Last news in Fakti

15 Декември, 2020 17:20 4 413 87

Захариева: Да почиташ Тито в Скопие е като да почиташ Хитлер в Берлин

  • екатерина захариева-
  • северна македония-
  • тито-
  • хитлер

България остава един от най-силните поддръжници на процеса на разширяване на Европейския съюз, включително с Република Северна Македония, увери вицепремиерът

Захариева: Да почиташ Тито в Скопие е като да почиташ Хитлер в Берлин - 1
Снимка: БГНЕС

На Балканите бушува привидно странен спор - България блокира преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз. Става въпрос за език, история и идентичност. Първият дипломат на София Екатерина Захариева коментира проблема в обширно интервю за германския национален ежедневник Die Welt, предава Агенция "Фокус".

В отговор на въпрос защо България блокира началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония кък ЕС, Захариева обяснява:

„Нашата подкрепа за започването на преговори за присъединяване с всички държави от Западните Балкани винаги е била много последователна, но никога безусловна. Подобно на други държави-членки, ние откриваме, че всеки, който желае да стане член, трябва да бъде готов да започне разговори. Дори когато се съгласихме да започнем преговори за присъединяване с Република Северна Македония и Албания през март, това решение беше обвързано с условия. Освен всичко друго, Северна Македония трябва да покаже осезаеми резултати при прилагането на споразумението ни за добросъседски отношения“.

Захариева уточни, че много от точките, заложени в договора за добросъседство, не се изпълняват от страна на Скопие:

„Инфраструктура, например. Срамно е, че като съседни държави нямаме дори железопътна връзка. Намираме се в „Паневропейския транспортен коридор 8“, коридор на НАТО, който трябва да свърже Албания, Северна Македония и България. Има огромни закъснения. Не само България е забелязала това, но и международните институции, които финансират проекта. Те губят 130 милиона евро. Северна Македония не е предложила нито един инфраструктурен проект в посока изток-запад. Това би било също толкова добре за тях, колкото и за нас. За съжаление има доста странни примери за създаване на административни бариери там за инвеститори, които биха могли да създадат работни места в региона. Предложихме тригодишна програма за образование и култура, но чакаме отговор от година и половина. И така, и така нататък“.

Не България, а Северна Македония отказва правото на самоопределение на гражданите си, обяснява вицепремиерът:

„Най-трудният въпрос са неточните твърдения, които се чуват отдавна, че отказваме на македонците правото на самоопределение. Или правото да наричат езика си както искат. Но страните не признават езици или нации, а само други държави“.

„... Всяка нация има право на самоопределение. Но не (съм съгласна с) твърдението, че им отказваме (на македонците) това самоопределение. Това не е вярно. Но това се казва отново и отново, може би с цел да се изобрази България като държава, която е от – не знам кой век. Звучи ужасно, разбира се - държава, която отказва на друга държава правото на самоопределение. Но е точно обратното. През последните десет години 88 450 северномакедонци са получили българско гражданство въз основа на произхода си. Те са български и европейски граждани. Те също имат право на самоопределение. Но всеки, който днес се определя като гражданин с български корени в Република Северна Македония, продължава да бъде дискриминиран. Само преди три седмици някои групи публикуваха лични данни и адреси на такива хора, а в някои случаи дори бяха заплашени да ги обесят“, разказа Захариева, като най-често подобни инциденти се случват в интернет и социални мрежи като „Фейсбук“.

„Това са заплахи, на които държавните институции там трябва да реагират, защото става въпрос за безопасността на тези хора. Но те реагират само когато ги помолим. А не трябва да чакат това. Трябва да е ясно, че институциите в държава, която е кандидат за членство в ЕС, трябва да реагират, когато има дискриминационни действия срещу група от население въз основа на религия, пол или идентичност. И всеки, който вземе различно мнение от официалното и каже, че трябва да се работи с България, ще бъде изложен на тази омраза там. Това се случи дори с премиера Зоран Заев. За съжаление идеята за изграждане на нация на основата на омраза срещу България все още е държавна политика“ в РСМ, подчерта първият дипломат на София.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева повдигна и въпроса дали германците биха приели да ги наричат „фашисти“ в учебниците.

„Премиерът (на РСМ Зоран) Заев беше много критикуван, след като каза истината. Не знам защо това все още не се признава от македонците след десетилетия. Но в учебниците, 75 години след войната, българите все още се изобразяват като фашисти. Бихте ли приели, ако днес германците все още ги наричат фашисти в някои учебници?“, попита Захариева с оглед искането на София да се премахне определението „български фашистки окупатори“ от учебниците по история в югозападната ни съседка.

България остава един от най-силните поддръжници на процеса на разширяване на Европейския съюз, включително с Република Северна Македония, увери вицепремиерът.

„Оставаме един от най-силните поддръжници на процеса на разширяване на Европейския съюз, включително с Република Северна Македония. Но искаме наистина конструктивни и сериозни дискусии между нас. Трябва да направим равносметка къде сме. Омразата трябва да спре. Между 1 септември и 20 ноември сме преброили 14 699 негативни публикации за България в македонските медии и само четири неутрални. В България, от друга страна, имаше 450 положителни съобщения за Северна Македония в медиите през същия период“, подчерта първият дипломат на София.

„Това показва липса на плурализъм. Те бяха и доста брутални към мен, когато се осмелих да изразя липсата си на разбиране, когато празнуваха четиридесетгодишнината от смъртта на един от най-мрачните диктатори – Тито, който е убил до 1,7 милиона души в бивша Югославия за по-малко от десет години. И все още го почитат. Кметът на Скопие е партиен приятел на Заев. След това вече не бях толкова популярна там. Но това е все едно кметът на Берлин да предложи да се чества смъртта на Хитлер“, направи сравнение Захариева.

„Нека се опитаме да успокоим емоциите... Нека се съсредоточим върху рамката за преговори и да работим по двустранен протокол за допълване на договора. Надявам се, че когато емоциите от двете страни се успокоят, ще имаме по-конструктивни дискусии“, подчерта Захариева.

По повод дали преговорите все пак ще бъдат стартирани в рамките на германското председателство на ЕС, което приключва в края на годината, Захариева отговори: „Ще цитирам френския президент - качеството е по-важно от скоростта на процеса. Ще отнеме толкова време, колкото е необходимо“


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    37 29 Отговор
    Оставка
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пръц

    25 39 Отговор
    Ренегат—комунетата от синдиката ГЕРБ ще ни докарат още врагове на главата.

    Коментиран от #71

  • 4 американската мафия

    40 18 Отговор
    А ние колко милиона загубихме от виртуалните самолетчета? Ааааа пардон не милиони а 2 милиярда тоест 2200 милиона за само 8 бройки!

    Коментиран от #39

  • 5 И тиквоча в бегето

    27 10 Отговор
    То е същото
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ти си

    28 10 Отговор
    за Сливен , доста отдавна , а врътките и грабежите на на мъжа ти и Пастирката са за 3 Х доживотни !
  • 8 обективно

    30 11 Отговор
    А за Ердоган мълчите като комунист на разпит. Той не е ли като Садам Хюсеин, а?

    Коментиран от #35

  • 9 Я ...Я

    35 28 Отговор
    ТОВА Е НАЙ ТЪПОТО НЕЩО КОЕТО СЪМ ЧУВАЛ. И ТО КАЗАНО ВЪВ НЕМСКИ ВЕСТНИК. МНОГО ДРАЗНЕЩО. ТАЗИ НАДМИНА И БИБИТКО.
  • 10 пройчо

    26 11 Отговор
    Да почиташ Тлъстия Бою в България е същото .!!
  • 11 джаич

    34 26 Отговор
    Изключителен интелект , елегантна външност , секси очилца , ама овори ли си устата да говори - леле , мале - акъл на грамуди - срам , смях , хумор и забава - къде е Хитлер , къде е маршал Йосип Броз Тито ?

    Коментиран от #40, #77

  • 12 Ти си

    8 17 Отговор
    почитай правешкия каскет и хранителя му и се скрий от всички погледи завинаги !
  • 13 Гринго

    30 14 Отговор
    Тази пак дава пример като блондинка!

    Да почиташ Тито в Скопие, е като да почиташ Хитлер в Израел – това е адекватния пример, но когато министърът е поредната калинка, или по-точно хлебарка, състоянието на България се влошава.

    Коментиран от #63

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ооо

    23 9 Отговор
    Говори глупости угодни на запада който се грее на огъня от войните на Балканите . Тази им кладе огънче .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПатрЕотът

    21 24 Отговор
    Браво на Захариева,Много добре защити позицията на България, Сравненията са ОК, България над Всичко !!!!
  • 18 ОФцата захариева

    14 26 Отговор
    Бълнуването на клетата Захариева по команда на агент 'Иван' от ДС започва да граничи с шизофрения, когнитивен дисонанс и каквато още диагноза се сетите.
    Правителството на, изпаднало в унизителна зависимост от Путин и Ердоган, се опитва всячески да сипе помия и клевети срещу настоящето проевропейско управление в Скопие.
    Кой ще припомни на Захариева, че нейният шеф и настоящ премиер на България е бил ОХРАНИТЕЛ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР ЖИВКОВ, а след смъртта на диктатора лично присъства на откриването на ПАМЕТНИК на Живков, който "гордо" стои и до днес в Правец ???
    Кой ще припомни на Захариева, че нейната партия с нокти и зъби пази срамните и най-големи в България паметници на съветската армия-окупатор?
    Кой ще припомни на Захариева, че нейн колега в правителството е АГЕНТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ?
    Кой ще припомни на Захарива, че в България все още имаме град, носещ името на комунистическия диктатор Димитров ?

    Коментиран от #42, #45

  • 19 Просто човек

    23 12 Отговор
    Абсолютно проста калинка 🐞🐞 тотален позор;
    Репликата ти за Тито даже няма да я коментирам...
    #ОСТАВКА!
  • 20 Катка външната

    24 12 Отговор
    Калинка Си няма и на идея дори как говорят Хърватите за Титово време и колко е бил по-добре бизнеса им. Та цяла Югославия тогава можеше да пътува на Запад и взимаха хиляда марки заплата средно, га тук взимахме по 200 кинта де на черно беха 80 марки. Тито колко войни е водил според нея и каква икономика е създал
  • 21 big

    22 15 Отговор
    Тази женица, която надали знае кой е Тито и неговия принос за изграждането на Югославия и да стане лидер на необвързаните страни! По негово време беше изградена държава с изключителен плурализъм, демокрация и дори албанците в Косово и Македония трябва да му благодарят. Той им разреши заселването по времето на Енвер ходжа и техните между родови конфликти. По негово време гражданите на Югославия бяха уважавани на запад, за разлика от нас. Жалко е, че такава калинка ни е министър на външните работи и повтаря нечии опорки!

    Коментиран от #36

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Катка общата

    15 9 Отговор
    Куха лейка
  • 24 Доказателство че Захариева чете форума

    14 7 Отговор
    Почти същото изказване бях написал тук преди 1 месец. Само дето не повдига въпроса пред ЕС за избитите българи от сръбската и титовата комунистическа диктатура. Няма лошо, тук може да научи много.

    Коментиран от #25

  • 25 Дедо

    8 5 Отговор

    До коментар #24 от "Доказателство че Захариева чете форума":

    Тито ли вкара Македония в кралство Югославия или Фердинанд, ти кво си очаквал в Северна Гърция не комунистическа по-различно ли е било
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Аз40

    10 4 Отговор
    Захариева, искаме да те видим гола, боМбон! :D
  • 30 историк

    11 9 Отговор
    Министърке, имаш ли представа кой е Тито?
  • 31 Голем смях

    17 15 Отговор
    Отдавна не сме имали външен министър ,който да назовава нещата с истинските им имена.Може би най-добрия външен министър за последните 30 години.Сложи много мъже в джоба си .И като се сетя че Вигенин беше външен министър ...
  • 32 Васил

    9 5 Отговор
    А да почиташ Бойко не е същото като Тито?
  • 33 бкп

    4 1 Отговор
    Сталин , Тито , Димитров ! Сталин , дупка , Димитров ! Тристранен пакт - РИМ , БЕРЛИН , ТОКИО ! Балкански съюз - Кралство Сърбия , Царство България , Кралство Гърция и Черна гора ! И три национални катастрофи !
  • 34 Ганчо

    10 9 Отговор
    Много добро изказване!
    А тук на повечето май им липсва елементарно възпитание и може би осрания палатков лагер на Лъвов мост. Направо сте жалки!
  • 35 Не е ,

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "обективно":

    Какво общо има в случая, големи тъпунгери имало тук
  • 36 По времето на тито,

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "big":

    Са репресирали етническите българи, записани като македонци, днес с претенция за нация и идентичност, а че се е заигравал със запада и изтока едновременно, диктатора си празнуват, ами не са готови за ЕС

    Коментиран от #61

  • 37 гост

    3 8 Отговор
    Тая голяма бяла птица (не е лебед) дава примери с държавници оставили зад гърба си силни сплотени нации , хората го знаят , и за това ги почитат , няма да почитат , и слушат вас , дето носите само разединение и разруха и корупция на своите народи , македонският футболен отбор на европейско , отбора на територията на Захариева зад борда .

    Коментиран от #47

  • 38 Нали тъй

    3 9 Отговор
    България е пълна с паметници на Г, Димитров, който наложи македонския език и държава, градове и улици носят неговото име, пълни сме с паметници на съветската армия - окупатор, ама сме се заяли със Скопие!

    Коментиран от #43

  • 39 Хаджи Хаджи Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "американската мафия":

    „Паневропейския транспортен коридор 8“, коридор на НАТО, който трябва да свърже Албания, Северна Македония и България. Има огромни закъснения. ЕТО ЗАЩО ББ СТРОИ ТАКА УСЪРДНО МАГИСТ4АЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ! КРАДЕ СИ НА ВОЛЯ И НИКОЙ ОТ САЩ ИЛИ ЕС НЕ СЕ НАМЕСВА! ЦЕЛТА Е! ББ ВЗЕМА МИЛИАРДИ ЗАЕМИ, КОИТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАМЕ С ЛИХВИТЕ, ЗА ДА СТРОИ НАТОВСКИ ТРАНСПОРТНИ КОРИДОРИ! ДАЖЕ И САМ ГИ ИНСПЕКТИРА! НАРОДЕН СЪД ОСТАВА ПОСЛЕДНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
  • 40 Еднакви са, просто Хитлер

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Е по-мащабен, тито си е сръбски комунист сатрап, и днес Македония се управлява от сръбските УДБаши, политиките сръбско-македонски още от миналото се основават предимно на ЛЪЖИ, нали джаич, знаеш го

    Коментиран от #59

  • 41 Нене

    7 1 Отговор
    Да почиташ партия гроп е все едно да ти е все едно колко ще живееш
  • 42 Овца ще викаш на тая, дето

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "ОФцата захариева":

    Не те е донаправила, сърбоманите от службите са оставили Македония да се развива, ама верно ли, бе, гадино червена, питай българите там как се чувстват, като им отидеш на гости те молят да си говорите на английски, не са готови за ЕС
  • 43 Амиии, не е вярно, живея

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Нали тъй":

    В малък град, централна БГ, няма нито паметници, нито името на Г.Димитров, смениха името на гимназията още 89г, нито една улица няма, колко долни пишат тук

    Коментиран от #60

  • 44 Тъпа уфсъ

    4 5 Отговор
    Коги дедати лапаше немски пи..... Тито тепаше окупатори и палеше танкове! Па ти да му цункаш оная работа ина сега щеше да слугуваш в немска къща без пари!
    НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО ,НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Обективен

    6 3 Отговор
    Кога ще се обединим и застанем единни за националните интереси на БЪЛГАРИЯ и ще подкрепяме всеки който ги защитава, без значение от партийната му принадлежност?
    България е на всички ни! Нека се обединим и защитим РОДИНАТА!

    Коментиран от #48, #73

  • 47 Отборът на Захариева

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Е играл за 3 и 4 място на световно 94г, кога го постигнат това, тогава плямпай за спорт

    Коментиран от #72

  • 48 Явно никога, учудващо е

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "Обективен":

    Колко идиоти пишат тук против БГ
  • 49 Росен

    5 0 Отговор
    Накрая ще разберете, че всичко е за усвояването на едни пари.
    Богатите, разбирайте управляващите стават още пи-богаъи.
    А гольо - още по-гол.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 В.В.П.

    9 0 Отговор
    Герб са прокажени и чумави телета..Не се пънете толкоз.Франция ,Германия,Белгия, Холандия,ще стопират шиптърите...На 100 %..Докато е ЕС...После ще видим. В.Герб иде мода да вади стари кокали на демони от миналото и да ги хвърля на масата....,,,Глейте сега..Ний бяхме заклети комуняги и НОМЕНКЛАТУРУРНИ ОТРОЧЕТА,обаче прогледнахме .Турихме си очилата..Никой не ви вярва,мъъъършши...Щом на Македония и разрешиха 1991г,референдум,И целия свят + България +Сърбия ,я призна на момента...Кво сте очаквали???Само внимавайте да не стане като Украйна,след време..Там Русия ,действа бързо, а,Ний ще си пишем статии у Факти...Зсеби ги Макетата!!!.Да градят живота..
  • 52 Жоро

    8 0 Отговор
    Не знам как я има още нашата държава с толкова прости управници.
  • 53 историята

    6 4 Отговор
    България помни Кървавият Божик през 1945 и избитите българи след това и то по нареждане на тито. Всеки, който е с българско самосъзнание и не се е наричал македонец според новите постулати е смятан за окупатор фашист и е бил репресиран. Общо взето тази идея се е запазила и до сега в някои глави.
    По разпореждане на тито са избити 23 000 българи, а други 130 000 българи са изселени, изгонени и преследвани, изпращани в концлагерите му.

    Коментиран от #54, #74

  • 54 АМА ТО

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "историята":

    Да ти напомня ли че пре 1940 Чърчил потопи френската флота и утепа 12 000 французи като тяхен съюзник??????????????????????? Той диктатор ли е????????????????
    НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО,НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН!

    Коментиран от #55

  • 55 историята

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "АМА ТО":

    но не ги е насилил да се отрекат, че са французи

    Коментиран от #57

  • 56 ТОЧКАТА

    4 2 Отговор
    Нали ПОМНИТЕ спора ГЪРЦИЯ/македония за ,,,ЗВЕЗДАТА ОТ Вергина,,!!!!!!!!!!тази буначка НИЩО НЕ Е ВДЯНАЛА!!!!!!!!и ми разтяга неолиберални локуми!За тиквата да не говорим.....
  • 57 2020 година

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "историята":

    Никой не спори за простотиите които са правили управниците през ония времена! Няма безгрешни! В щатите са биели комунисти,хора заради леви убеждения са мрели от глад, а в източния блок хора са умирали за идеи! Фактите са че българите са били окупатори с всички последствия от това!Факт е че българи насилваха и трепаха сърби в окупираните територии ,факт е че 12 000 българи оставиха костите си по полетата на Драва за свободата на Сърбия!
    НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО ,НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН! ДА ПОМНИМ И МЕДА И ЖИЛОТО!

    Коментиран от #66

  • 58 frankopan

    5 2 Отговор
    Защо в Скопие да не честват Тито,нали благодарение на него стават република в СФРЮ !При основаването на бъдещата Югославия македонците не се споменават въобще ,създава се Кралство на сърби ,хървати и словенци- 01.12.1918г.На 03.01.1929г. след преврат на крал Александър I е преименувана на кралство Югославия !След втората световна война на 29.11.1945 на мястото на кралство Югославия се учредява ФНРЮ от 6 равноправни републики -Словения,Хърватска,Сърбия ,Босна и Херцеговина,Черна Гора и МАКЕДОНИЯ и две автономни области Войводина и Косово ! През 1963 ФНРЮ се преименува СФРЮ !Така до 1992г.когато започва разпадането и сега само Войводина е рамките на Сърбия! Това са историческите факти ,а кой как ги тълкува е друг въпрос !
  • 59 Брендолета

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Еднакви са, просто Хитлер":

    Маршал Тито не е комунист. Бил е на служба е СССР. От Урал си взема жена Пелагия (Йована в СФРЮ става). Той е истинският баща на Желко Ражнатович-Аркан. Какъв хитлер ви гони? Сравнение не може и да има

    Коментиран от #64, #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Брендолета

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "По времето на тито,":

    Играл е не само със Запад и Изток, а и в Африка Алжир например

    Коментиран от #69

  • 62 Голем смях

    1 2 Отговор
    А в Пловдив,Русе ,Бургас са изтъпанчени паметници на ..Льоша .Азиатския и.з.р.о.д ,окупирал България и върнал я десетки години назад в развитието и.
  • 63 Брендолета

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гринго":

    Не е точно така улици с име на Тито има и в Черна гора, Босна и Херцеговина и др. СФРЮ си е едно цяло, макар и разделено
  • 64 Методите им са едни и същи,

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Брендолета":

    Тая информация ми е напълно излишна, баща бил на мафиот, че кво друго да очакваш, под кришата не пада друго

    Коментиран от #67

  • 65 Ти шариш ли се,

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Брендолета":

    Бил на служба в ссср, а не бил комунист, че те ще го допуснат, ако не е, офф, стига тъпни, бе

    Коментиран от #81

  • 66 Виждаш от едната страна, а

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "2020 година":

    Кажи сърбите след като придобиват БГ областта вардарска Македония какви са ги вършели изтребление на българите, сърбите винаги са били алчни за българска земя, едното им око все лакомо за БГ земя, затриха българите в Македония с цел никога тая земя да не се върне на БГ, затова замислиха македонизма-сръбска, комунистическа, антибългарска идеология

    Коментиран от #80

  • 67 Брендолета

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Методите им са едни и същи,":

    Има и различни круши. Аркан ми е баща, а аз все още не съм мафиот

    Коментиран от #68

  • 68 Брендолета

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "Брендолета":

    Исках да кажа мафиотка. Жена съм все пак
  • 69 big

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Брендолета":

    Да не забравяме и Китай. Като лидер на организацията на необвързаните нации ( извън НАТО, СИВ, ЕС и Варшавския договор) те са имали връзки - политически и икономически с тях, което е спомогнало и за техния растеж!

    Коментиран от #70

  • 70 Брендолета

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "big":

    Отклонихме се от темата, дъвкана бая дни. Та тая мома н снимката излиза срещу СФРЮ чрез изказването си за Тито. Определено бих казала, че не у ред. Тя е външен министър и никой не го интересува, че е малограмотна. Това не е като ние тук как си дискутирме в сайтчето, дост отговорно е за Държавата България

    Коментиран от #78

  • 71 Дрис

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    И КВО ?
  • 72 обективно

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Отборът на Захариева":

    Добре ,че едни други хора преди това градиха държава и спорт . Тези футболисти за 3-4 годни ли пораснаха и станаха световни величини. Отбора на Захариева се вижда какво носи , корупция , разруха , и небивали нива на смъртност на територията , нормално македонците не искат да станат като нас . Тръгнали сме да им казваме какво да правят , а в собствената си територия не можем да сложим ред . навсякъде хаос , корупция , батак. Ако нашите управници бяха по малко крадливи , и бяха изградили по-нормална държава , македонците сами щяха да драпат със зъби и нокти да са при нас . Достатъчно е да минеш Калотина да се качиш на друг път , да минеш през първият тунел , и усещаш разликата.
  • 73 химера

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Обективен":

    Това е много хубаво пожелание , но на практика нулева реализация . Скорошен пример Кубрат Пулев , какво го направиха по социалните мрежи , за това че на два пъти достига до финал за световна титла , броят му милионите все едно те са му ги дали .
  • 74 резултата

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "историята":

    Това е характерно явление след световни войни , и военни конфликти. Държавата наричаща се - победител да разчисти , и асимилира петите колони на другите държави , обикновено тези загубилите , защото това е най-удобният момент , след реките от кръв, репресиите остават встрани . Правили са го всички от столетия , без нас . За всяка държава и територия може да се извадят по няколко примера . Може само да се каже една максима от римско време - Горко на победените .
  • 75 Проклет да е!

    5 0 Отговор
    ПРОКЛЕТ ДА Е ТОЗИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, КОЙТО СЕ ПОДПИШЕ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА РСМ КЪМ ЕС. КОГАТО ТЕЗИ АЛЧНИ БЕЗРОДНИЦИ ВЪРНАТ ЗАГРАБЕНОТО, ТОГАВА ДА СЕ ЗАПОЧНАТ ПРЕДВАРИТЕЛНИ НЕАНГАЖИРАЩИ РАЗГОВОРИ!
  • 76 емил

    3 0 Отговор
    По правописните грешки се разбира, че тук 90%" пишат македонци.
    Нека г-жа Захариева не мисли, че българин ще пише така, когато се казва истината. Напълно подкрепям казаното.
    А на македонските драскачи да кажа: В България обръщението към министър - жена не е "МИНИСТЪРКЕ", както в РСМ, а "Госпожо министър".
  • 77 rule

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "джаич":

    Прав си! Тито е маршал, а Хитлер е ефрeйтор!:) Къде ще ги сравняваш двамата?!:)
  • 78 4745

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Брендолета":

    По всяка вероятност си бисексуален. Лошо няма! Ще се срещнем на парада!:)

    Коментиран от #79

  • 79 Брендолета

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "4745":

    Жена съм по рождение, умнико. Ако отида на такова място трябва да ги изтрепам. Аз съм консервативна
  • 80 Брендолета

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Виждаш от едната страна, а":

    Не си спомням да съм коментирала сърби. Казах, че имам македонски роднини тук в нашата държава. И не защитавам подобни геноциди, вкл.и в Одринска Тракия и т.н. СРМ е в патова позиция. Българи са, но са в територията на бившата СФРЮ. Кофти положение. Ако имах власт бих им предложила да се присъединят към България и македонския им измислен език отмах става диалект. Нима тук няма диалекти?!
  • 81 Брендолета

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ти шариш ли се,":

    Ген.Ахмед Кенан да не би да е станал комунист или там каквито са, като е бил на служба 1958-9 в Северна Корея?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Оставка ма!

    0 0 Отговор
    Ейййй, тая Незадоволената Проста Пазарджишка П.y.т.к.a. (НППП с ципче) Ката Шекерова едвам сдръжа не само ceкcyaлния си нaгoн, но и простотията, необразоваността и лизачеството в характера си! Предлага на македонците да честват правешкия влашки цигaн Тато вместо югославския хърватско-словенски ключар Тито! Ако Тито = Хитлер, то Тато = Сталин, Троцки, Ягода, Ежов, Берия, Никитка, Брежнев, ..... взети заедно!
  • 85 ха ха ха

    0 0 Отговор
    Много тъпо парче, спор няма!
  • 86 македонец

    0 0 Отговор
    линк БЪЛГАРИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ПОБЕЖДАВАЛИ ЧИНГИС ХАН И МОНГОЛСКАТА ИМПЕРИЯ
  • 87 луд Ленин

    0 0 Отговор
    Тая пак се изкъка на метеното. Започна да се взима много на сериозно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове