. Защото и министъра, който има страх от земетресения го нарече меркантил.
  • 13 Алфа Ромео

    5 0 Отговор
    Вчера Бойко М. Борисов за пореден път половин час ни залива с безсмислени бълвочи и за пореден път след хиляди приказки и нищо точно и ясно не каза на хората, отврат напрао! Този господин от снимката направи същото, един куп празни приказки и нищо точно ясно и разбираемо, Борис Джонсън направи изявление 5 минутно с ясни и точни обяснения и послания!
  • 14 Без зъби баби

    5 0 Отговор
    Синдикатите в България са опитомени Бойкови зайци, до сега нищо не са направили , та сега в тези времена , забрави за работа.
  • 15 Независим

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    Поддържам напълно твоето мнение,защото и аз съм бил свидетел как синдикатите дошли на проверка срещу работодател,1во отиват при него разбират се за какво става въпрос и след това уж питтат работниците,а това е бил бивш председател на ц съвет на кнсб ..
  • 16 Кольо

    0 0 Отговор
    вижте историята на Мафията от създаването и до сега . Първо създават и обхващат "Синдикати " . Това е посредничество м/ у работник и правителство. Нещо като посредник между човек и Бог. Ам ,лапчо и от двете страни. Второто е сметосъбиране ,извозване и депониране след повторно преглеждане на боклука от големите градове .После на всякъде. Сигурен доход и реване за пари. 100 % увеличение на данък сгради в нашата действителност в някои общини . Най-вече в малките около окръжен град. А там казаните са от 15 години все същия ,без капак и без някое колело на железния някога поцинкован боклук. Режима на извозване-същия . на седмица веднъж ако не е зает с друго камиона . В повечето случаи единствен и на кмета . не питайте защо и как всички Герберски кметове за 10 години станаха имотни милионери и основни работодатели феодали. А този господин дали умишлено не пропуска и още една многохилядна армия с минимални заплати ? Най ниско в таблицата за минималния доход , с доста изисквания и документи зза да започнеш тази работа и платени по зле от чистачката в училище. На всичко отгоре и на 85 % въоръжени. Те тези така наречени "Охранители" ако имаха Синдикат и организация , ни банково дело ще да остане ,ни синдикати ... Ама са хора пенсионери вече в повечето и не им се занимава явно. Траят си като овце и бачката на бивши шефове и на мутри по незнайно колко часове и за мижави заплати. Сега може и без заплата да работят.
  • 17 глоги

    0 0 Отговор
    Цели сектори били изключени,ха,хахаааа,добър ви денъ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове