Last news in Fakti

12 Май, 2020 15:07 1 979 0

Общината в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция

  • белица-
  • община-
  • коронавирус-
  • мерки

Мъжът и жената са служители  в отдел „Общинска собственост“

Общината в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция - 1

Сградата на общинската администрация в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция, открита с бързи тестове при двама служители. Те са настанени за лечение в болницата в Разлог.

Мъжът и жената са служители в отдел „Общинска собственост“, уточнява БНР.

Вчера те са приети в болницата в Разлог, където са им направени бързи тестове. Предстои днес следобяд да излязат и PCR пробите им, каза кметът на общината Радослав Ревански:

"Двамата са настанени в болницата в Разлог с бронхопневмонии. Очакваме да се направят PCR тестове. Резултатите по-скоро довечера да излезнат. Но аз, за всеки случай, затворих Общината - поне тази седмица, докато не се потвърдят случаите и да знаем, какво правим в бъдеще".

През последните две седмици заразените служители не са били на работа в администрацията, уточни кметът:

"Защото бях казал от самото начало, всеки, който има някакъв симптом, да не идва на работа".

Ако PCR тестовете потвърдят заразата, всички служители от община Белица ще бъдат изследвани. Досега само в едно населено място е имало семейно огнище на коронавирус:

"Към момента в нашата община имахме регистрирани три случая в село Горно Краище и за щастие нямахме повече. Сега, за съжаление, това са новите случаи, но правим всичко възможно да ги локализираме и да ги ограничим на ниво семейно огнище".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА