1 298 0

Общината в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция

Мъжът и жената са служители  в отдел „Общинска собственост“

Общината в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция

Сградата на общинската администрация в Белица е затворена заради коронавирусна инфекция, открита с бързи тестове при двама служители. Те са настанени за лечение в болницата в Разлог.

Мъжът и жената са служители в отдел „Общинска собственост“, уточнява БНР.

Вчера те са приети в болницата в Разлог, където са им направени бързи тестове. Предстои днес следобяд да излязат и PCR пробите им, каза кметът на общината Радослав Ревански:

"Двамата са настанени в болницата в Разлог с бронхопневмонии. Очакваме да се направят PCR тестове. Резултатите по-скоро довечера да излезнат. Но аз, за всеки случай, затворих Общината - поне тази седмица, докато не се потвърдят случаите и да знаем, какво правим в бъдеще".

През последните две седмици заразените служители не са били на работа в администрацията, уточни кметът:

"Защото бях казал от самото начало, всеки, който има някакъв симптом, да не идва на работа".

Ако PCR тестовете потвърдят заразата, всички служители от община Белица ще бъдат изследвани. Досега само в едно населено място е имало семейно огнище на коронавирус:

"Към момента в нашата община имахме регистрирани три случая в село Горно Краище и за щастие нямахме повече. Сега, за съжаление, това са новите случаи, но правим всичко възможно да ги локализираме и да ги ограничим на ниво семейно огнище".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.