Last news in Fakti

14 Май, 2021 18:02 20 994 85

За бруталния тормоз над бизнеса и политиката в България - предприемачът Владислав Симов пред ФАКТИ

  • владислав симов-
  • бизнес-
  • малък и среден бизнес-
  • рекет-
  • комисия по ревизията-
  • комисия по ревизия-
  • герб-
  • бсп-
  • има такъв народ

„Малкият и среден бизнес са подложени на институционален тормоз през цялото управление на ГЕРБ“, сподели ни предприемчивият българин

За бруталния тормоз над бизнеса и политиката в България - предприемачът Владислав Симов пред ФАКТИ - 1
Владислав Симов, снимка: ФАКТИ

В последните години не малка част от хората добре съзнавахме, че българският малък и среден бизнес е подложен на дивашки тормоз, включително и под формата на рекет. Никой обаче не излизаше, за да го каже в прав текст. Имаше огромен страх. Мутрите от 90-те влязоха в институциите и подновиха рекета си спрямо трудолюбивите българи. В последните седмици за това публично свидетелстваха двама бизнесмени - Светослав Илчовски и Павел Стоименов, в Комисията по ревизия на управленията на ГЕРБ. Днес пред ФАКТИ такива примери даде и предприемачът Владислав Симов.

На аудиторията ни припомняме, че той и преди е бил събеседник на нашата медия, като първоначалният повод за това бе евентуалното му издигане за народен представител от гражданската квота на БСП на парламентарните избори, провели се на 4-ти април.

С г-н Владислав Симов, освен за тормоза над бизнеса България, разговаряхме и за случващото се в българската политика.

Повече четете в следващите редове:

- Г-н Симов, Вие сте предприемач и като такъв при Вас със сигурност няма и частица равнодушност по отношение на информацията за държавен рекет, която изнесоха Вашите колеги по призвание – Светослав Илчовски и Павел Стоименов. Как бихте коментирали това, което споменатите господа разкриха пред Комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ?

- Бих го нарекъл лъч светлина. Надежда, че тeзи, които задушаваха развитието на бизнеса и всяваха страх, най-накрая ще бъдат изкарани на светло и ще се махнат. Искрено се надявам и на възмездие за безчинствата им. От разказите на двамата господа стана съвсем ясно какви са били похватите за изнудване на крупните предприемачи. Виждате ли парадокса - ако си добър предприемач, ако си успешен и бизнесът ти расте, те ще дойдат и ще те подчинят. Това трябва да спре! Такава среда за бизнеса има пагубен ефект върху икономиката на страната. И тук не говоря за някакви трудни за разбиране процеси от обикновените хора. Тук става дума именно за обедняването на тези, които преживяват и без това трудно. При липса на добра среда за бизнес се погасява стопанската инициатива, сиреч намаляват хората, които стартират бизнес, следователно изчезва конкуренцията и се появяват монополите, вдигат се цените и се сваля качеството. И това не е за сметка на тези, които могат да се разходят до Монако и да хапнат омари. България сега има нужда в политиката да влязат смели и отдадени хора, такива, които вече са постигнали професионални успехи и не стават политици, за да си оправят живота. За нацията ни все още има зрънце надежда и то е скрито именно в създаването на добра среда за предприемачите.

Относно двамата господа - за единия от тях бях чувал още преди години, че си има проблеми с изнудвания от хора около ГЕРБ. Доколкото знам, това се е отразило лошо и на семейството му и е понесъл загуби и в личен план. Сигурен съм, че двамата няма да са единствените с подобни разкази. Представям си, че всеки, който има смелостта да проговори, съзнателно тръгва по много труден път и ще му се наложи да понесе и лична отговорност, но както отговори Светослав Илчовски на въпроса, (при едно от изслушванията пред Комисията) защо е решил да проговори - “веднъж се живее”. Нямаме време да си държим главите в пясъка и да чакаме да стане по-добре.

- Случвало ли се е такова нещо и нас Вас в годините?

- Случвало ми се е многократно. Малкият и среден бизнес са подложени на институционален тормоз през цялото управление на ГЕРБ. Разбирате ли, при нас не идват да ни кажат “дължиш ми 12 милиона”, защото ние нито взимаме субсидии, нито въртим такива обороти, но малките бизнеси в годините са ползвани като дойна крава за кампанийно попълване на бюджетния дефицит или други нужди. Пословични станаха случаите на данъчни ревизии, в които приходният инспектор идва и ти казва “трябва да напиша някакъв акт, имам таргет”. Няма значение колко си стриктен, акт ще има. Ако искаш го обжалвай. Само че обжалването ти коства пет години, куп пари за адвокати, експертизи и прочее, а през това време сумата е изискуема. Изобщо през цялото управление на ГЕРБ различни държавни агенции бяха използвани буквално за мародерстване на бизнеса и аз свалям шапка и се възхищавам на всички, които оцеляха. За хората думите ми може да звучат пресилено и емоционално, затова ще ви разкажа съвсем конкретен пример.
Семейството ми притежава малък бизнес за търговия на горива. Става дума за бензиностанция с две колонки в с. Антон и малко търговия на едро - зареждаме тракторите на земеделски производители, както и строителна техника в региона. През май 2018 година, един ден след като премиерът (б.р. премиерът Бойко Борисов) се прибра от визита в Русия, където домакин му е бил президентът на Лукойл Вагит Алекперов, с пълна сила се лансира един проектозакон за търговия с горива и нефтени продукти, който преди това беше отхвърлен с негативна оценка от три министерства. Приемането на закона е било очевидно много важно за определени хора, за да могат да заличат малките търговци и да наложат монопол. За да ви разясня ситуацията - малките търговци на горива в България имат едва 18% пазарен дял, но те се явяват естествен регулатор на цената на дребно. Тяхното премахване би създало възможност големите вериги да влязат в картелни договорки и да увеличат цените на дребно необезпокоявани. Случи се така, че малките в този сектор бързо се обединиха в браншова организация и поехме трудна битка срещу закона. И тук стигам до отговор на въпроса ви - в момента, в който ние надигнахме глава, започнаха масирани, много интензивни проверки и посещения от всякакви държавни органи. Представете си малкото офисче на фирмата ни в село Антон, в което няколко часа след наше интервю пристигат на проверка осемнадесет човека от държавни органи - НАП, ДАНС, Митници, Инспекция по труда и т.н. Ето това са условията за правене на бизнес при управлението на ГЕРБ.

В крайна сметка, искам да споделя, че ние победихме. Борихме се две години. Заложихме всичко. На баща ми включително му костваше и два стенда на сърцето. Историята си заслужава да бъде разказана, защото ако не беше борбата на тези хора - малките търговци, днес горивата по бензиностанциите щяха да се продават на цени като в Гърция - над 3 лева за литър. Заслужава си да бъде разказана и защото е своеобразна победа над омертата на ГЕРБ и доказателство, че шанс има, стига да има биткаджии.

- В участията си при Лили Маринкова във ФАКТИ казахте, че е лесно да се оспорва, но е трудно да се гради политика. В този смисъл, успя ли според Вас 45-тото Народно събрание да съгради някакви полезни политики в краткия си законотворчески път?

- Да започнем с това, че при 45-тото НС за пръв път от много време видяхме политически дебат, въпреки крещящите опити на ПГ на ГЕРБ да го заглуши. Това Народно събрание за четири работни дни постигна повече от 44-тото за четири години. След краткото му съществуване имаме нов закон, по който ще се проведат предстоящите избори, закон, който премахва множество от заложените в предишния възможности за манипулация. Имаме комисия, която разследва. Многократно се повдигна въпросът за разформироването на специализираните съдилища и Бюрото по защита към главния прокурор - все инструменти за политически репресии. Редом с това чухме и предложения за подобряване на бизнес средата, като това да се увеличи прагът за ДДС регистрация до 166 хил. лева, за да се даде възможност за по-добър старт за новите малки бизнес инициативи. Но най-важното от всичко, като че ли, е надеждата, която даде 45-тото Народно събрание, че идва промяна към по-добро.

- По-добър вариант ли бе този, който се случи – а именно да се тръгне веднага към нови парламентарни избори?

- Времето ще покаже, но един от неоспоримите позитиви на това решение е възможността да се създаде служебно правителство, в което президентът подбра хора, за които си мечтая да виждам в политиката на България.

- При г-жа Маринкова говорехте и за проблема с „доброто и лошото“. И по-конкретно за размиването на границата между двете. В контекста на този проблем, с оглед и на видяното в 45-ия Парламент, считате ли, че партии като ГЕРБ, БСП, ДПС могат да свършат нещо добро за българските граждани - не толкова като техническа възможност, а като желание.

- Ако имаха желание, какво им пречеше да го свършат до сега?

- Иска ли са, но са нямали желания, както гласи една шега. Иначе, Вие споделяте и тезата за „дърпането на конци и сценарии“. Имате ли идея как може да бъде разбито това задкулисие, ако приемем, че наистина съществува и движи процесите в държавата ни?

- Единствено когато в Парламента на България влязат достатъчно независими, доказани, успешни и образовани хора. Не такива със сертификат ITCard. Не хора, които са отишли там заради заплата или да си оправят техния си живот. На страната ни сега ѝ трябват независими политици повече от всякога. Как ще дърпаш конците на един независим човек?

- Считате ли, че наистина е настъпило началото на политическия край на ГЕРБ?

- Надявам се това да е краят на един мрачен за българите период от 11 години и половина. Ако се обърнем към историята на България след Освобождението ще видим много подобни моменти, в които издигането в култ на един човек или една идеология са довели до погроми за нацията ни. Ерата на ГЕРБ ще остане в историята като точно такъв период, ако не допуснем някой да я заличи и пренапише в собствена угода, както се е случило след 44-та година. Между другото, гледах на живо заседанията на комисията на Мая Манолова и се чудех какво мотивира тези редови хора от ГЕРБ с такава жлъч да бранят омертата? Та някои от тях са съвсем отскоро там, съзнанието им би трябвало да не е чак толкова замъглено. Между другото, така съм се чудил и какво е мотивирало изпълнителите на присъдите на Народния съд. Не са ли разбирали какво вършат?

- Бихте ли се съгласил с хипотеза, че „Има такъв народ“ е заместителят двойник на Борисовата партия?

- Не бих. Макар и да не симпатизирам на някои сравнително популистки идеи, които те лансираха, трябва да признаем, че до момента видяхме в редиците им качествени хора с адекватни действия. Разбира се, не отричам и някои изцепки, но го отдавам повече на това, че не всички там имат политически опит и рефлекс.

Според мен „Има такъв народ“ играе особено важна роля в текущата политическа обстановка - те са естественият избор на една част от електората, която не би гласувала за никой друг. Това отслабва партиите на статуквото. Надявам се да успеят да консолидират добрата си позиция и да привлекат в редиците си още хора като Ива Митева, например.

- Имахте известен досег с БСП, когато съществуваше възможност да сте кандидат за народен представител от гражданската им квота. Към днешната дата съжалявате ли, че приехте името Ви да се свързва с тази партия?

- Съжалявам, че проявих наивност. Очаквах, че най-накрая БСП ще прояви характер и ще се даде възможност за реализация на целия политически потенциал, че ще се прави национална политика, вместо сляпо да се изпълнява стратегията на един лидер, искащ властта на всяка цена. За жалост, по трудния начин разбрах, че цялата енергия на партията се губи във вътрешни битки.

В деня, в който БСП, заедно с ДПС и ГЕРБ отхвърлиха дневния ред на парламента, който предвиждаше окончателни промени в Изборния кодекс и създаване на анкетни комисии за „Росенец” и разследване на полицейското насилие при протестите през лятото, се замислих, че „днес щеше да е денят, в който да подам оставка, ако бях станал Народен представител”.

- Споделяте ли съществуващото мнение, че Българската социалистическа партия има път само надолу заради историческата си обремененост и отказа да се адаптира към новото време, с което на практика отказва да бъде модерна и нормална лява партия, каквито има из цивилизована Европа?

- Вие отговаряте във въпроса си. Ако това драпане за власт от Корнелия Нинова продължи, БСП ще се стопи по-бързо, дори отколкото критиците ѝ вътре в партията очакват. България има нужда от силна, прогресивна лява партия, а тук, в добрите дни на БСП виждаме популистки предложения. Да вдигнем данъците на богатите, да спрем концесиите. Вместо да хвърляте пепел в очите на хората с подобни лозунги, защо не предложите как да се увеличи събираемостта на данъците, вместо да се вдигат? Защо не предложите как държавата да спечели повече от концесиите, вместо да ги спирате? Защо не предложите решение за това, че един милион души в трудоспособна възраст икономиката не ги знае къде са, защото работят на черно, за да не им вземе съдия-изпълнителят изкараното за задължения по бързи кредити и подобни?

- Като гражданин и човек от бизнеса, каква концепция имате Вие за реформи в България - реформи, които да отведат страната на друго ниво, и има ли съществуващ политически субект, който изразява вижданията Ви?

- Аз вярвам, че решенията за много от проблемите в България ще дойдат от предприемачите и способните хора. Огледайте се около себе си - всичко около вас е създадено от такива хора. Въпреки “политиците”. Важно е да уточня, че предприемач не означава задължително човек на бизнеса. Предприемачи са всички, които искат да създават стойност, които не търпят статуквото, които са инакомислещи, луди глави, смели и находчиви. С тези думи бих описал и онези, които са вдигнали Априлското въстание едно време.

Когато в България започне смислен диалог на тема Образование, Правосъдна система, Данъчна политика, Здравеопазване, тогава страната ни ще отиде на друго ниво. За това имаме нужда от повече хора с предприемчив дух в политиката. Дано новите политически партии ги намерят и убедят тези хора, че е дошло тяхното време да оставят положителна следа в политиката.

- Имате ли вече покана от някоя формация да участвате на предстоящите парламентарни избори? И ако – да, смятате ли да я приемете?

- Имам, но предвид опита ми до момента съм особено внимателен какви решения ще взема.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 105 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АТИЛА

    181 25 Отговор
    Сънародници! Клети , подтискани, принудени 12 години под робството на мафията и хунтата да работите само за да си платите консумативи като храна, ток, вода, транспорт , интернет , дрехи и телефони и за друго да не ви остава! И това в 21 век когато едно население е принудено да блъска само за препитание и оцеляване!!! Записвайте имената на всички Гербаджии по места ! От най едрите крадци до най дребните пионки! Висшия ешелон на грабителската шайка ще натикаме по затвори и окачим на улични стълбoве а низшия ешелон ще оставим живи за да ни забавляват като маймуни! Ерата на грабежа и мутро- болшевико- ченгесарското робство свърши. Започва ерата на възмездието за мутрите опоскали България!

    Коментиран от #2, #22, #53, #60

  • 2 Хуарбуса

    126 20 Отговор

    До коментар #1 от "АТИЛА":

    И ерата на чекмеджетата свърши! И ерата на избиването на невинни животинки по луксозни ловни стопанства , забранени за простосмъртни свърши! Започва ерата на възмездието което ще получи от Божков под аплодисментите на отрудените и обикновени и ограбени Български граждани МИЛОСТ НИКАКВА
  • 3 Стойко

    125 25 Отговор
    Свалете незабавно охраните на лицата : Главатаря на тежката организирана престъпност в България! Известния като Буда в обществените среди от картончето му на доносник на зловещата Държавна сигурност и в мутренските среди просто като тиквата ! Лицето Бойко Методиев Борисов ! И тяхния изпълнител и бухалка лицето Иван Стоименов Гешев! Другото ще свърши Васил Крумов Божков! МИЛОСТ НИКАКВА !!!! ::: Една година от интервюто, което събуди България. Бухалките все още са в ръцете на #хунтата. Нанесох им тежък удар. Няма да им позволя да се окопитят. След два месеца ще ги приключим. #БъдетеСмели #НиеСмеСилата
  • 4 Изумен

    123 13 Отговор
    Зловещия доносник на 6-ти отдел на ДС с агентурен псевдоним "Николай" от когото е бил отвратен дори водещия му офицер с какъв ентусиазъм е донасял за своите състуденти - лицето Георги Марков ( бивш депутат от ГЕРБ) е призовал Герберските калинки да излязат и yмрат в неравната битка с народа на България!!!! Ей доноснико жалък!!!??? Никоя калинка от администрацията няма да излезе на война с народа защото са едни страхливи търтеи на държавна хранилка!!? Видя се миналата есен когато организирахте контрапротести и излязоха 18-20 стареца от пенсионерския клуб от Обеля-2
  • 5 Браво Данчо

    109 17 Отговор
    Йордан Лечков призова прокуратурата да си свърши най-сетне работата с Бойко Борисов! Лечков към Борисов: Ще ти махам като те карат към килията! Как пък едно добро не направи от кумова срама?!


    Най-после прокуратурата да се размърда и да си свърши работата с премиера Бойко Борисов. За това настоява легендата на родния футбол Йордан Лечков. Човекът, който преди години подкрепяше на сто процента Борисов и ГЕРБ, днес се срамува от този факт.
    „Как пък едно добро не направи за България и за народа този наш премиер?! Ей така, както се вика „от кумова срама“. Една магистрала, бе! Поне една магистрала да имаше готова и като за пред света – нали само с тях се изтъква десет години?!
    Магистрали, та магистрали… Къде ги?! С какво пътува той по тях, защото нашите автомобили буквално „подскачат“ по некачествено и некадърно поставената настилка“, гневи се Йордан Лечков

    Коментиран от #16

  • 6 Хайл

    94 28 Отговор
    А що "мълчахте",що плащахте такса спокойствие и мълчахте,а рекета избивахте от работниците??? Намирисва на нови "активни борци" от тихия фронт...ЗАЩО МЪЛЧАХТЕ

    Коментиран от #8, #25, #47

  • 7 Гербер- Богаташ

    13 69 Отговор
    Излизаме на въстание. Бойко ни призовава :Борисов: “ГОТВИМЕ СЕ с още по-голяма сила да се врежем в тях” !
    Не ни отписвайте.
    Готвиме се с още по-голяма сила да се врежем в тях.”

    Това отговори премиерът Бойко Борисов на въпроси как ще коментира изслушването в комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ.И също така започналите уволнения на кадри на ГЕРБ.
  • 8 Томова Афера- прав си

    84 14 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Като гледам колко учудени, възмутени и потресени има от казаното от бизнесмена Илчовски, ще каже човек, че 15 години са живели не в България, а в Занзибар.
    15 години що сигнали и показания и то на „обвиняеми“ и щавени бизнесмени, и лица съм публикувала, ни мая, ни драгая, ни прокуратура, ни политици гъкнаха.
    Правеха се на ни чули, ни видели.
    Илчовски не казва нищо ново по същество, но сега всички потресени, айде бе. Къде бяха тия „потресените“, докато през годините това беше ЕЖЕДНЕВИЕ?
    Мая, драгая и остальная пак бяха депутати и политици, ама не свикваха тогава комисии в парламента.А на пръстите на едната ръка си преброявам журналистите, които изнасяхме подобна информация.
    Хубаво е, че истината започва вече да се чува и ушите на глухите се отпушват, но винаги съм се омерзявала от това чак когато кучето умира, тогава да вадиш нож, а докато е силен да си налягаш парцалите.
    Колкото конкретни документи и факти е публикувала АФЕРА за 13 години, досега стотици трябваше да са в затвора. Да не говорим за земеделието, понеже Илчовски говори по тая тематика, че там сме изнесли десетки документи, факти и разследвания, готови за обвинителни актове.
    Никой от сега пищящите обаче мая, драгая и вся остальная не си мръднаха пръста и мълчаха и се усукваха през цялото това време около Боко и Пасмината му.
    Тази фанфарност сега мирише на пиар, вместо да има за цел да свърши сериозна работа.Дано не съм права, но професионалната ми интуиция никога не ме е лъгала.
    Весели

    Коментиран от #9, #37, #40

  • 9 Така е

    75 14 Отговор

    До коментар #8 от "Томова Афера- прав си":

    13 години това което каза Илчoвски бе ЕЖЕДНЕВИЕ! Но всички мълчаха ! Сега " когато кучетo умира му вадят нож

    Коментиран от #75

  • 10 Биби Кинг

    21 16 Отговор
    Тоа мисли каде Бацо не е ли на влас че си бие бузелите у тавано и нема да плата ни данаци ни осигоровки. Ка си бе при серГЕЙ и цара дарвар.
  • 11 св гъзис

    6 25 Отговор
    ава, вий пак ли са занимавати с пулитика, ва! я си глейти там риалитата и сериалите и ни са бъркайти, дет ни вий раута!
    гулеми началници станахти, ва!
  • 12 Последния Софиянец

    63 17 Отговор
    И аз затворих заведение заради чиновнически рекет.

    Коментиран от #30

  • 13 МАЛОУМНИКА

    19 8 Отговор
    ТОВА е ТО! В прав текст.
  • 14 !!!?

    22 57 Отговор
    Каква е тази "малка бензиностанция", малък казан за ракия", малка печатница за долари и евро, "куче-касичка", прасенце касичка", "матрьошка касичка", чекмедже касичка !!!?
  • 15 Мая пак ще ги брани орешарски 2

    28 73 Отговор
    А, бе, малко жалко човече си. Кой те е тормозил, който иска си работи. Ясен си, за някоя паричка сега говориш. Е, сега ще станеш голям и спокоен бизнесмен, ама кабинет Орешарски 2 ще изцока пак мангизите и ние хората ще ги изгонем, както предния път.
  • 16 ГНЕВЕН Е

    34 14 Отговор

    До коментар #5 от "Браво Данчо":

    ЗАЩОТО ВИДЯ, ЧЕ БИБИ СИ ОТИВА.
    А ДО СЕГА 12 ГОД. БЕШЕ ЗА НЕГО.
    КОЛКО КРАДЕ, КОЛКО ДЕЛА
    ИМАШЕ ЛЕЧКОВ. ВСИЧКО СЕ ПОТУЛИ. ТОЗИ Е ЗА ЗАТВОРА.
    ИСКА ДА СЕ ЗАБРАВИ ВСИЧКО.
  • 17 Гнида

    49 19 Отговор
    С редовите граждани беше същото . Тормоз от институции , надуване на данъци и цени , липса на работа и обиди от лицето Б. М. Б .
  • 18 Кирил

    49 21 Отговор
    Факти,напишете и как културист живееш в Дубай,продал фирма с един милион задължения към НАП се назначава за шеф на НАП с 38000 заплата.

    Коментиран от #20, #24

  • 19 Браво на

    43 15 Отговор
    двамата бизнесмени за смелостта да говорят
  • 20 Щерев

    11 12 Отговор

    До коментар #18 от "Кирил":

    От това става ясно и защо сайта е с анонимен собственик
  • 21 уххй

    27 19 Отговор
    А тоя бизнесмен защо не каже как тормози работниците.
  • 22 Ахил

    23 28 Отговор

    До коментар #1 от "АТИЛА":

    А преди 12 години бяхме цъфнали и вързали,А?

    Коментиран от #31

  • 23 Аз Негодника

    16 26 Отговор
    Тая ДЪВКА колко души я дъвчете,сменете я че ставате,смешни и банални.
  • 24 Чочо

    20 7 Отговор

    До коментар #18 от "Кирил":

    Честито на печелившия нов шеф на НАП....за другите,да го .....
  • 25 пфу

    37 11 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    И да каже на колко осигуряват работниците ,какви заплати плаща и как работят в сивия сектор.Иначе всички ревът като магарета.
  • 26 Пламен

    17 22 Отговор
    Тръгват по пътя на Орешарски.
  • 27 Цонко

    21 16 Отговор
    Не разбрах след като са постигнали победа и т.н. , защо се оплаква човека,нима си мисли,че всеки ще му помага на бизнеса?
    Когато почваш бизнес си сам срещу всички,това е и си търсиш мястото и си го заемаш,смешно е да чакаш помощ от държава,която не може да си събере нищожните данъци,които е определила за да угоди на бедните.

    Коментиран от #49

  • 28 Ю.Кортес

    26 11 Отговор
    Първо да каже на колко осигурява работниците си
  • 29 !!!?

    28 22 Отговор
    Цяло лято ревяха "мутри вън", а сега "репресирани" мутри се оплакват от мутри на "статуквото" - затова половината Народ не ходи да гласува, а на предстоящите избори още по-малко ще гласуват...ако не манипулират избирателната активност !!!?
  • 30 ЖОРО ГОЦЕВ

    13 11 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Ти и заведение А? Я повтори.
  • 31 Не бяхме

    26 7 Отговор

    До коментар #22 от "Ахил":

    цъфнали и вързали.
    Румънците също не бяха.
    Но те цъфнаха и вързаха а ние не.
    За 112 години може доста да цъфнеш и вържеш ако те управлява партия а не ОПГ.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Чочо

    25 24 Отговор
    То си беше ,,мутри вън,, за да влезнат други ,,мутри вътре,,

    Коментиран от #36

  • 34 факт

    18 10 Отговор
    Е нали 10 години го избирахте бе бхти и кртните прсти

    Коментиран от #51

  • 35 Берач

    42 11 Отговор
    Затова българите ходят в чужбина да берат плодове и зеленчуци, защото тук парите за нормално възнаграждение отиват за рекет.
  • 36 Пламен

    30 13 Отговор

    До коментар #33 от "Чочо":

    Ами точно е...да продадеш фирма с един милион задължения към НАП и да те направят шеф на НАП.....бият по наглост всички

    Коментиран от #39, #74

  • 37 Хайл

    29 13 Отговор

    До коментар #8 от "Томова Афера- прав си":

    Мълчаха защото им оттърваше,ядоха огризките и бяха доволни...но всичко свърши и станаха активни борци..."бизнесмени"
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кирил

    21 3 Отговор

    До коментар #36 от "Пламен":

    Продава я по схемата.Купувач е професионален длъжник от село яблотино от когото НАП не могат да вземат нищо защото няма нищо.

    Коментиран от #70

  • 40 гробар

    8 20 Отговор

    До коментар #8 от "Томова Афера- прав си":

    Браво, Весо. Да не вадим нож на умряло куче. Да защитим Боко тиквата! Не на този пиар и фанфарност. Да живее рестото и брилянтните източници!

    Коментиран от #85

  • 41 Последния Софиянец

    18 34 Отговор
    Почва се ! Връщаме се в 90-те и мутренските времена! Само генерал Бойко Борисов ще ни спаси!
  • 42 Ай чао

    10 21 Отговор
    Глупости не ми се четат.
  • 43 Илиев Х.

    55 8 Отговор
    След многогодишен тормоз от НАП и други рекетьорски бригади шефът ми продаде или даде под наем обекти от бизнеса и инвестира част от тях в Румъния. Фирмата още води дела за измислени актове запори и глоби. Близо двадесет семейства останахме без препитание. Прав е човека че след такова мачкане на никой не му се прави бизнес в България.
  • 44 Ахаххах

    43 9 Отговор
    Борисов, за какво са ти тези милиарди?! Та там за където стремително летиш няма да ти трябват пари! Съжалявам те истински нищожество!
  • 45 Ива

    35 9 Отговор
    Бавно рекетираните излизат и мутрата от сик отлита с двеста ! Така , така , и после в затвора заедно с прокурора мафиот ! Добри новини за бг бизнеса !
  • 46 МУТРАТА ОТ СИК И ОЩЕ БУДА ОТ ДС

    42 8 Отговор
    НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ЗА РЕКЕТА И ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НАД БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС !
  • 47 ако ти

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    беше на тяхно място, щеше ли да проговориш и пред кого?!
  • 48 Обикновен човек

    20 15 Отговор
    Аз виждам следното. Махат се разни хора от висши постове и се дават тези службици на бивши кадри били вече на тези постове или на подобни. Е кое е новото , кой е новия, каква прозрачност кви 5 лева. Само се сменят техни с ваши, после обратно. На никого вяра нямам.
  • 49 Най големите

    34 8 Отговор

    До коментар #27 от "Цонко":

    фирми и монополисти не плащаха нито данъци нито осигуровки. Никой не ги пипаше за нищо. Тормоза и глобите бяха за средния и малкия бизнес. Например на мен ми дойдоха на проверка в Неделя в 22.00h. И ми поискаха документи който са в офиса. Понеже нямаше кой да ги донесе в срок до 30 минути и писаха акт. Оказа се че не са имали право да искат такива документи от мен като работник. Въпреки че и тях ги представихме глобата след три месеца бе 5000лв. Адвокати разправии ходене по мъките и нищо..глобата остава.Казаха ни че щом са я писали по добре да я платим и да си траем. Че можели да ни запукат с тежка ревизия.Така казаха точно ЗАПУКАТ. До нас работят много по големи обекти на огромни фирми но при тях проверки не са идвали никога.
  • 50 069

    24 4 Отговор
    Всички тези изнесени сведения са ужасни. Така България няма да има никога нормален човешки бизнес и висок европейски стандарт за всеки и ще ни заобикаля всеки с пари, а който иска да прави бизнес наистина ще си каже "исках, ама нямам желание". Трябва тотална промяна в главите и в сърцата и достойните хора да излязат на преден план, не калинки. Призовавам честните бизнесмени и трудещите се да се борят отсега-нататък за честност, достоен живот и човещина. Не може така повече да се продължава. Ужасно е. Кога най-сетне ще приключи този "преход"? И нашите политици... не ги ли е срам поне от комшиите около нас? Накъдето и да се обърнеш, са вече по-добре от нас. Как техните политици са нормални хора бе, все на нас космосът ни е крив.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 от бранша

    24 6 Отговор
    ТОЯ ГЕНОЦИД ЗА ТЕЗИ 12 ГОДИНИ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ИЗУЧАВА В УЧИЛИЩАТА.ИЗОБЩО НЕ СА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ .ЧИСТКА ДО ПОСЛЕДНИЯ СЕЛСКИ КМЕТ.
  • 53 Батка

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "АТИЛА":

    Клет сме тези, дето трябва да четем такива постове. Разберете, че историите ви ще са по-правдоподобни, ако спрете да обяснявате колко са зле българите и как едва свързват двата края.
    Да ти кажа, в София трафика е все едно съм в Мексико сити, строежи на всеки 50 метра. В Кауфланд се чувствам все едно съм в странна смесица между Уудсток и новогодишна нощ на таймскуер преди ковид пандемията. Как един недохранен не видях цял ден!?!? Спомням си 1996 и какво значи хората да изкарват по 5 докара на месец и да няма какво да ядат.
    Не ме интересува герб, Славчо и цялата политическа паплач, била от статукво или псевдо протестиращи. Имам обаче очи и ми дойде до гуша от лигави джендъри , хленчещи като п...

    Коментиран от #54

  • 54 Иван

    18 5 Отговор

    До коментар #53 от "Батка":

    Това ли е висок стандарт? Сега си погледнах фейса и това е написалo 1 момиче от списъка ми : Много съм тъжна баща ми никаде не го викат на работа в а майка е в болница няма с кво да и платим престоя не пиша за този статус за да прося а го пиша защото плача защото на баба пенсията не стига за нищо аз съм на 17 и няма как да почна работа защото уча просто няма с кого да споделя затова си изливам болката не ме разбирайте погрешно и прощавам на всички нещастници дето се подиграва с моята болка не пожелавам на никой да изпада в в такава ситуация която сме ние живота е много тежък ден не случайно всеки ден има трагедии всякакви не случайно хората се самоубиват защото защото системата ни убива

    Коментиран от #57

  • 55 турско робство

    14 7 Отговор
    Турска армия нахлува в България този месец и всички мълчат, нито една медия не снима и излъчва навлизането на турска армия в България, в Гърция е забранено на турска армия да влиза,дори и да е НАТОвска,не може да влиза в Гърция,ако е турска, а у нас нахлуват най-нахално! Това ново турско
    робство ли е? Луди ли сте?
    Протестирайте!
  • 56 турско робство

    10 6 Отговор
    Турска армия нахлува в България този месец и всички мълчат, нито една медия не снима и излъчва навлизането на турска армия в България, в Гърция е забранено на турска армия да влиза,дори и да е НАТОвска,не може да влиза в Гърция,ако е турска, а у нас нахлуват най-нахално! Това ново турско
    робство ли е? Луди ли сте?
    Протестирайте!
  • 57 Батката

    10 9 Отговор

    До коментар #54 от "Иван":

    Това е много жалко и това е истинския тест за това, какво общество сме. Имам предвид, че за съжаление винаги ще има хора в трудно, даже много тежко положение, с дълбоки лични трагедии и е важно да получат нужната подкрепа. Сега на основния въпрос, а именно , колко хора харчат колко пари. Това показва стандарта.
    Спомням си само преди 20тина години хората не можеха да си позволят , да сипят гориво за 10 лв. , както и да пазаруват в магазина . Не искам да си спомням, че основната, ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ от населението едва свързваха двата края. ХРАНАТА , ГОРИВОТО И ДРЕХИТЕ бяха лукс!!!!!!!
    Трябва ли това, че имаме много голям ръст в стандарта да ни приспива , естествено не трябва. Обаче да ревете и да се правим на жертви е пълна тъпотия

    Коментиран от #62

  • 58 123

    8 9 Отговор
    Това подтисничество, безвластие и грабеж съществува от 1944, защо ли тука някой виждат само последните 12 години, а не погледнат последните 77 години. Цялата Българска държава и закони са написани за да унищожават,подтискат, ограбват и ограничават обикновенния български граждани. Създаващи изобиле от условия за съществуващата корупция в държавата, и облагодетелствуващи само на управляващата държавата партия в България. Няма нищо общо със ГЕРБ, която е наследник но не и мозъка и изпълнителя на създаването на тези престъпни условия в България..

    Коментиран от #72

  • 59 така така

    10 7 Отговор
    Няма страшно!! Жан Виденов идва... да поправи грешките.

    Коментиран от #61

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Жан Виденов

    12 6 Отговор

    До коментар #59 от "така така":

    ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов
    са от най-долната утайка
    на БКП!
  • 62 ИСТИНАТА

    18 5 Отговор

    До коментар #57 от "Батката":

    БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА КОЯТО СЛЕД ВЛИЗАНЕТО СИ В ЕС СТАНДАРТА НА ЖИВОТ Е ПО НИСЪК ОТ ПРЕДИ!!! ВЛЯЗОХМЕ 2008 Г. А ПАРТИЯ ГЕРБ УПРАВЛЯВА ОТ 2009 Г. ВЕЧЕ 12Г. ТОЕСТ ОТ ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС ДОСЕГА ПОЧТИ ИЗЦЯЛО УПРАВЛЯВА ГЕРБ. РЕЗУЛТАТА ПО НИСЪК СТАНДАРТ ОТ ПРЕДИ ВЛИЗАНЕТО НИ КОЕТО Е ПОТРЕСАВАЩО. НЕ МОЖЕ ДА СМЕ 12 ГОД.СТРАНА ЧЛЕН НА ЕС А ОГРОМНА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДА ИЗПИТВА ТРУДНОСТИ ДА СИ ПЛАТИ ОТОПЛЕНИЕТО,ДА СЕ ЛИШАВА ОТ ПЪЛНОЦЕННА ХРАНА И НОВИ ДРЕХИ И ПРОСТО ДА СЪЩЕСТВУВА. ВСИЧКО ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ЗАЩОТО МУTРATA И КЛИКАТА КРАЙ НЕГО КРАДАТ КАТО ОТКАЧЕНИ. ЗА 12 ГОД.БЯХА ИЗТЕГЛЕНИ 63 МЛРД.ЗАЕМИ КОИТО НЕЗНАЙНО КЪДЕ ПОТЪНАХА?!?! ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ ОТ 10.80 ЛВ.ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА СА 25.80 ЛВ. КОИТО НЕЗНАЙНО КЪДЕ ПОТЪНАХА?!?! ВИНЕТКИТЕ ОТ 53 ЛВ. ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА СА 97 ЛВ. А ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ОЩЕ ПО ОГРОМНИ. ЦИГАРИТЕ НАПРИМЕР МАРКА РОТМАНС 2.30 ЛВ. ПРИ СТАНИШЕВ СЕГА 5.30 ЛВ. КАТО АКЦИЗА ОТ ТЯХ НЕЗНАЙНО В ЧИИ ДЖОБОВЕ ПОТЪВА?!?!? А ДАНЪЦИ НА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ И ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ УВЕЛИЧЕНИЕ 3 ПЪТИ ПРЕЗ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ. ЗА ДВУСТАЕН АПАРТАМЕНТ СМЕТКА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ПРЕЗ ЗИМАТА ПРИ СТАНИШЕВ 100 ЛВ. СЕГА ОКОЛО 250 ЛВ. НЯМА ДА МИ СТИГНЕ ПОЛЕТО ЗА ВСИЧКИ СРАВНЕНИЯ ОТ ТОГАВА И СЕГА! СЛЕД ВСИЧКИ ТЕЗИ ФАКТИ ИМА ЛИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ДА ГЛАСУВА ЗА ШАЙКАТА И ГРАБИТЕЛСКАТА КЛИКА ГЕРБ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КОНТРОЛИРАНИЯ КОРПОРАТИВЕН ВОТ НА ТЪРТЕИТЕ НА ЯСЛАТА НА ГЕРБ И КУПЕНИЯ ВОТ В ГЕТАТА??!??

    Коментиран от #63

  • 63 Така е

    19 5 Отговор

    До коментар #62 от "ИСТИНАТА":

    Забравяш че преди 12 год.при правителството на Станишев 1 кубик вода бе 0.78 ст.а сега е 3.60 лв. Също така хляб Добруджа 650 гр.бе 0.46 ст.а сега е 1.25 лв. Всички цени са се увеличили през периода на управлението на Борисов 3 пъти а заплатите 2 пъти. Това се казва драстично смъкване на жизнения стандарт. Наистина е прецедент!!! Няма страна която след влизането си в ЕС да не е вдигнала жизнения си стандарт само България го смъкна след влизането си...А причината вярвам на всеки е ясна....

    Коментиран от #73

  • 64 Кръговрат

    7 5 Отговор
    Докато се получават пари от Европа които всички ние плащаме с вноските към ЕС и те се разпределят от съответните наши министерства на "наши" хора ще е все така без значение дали на власт е Борисов, Нинова или Доган. При всички е еднакво. Примерите са хиляди от Батко и братко, до разпределянето на порциите и т.н. Когато е едно общество няма естествен подбор резултатите са същите. Всеки драпа за власт за да се докопа до европейските пари и държавните поръчки.
  • 65 До коментар 62

    10 11 Отговор
    Не ми хвалете Виденов и БСП защото при тяхното управление България е била по-зле дори от времето на националните ни катастрофи. Заплатите бяха няколко долара, така че изобщо не говорете за цените по това време. Още помним много добре това време и не разчитайте, че ще го забравим и катастрофалните изборни резултати на БСП го доказват.

    Коментиран от #67

  • 66 Мнение

    10 5 Отговор
    Не разбирам как ще назначиш културист за шеф и ще очакваш повишение да приходите?
  • 67 така така

    11 6 Отговор

    До коментар #65 от "До коментар 62":

    Защо когато стане дума за Жан Виденов винаги започвате да изчислявате заплатите в долари??? Е това не мога да разбера.. обяснете!
  • 68 бай шиле

    7 1 Отговор
    кога ще потормозят и топлофикациите които съсипват българите-знаете ли колко дела водят благодарение на престъпните закони и съд
  • 69 Илия

    6 6 Отговор
    Правителството на Жан Виденов дойде на власт Зимата 1994 г Есента на 1996 г народа вече приритваше от глад. След 2г 6м
    А глада е по-силен от куршума.
    Новия кабинет като затъмни изборите и направи ИТН правителство, след около 2 години смятай че Божков ще си е оплел кошницата и тези които пишат сега дълги тиради ще треперят от глад.
    Не му завиждам нито на Слави нито на Радев защото тогава камъните ще падат от небето.

    Коментиран от #76

  • 70 гши шии

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Кирил":

    еми значи на политягите таз схема им върши работа за да крадат щото в таз държава нищо не нормално понеже само търтеи крадци са на ръководни постове
  • 71 Граовец

    3 9 Отговор
    Аз се полъгах защото България беше стабилна и внесох значителни суми за доброволно пенсионно. Вече ги изтеглих. Все още ги изплащат. Срока е една седмица. Сега долара пада и по малко по малко преминавам на Долари.
    Радев с престъпния си кабинет ще ме хванат за мазната опашка.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Йо Несбьо

    3 7 Отговор

    До коментар #63 от "Така е":

    2005 получавах заплата чисто около 260 лв. 2021 ако се върна в България и започна работа като общак, гарантирано ще вземам поне 550 лв чисто, а аз няма да съм общак. Имам и висше образование, вероятно ще разполагам с поне хилядарка чисто месечно. Пак не са много пари, но... Вярно е, че един кубик вода е бил малко пари, но тогава 4 човека при здраво използване в кухнята, за къпане и пиене на водата, общо имахме към 8 кубика месечно. 8х4 лв е 32 лв. Та, 300 лв наем за малък апартамент, да не съм на нашите в тежест, 5 кубика вода х 4 лв е 20 лв месечно, ток и храна да сложим 200 лв месечно, защото ще се готви, гледа телевизия и т.н., до момента са 520 лв. Да си купя някоя дрешка/обувки отвреме-навреме, но не всеки месец - 50 лв. Карта за градски транспорт 50 лв. го слагам в Пловдив, стават 570 лв. Някое кафе с познати и приятели, не пия, не пуша - 30 лв. Стават 600 лв. Настрана мога да отделям 400 и то живеейки сам. Т.е. при годишен доход от 12 000 лв, мога да спестявам 4800 лв. Дали 2005 съм могъл да вземам 1000 лв чисто и да спестявам 400 лв месечно. 260 лв доход, 60 лв наем, 10 лв вода, 100 лв храна, оптимистично биха ми оставали 90 лв за спестяване. Много ли е?

    Коментиран от #77

  • 74 Йо Несбьо

    3 6 Отговор

    До коментар #36 от "Пламен":

    Е, да де, ама сега твърдят, че ще "изчегъртат ГЕРБ и "модела Борисов"". Като ще ги изчегъртват, поне да сложат някой свестен. И този не плаща данъци, а го направиха шеф на НАП... Смятах, че след такива гръмки заявления, ще дадат поста на някоя монахиня, а то същия престъпник като предишните... За какво тогава квичаха Тошко Африкански и компания?!
  • 75 Гошо

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Така е":

    Там е работа че кучето не умира ,а се прави че умира ,като си сменява козината За това ,нож ,да сме сигурни че е умряло и то истински нож и отрязана глава
  • 76 Обективен

    6 4 Отговор

    До коментар #69 от "Илия":

    Ако Жан Виденов тогава беше изтеглил десетките милиарди кредити, които мафията изтегли на наш гръб през последните години , доларът тогава нямаше да стигне курс от 3000 лв, а щеше да е 30 стотинки и магазините щяха да се пукат по шевовете. Така, че не спекулирайте с Жан Виденов, който бранеше суверенитетът ни до последно! На кредит се живее измамно добре, но реалността е съвсем друга! Държавата в момента е куха!
  • 77 Я се гръмни

    8 2 Отговор

    До коментар #73 от "Йо Несбьо":

    200 лева за храна месечно, ти в кой свят живееш.? Доматите вече са 5лв/кг. , за сирена и колбаси да не говорим. Тия сметки ги прави на други!

    Коментиран от #80

  • 78 малкия

    2 4 Отговор
    Докаряйте още ц@рвули да разправят смешки как заради тях големите не можели да направят картел как от ББ иска да заграби бензиностанцията в Антон и други страхотии. Ц@рвула е добър и герой другите са мракобеси и мутри.
  • 79 Пеева

    6 0 Отговор
    Този пишман ляво ориентиран бизнесмен защо не се присламчил към Гергов, Кирил Добрев или АБВ на Първанов. Неговите разбирания са също като тяхните: да разбиват БСП от вътре, да я използват да се издигнат, а след това да я предадът на ГЕРБ.
  • 80 Йо Несбьо

    2 4 Отговор

    До коментар #77 от "Я се гръмни":

    О, ти също се застреляй! Аз и в чужбина живея горе-долу с толкова на месец и то без да се лишавам. Доматите са скъпи, но това не означава, че ги употребявам пресни всеки ден. Сладкиши пък 1-2 пъти в годината. Алкохол и цигари въобще! Та, предостатъчно ми е! Това при няколко собствени фирми и реален бизнес в сферата на транспорта, складовата логистика и недвижимите имоти. Поздрави от Прага!

    Коментиран от #81

  • 81 бузю

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "Йо Несбьо":

    ти да не си в манастир , бе? като влезеш в магазина 100лв не стигат да напълниш количката / може но с тоалетна хартия / . бавно и полека надуват цените , вече сигурно има 20 -30% инфлация , ама да сте чули нещо за инфлация? медии , анализатори мълчат като пукали по въпроса.

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Йо Несбьо

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "бузю":

    Не съм в манастир, просто живея скромно - стая в общежитие, съответно ток, вода за къпане, отопление, Интернет се поемат от фирмата, която държи общежитието. Аз плащам за всичко около 400 български лева. Работя наполовина за себе си, в смисъл, че наполовина работя през собствените си фирми и наполовина през работодател, защото той ми плаща осигуровките, аз не давам и стотинка за това. Печеля много добре след свалянето на ограниченията, но иначе хранителният ми режим е най-вече спагети, ориз, елда, много месо, боб и консервирани домати, на които цената им е около левче за 420 грама. Пътувам главно с метрото, имам карта, която за година е към 280 лв. и отделно нов автомобил на 1 година, Киа Соренто. В Чехия данък за личния автомобил не се плаща. Не се оплаквам, животът ми е скромен, но приятен. Поздрави!
  • 84 Коста

    1 2 Отговор
    Оппа, бил кандидат за депутат от БСП...този т.нар. бизнесмен!!! Е, с това трябваше да започнете, няма нужда да го четем докрай. Спряно му е кранчето, очевидно за това рИве, този мързелив и крадлив БГ комуняга, те само такива отиват в БСП, по традиция...
  • 85 Хидронженер

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "гробар":

    Веселина Томова" громи" пешките, но прикляка по женски на дръндарския философ и дебелото му момче.
    Тези двамата трябва да се ударят силно през ръцете!
    В сравнение с тях,Тиквата е статист-кокошкар...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове