Last news in Fakti

4 Септември, 2020 17:48 8 516 26

Слатински: Акцията срещу "Хиполенд" показа безликите, марионетъчни, покорни слуги

  • николай слатински-
  • хиполенд

За мен, обаче, този случай не е само дребна подробност от арогантния наш политически пейзаж

Слатински: Акцията срещу "Хиполенд" показа безликите, марионетъчни, покорни слуги - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Николай Слатински във "Фейсбук"

"И аз като мнозина от вас подскочих като ужилен, когато прочетох днес за корпуса от бързо реагиране, връхлетял върху „Хиполенд“.

Естествено, че не съм в детайлите на конкретния случай и само това, че той звучи достоверно ме кара да смятам, че не просто звучи достоверно, но си е напълно достоверно това, което му се случва днес на собственика на „Хиполенд“.

За мен, обаче, този случай не е само дребна подробност от арогантния наш политически пейзаж – той е последица от онова, което ни сполетя в резултат на твърде дългото заседяване на тази власт на власт.

Не просто и не само - както се вижда на пръв поглед - край, около и под Човека Първо лице, Единствено число в държавата са група безлики, покорни, марионетъчни и по слугински верни нему люде, със същия манталитет, със същата култура, със същите нагласи и със същото потребителско, консуматорско отношение към властта, която близостта до Него им дава...

Не, нещата са много по-трагични! Тези под Него също са се обградили край, около и под себе си себеподобни.
И техните себеподобни под тях са се обградили край, около и под себе си със себеподобни".

"Така Той се е самовъзпроизвел себеподобно, фрактално по звената на властта надолу, като този процес е вече спонтанен, самоорганизиращ се, разпространяващ се като ядрена реакция по начин, който е извън Неговата власт и Той дори може и да не знае какво се случва, кой се е подредил надолу от Него на хранилката.

И всеки, който е отдолу на някого в тази йерархия, има две грижи.
Първата грижа е да действа и да мисли така, както според него желае или би пожелал самият Той – това вече е една разпълзяла се във всички посоки култура
(всеки път в този текст когато пиша „култура“, трябва да се помни, че тази дума е в кавички).
Втората грижа на всеки е да внимава в картинката и да угажда на действията и мислите на онзи, дето е непосредствено над него и благодарение на който най-често той е вграден в Схемата.
И е напълно вероятно самият Той да не е казал – я го почнете онзи от „Хиполенд“, та да му се види тясна България!

Но онези под него угоднически му четат мислите и намеренията и знаят, че Той само ще ги похвали, ако проявят нужната дисциплина и съобразителност.
Те знаят, че Той е бил бесен на казаното от собственика на „Хиполенд“ и е абсолютно възможно да тичат пред вятъра, да бързат да Го зарадват.

Защото много добре им е обяснено, а и животът им го е показал и доказал, че в тази държава лошо и неправилно е това, което Той смята за лошо и неправилно.
И те прекрасно са научили Правило номер 1 в днешния ни политически живот - че всяко нещо, което Той смята за лошо и неправилно, трябва да бъде наказано!

Така че това, което се случва със собственика на „Хиполенд“ се случва у нас с кого ли не.
Някого го уволняват, защото не е отишъл на политическо мероприятие на „Герб“.
Друг не го назначават, защото е казал нещо срещу Него или „Герб“.

Трети го наказват административно, защото симпатизира на опоненти на "Герб"
На четвърти му провалят научното развитие, защото не подкрепя „Герб“.
На пети му се разбива бизнесът, защото не е дал каквото се дава за „Герб“.
И така на шести, на седми, на осми..."

Може даже прегрешението на погнатия да не е толкова сериозно, но съответният човек от Схемата си казва – я по-добре аз да взема мерки, че някой от наш’те може да ме натопи нагоре, че не съм проявил герберска бдителност и не съм раздал гербеско правосъдие!

Това отприщва цял един поток от престараване, от прекомерни разправи и санкции, защото всеки по-надолу в Схемата знае, че за престараване и прекомерност не наказват, наказват за проявено подценяване и допуснато лековерие.

Ето защо за мен е съвсем обяснимо, че Той може и да не е инициирал разправата със собственика на „Хиполенд“, но някой под Него е решил да се докаже като верен и надежден Негов последовател, помислил си е, че подобни работи, дето ги е наговорил собственикът на „Хиполенд“ 100% не са Му харесали или просто се е застраховал срещу обвинения, че не е предприел нищо. Затова е свирил тръбата, събрал ротите от корпуса за бързо реагиране с представители на всевъзможните данъчни, икономически, финансови, контролни, ревизорски, проверовъчни, разкатаващи фамилията маши.

Правата кауза и им е казал: Дръж!

Накратко, Човекът Първо лице, Единствено число в държавата доведе до създаването на тази система, на тази Схема. И тази Схема може вече да действа и без неговите преки указания.
Голямата драма на България е, че дори когато Той падне от власт, Схемата може да остане. Затова падането Му от власт е само необходимото, но но и достатъчното условие за разграждането на тази система, за хирургическото отстраняване на тази порочна, опасна, ориенталска и деструктивна Схема, която разби толкова много съдби и провали толкова много кариери, съсипа толкова много бизнеси и прокуди толкова много знаещи и можещи българи зад граница.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Видиш ли

    4 62 Отговор
    "бизнесмен" на Територията - не му е чиста работата.
  • 2 Да да

    58 3 Отговор
    Когато има върховенство на закона , главният синод или главното мюфтийство да са на власт все тая, народът ще е добре ( нормални заплати и пенсии ) . Конкуренцията е двигателят на просперитета. Корупцията убива всичко нормално и естествено. Най добрият трябва да е най отгоре във всяка сфера.
  • 3 Да да

    41 4 Отговор
    БКП = БСП , СДС , ДПС , НДСВ , ГЕРБ , ОПИТОМЕНИТЕ ПАТРИОТИ И ВОЛЯ .ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО И РАБОТЕХА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МОРАЛ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ТРЯБВА.ГЛАСУВАЙТЕ САМО ЗА НОВИТЕ ПАРТИЙ ОЩЕ НЕ ДОКАЗАЛИ, ЧЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ НАРОДА. АКО СЕ ОБЛАЖЯТ ГИ СМЕНЯМЕ.Правиш ремонт в къщи. Когато си сменил 5-6 маистори , поради не кадърност. Продължаваш да търсиш кадърният а не търсиш някой от изгонените с надежда, че се е научил.
  • 4 Странно

    5 88 Отговор
    Тая проверка я подготвяли от преди месеци, ама то отвореното писмо било причината!
    Ами - нали е честен бизнесмен? Какъв е проблемът да го проверяват?

    Коментиран от #8, #17, #20

  • 5 ГРОБарски хроники

    47 1 Отговор
    Ще погребем и този бизнес !
  • 6 Геш Еф

    72 2 Отговор
    Просто го помолихме най-добронамерено да прехвърли бизнеса..Нищо лично просто бизнес.
  • 7 Да да

    34 0 Отговор
    Интересно ми е до колко пари може да си докара активен трол в мрежата ? Някой има ли представа ? В нормална държава с върховенство на закона и те ще живеят по-добре . В конкурентна среда всички са добре.
  • 8 qwe

    46 1 Отговор

    До коментар #4 от "Странно":

    От "години" даже са я подготвяли проверка слабоумно мекотело!
    Хахахахахаха! Инкасото все по-безмозъчни ви събира от кол и от въже
  • 9 Asdfg

    52 0 Отговор
    Къде е ПОЖАРНИКАРЯ-ДЕБИЛ-КРАДЕЦ? “БЕЗГРАНИЧНА НАРОДНА ЛЮБОВ” за БОЖЕСТВОТО!
  • 10 Браво на Каренин

    20 2 Отговор
    Просто си е много Улаф.Той запали протеста а сега само налива бензин в огъня. Толкова ТъББ.От тъпотия и пренатяне права бате.
  • 11 Хиполенд Хиполенд

    28 3 Отговор
    е един от малкото рекламодатели на Славуца. Чаткате ли?
  • 12 Емил

    1 37 Отговор
    Стига ревахте, бе! Собствениците на "Хиполенд" да си търсят нов изпълнителен директор!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 припомних си Смирненски

    19 0 Отговор
    Докато четях, имах усещането, че материалът спокойно може да се озаглави "На гости у дявола". А на бързаците... прави им чест! Многоточието можете да попълните с текста на Смирненски.
  • 15 Дидо

    33 0 Отговор
    Преди 10-тина дни от Агенция "Митници" пак а му павили проверка...И на слепите вече е ясно за какво иде реч!
  • 16 Тато из Правец

    12 0 Отговор
    Къде е КРАДЕЦЪТ???
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЗОЯ

    23 0 Отговор
    Първо беше Биберон във Варна, сега Хиполенд. Залагам, че следващият обект ще бъде родилна зала в Майчин дом.
  • 20 Жоро

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Странно":

    Странен трол си ти бе, като херпес сте гербавите мутри. Сега шиши или някой приближен доб мутрата Бойко ще гепи бизнеса на човека. Дали няма да го носят в гроба. Ако знаят как ги кълнат хиляди хора, всичко се връща дали на тях или тяхните поколения
  • 21 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    18 0 Отговор
    Това са ни слугите!
  • 22 chi

    19 0 Отговор
    Това са шпицкомандите на Борисов, знаете ли на колко хора са изгорили душиците?
  • 23 И това рядко

    7 1 Отговор
    Седесарско " самородно злато" изплува над тинята.Този е един от групата на црън Ванчо.Върл радетел на сесесарската групировка.Именно той,Ал.Бож,Ал.Йо- фекалояда, Венци- коня,убавото наде,елчето константинова,унищожиха съзнателно цялата произвоствена инфраструктура, цялото селско стопанство.Те подготвиха почвата за изкуствен фалит на десетки банки, който сами създадоха.През тях,с изкуствена инфлация изпомпаха спестяванията на милиони българи. И този сега ми ръси мозък!
  • 24 Петър

    9 1 Отговор
    Да не каже сега някой, че българските институции не работят. Моля ви.
  • 25 Мда

    1 0 Отговор
    Еврохолд 2
  • 26 Един човек

    0 0 Отговор
    Всичко това се решава с лична отговорност на държавният служител, а сега отговаря институцията. Ако все който престъпи закона носи лична отговорност няма да е така и да има тайива наказателни операции.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове