Last news in Fakti

14 Юли, 2021 09:36 1 934 35

Пламен Димитров: Заплатите у нас трябва да растат с по-бързи темпове

  • пламен димитров

Президентът на КТ "Подкрепа" призова Планът за възстановяване и устойчивост да заминава бързо в ЕК за одобрение, защото "парите седят и чакат"

Пламен Димитров: Заплатите у нас трябва да растат с по-бързи темпове - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

1069 лева нетно трябва да внесат двама души в семейството, за да живее прилично по българските стандарти към края на месец юни. Най-силно в джоба бъркат олиото и хлябът. Наистина има ръст на основни хранителни стоки, но от друга страна трябва да кажем, че и заплатите продължават да растат. За жалост обаче 2/3 от българите продължават да получават заплата под средната. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в сутрешния блок на bTV.

,,Минималната заплата трябва да расте с по-бързи темпове – 17-18% на година, за да може тя да стане около 1200 лева през 2025 г.'', допълни Димитров.

По думите му е задължителна и актуализация на бюджета.

Според президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в страната съществуват картели по отношение на заплатите, уточнявайки, че големите градове са изключение.

,,Заплатата не е функция на това къде се намира дадено предприятие, а какво произвежда'', посочи той.

Тези 17% може да изглеждат много, но такива трябва да бъдат темповете на повишение на заплатите заради пропуснатите години. Не си ли оправим доходите, нищо хубаво не ни чака, предупреди Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" призова Планът за възстановяване и устойчивост да заминава бързо в ЕК за одобрение, защото "парите седят и чакат".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАЦО, ЗАПЛАТИ НЕ РАСТАТ

    13 5 Отговор
    ТЕ СЕ ИЗКАРВАТ....АМА И ТИ СИ ОЩЕ В....СОЦА

    Коментиран от #27

  • 2 ТаУмВзе

    21 2 Отговор
    Тия алабализми ги слушам от 32 годин! А става Още по Зле с всеки ден и час.
  • 3 честен ционист

    20 2 Отговор
    Нашият беше най-дебелият премиер с най-опоскания народ. Баце канибала.
  • 4 КОТарАК

    21 2 Отговор
    трябва да расте икономиката , заплатите и пенсиите ще дойдат от самосебе си. за такива неадекватни , популистки изказвания стил 70-те години трябва да има дисциплинарни наказания. какъв професионалист е тоя и на децата от градините ли говори?

    Коментиран от #16

  • 5 Факт

    20 0 Отговор
    А нещо за корупцията да кажеш която спира инвеститорите да създават работни места? Иначе ,. Дайте да дадем, и баба го може.
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    16 1 Отговор
    Лозето неще молитва, а мотика !
  • 7 предатели

    14 1 Отговор
    България е вкарана в безскрупулен модел, в който всеки тарикат тича към милиончето и няма никакви принципи между хората, каквото каже феодалчето, няма значение че вдига хотели и къщи, и тъпче банковите сметки, колкото каже, стига ти, така загива държавата

    Коментиран от #10

  • 8 Шемет

    12 3 Отговор
    Ами ръста на производителността?Как ще стане да се увеличават разходите на фирмите при намаляващ или статичен оборот?Който иска да увеличава заплати да прави фирма и да дава по 5 бона заплати,а не да плещи празни приказки.
  • 9 ПАЦО, ЗАПЛАТА СЕ ИЗКАРВА НЕ РАСТЕ

    8 3 Отговор
    АМА СОЦБРЪМБАРИТЕ СА ТИ ОЩЕ В....ГЛАВАТА
  • 10 ЩО БЕ

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "предатели":

    В РУСИЯТА И САЩ КАК Е....ДА НЕ РАБОТЯТ ЗА ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО
  • 11 гост

    6 3 Отговор
    : ,,Заплатата не е функция на това къде се намира дадено предприятие, а какво произвежда'',защо да не е функция и на това къде се намира?Ако е в село "Долна паланка",където живота е многократно по-евтин от този в столицата,работника би се съгласил на доста по-ниска заплата,а това е икономически изгодно за предприятието,защо иначе да го направят там.А работниците ако не са акционери,заплатата им не би могла да се свързва само с това какво се произвежда.
  • 12 Ф акт

    13 0 Отговор
    Целта е да фалират малките фирми,защото няма да могат да плащат такива заплати и осигуровки и да останат само тлъсти,зализани и дебели милионери.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Топлата вода е измислена

    13 0 Отговор
    Всичко в България е вносно и колкото и да растат доходите парите отиват по влогове в бетон буркан банките за вносни стоки и за хранителните вериги които организират логистиката на храните в големите градове и за комунални услуги които са на концесия от чужди мултинационални компании
  • 15 Баш софиянец

    6 4 Отговор
    Драги ми синдикалисте, заплатите растат, когато има бизнес и то с високо КПД. Вдигането на заплатите административно води само до едно - инфлация. Бачкане трябва и много ум!

    Коментиран от #19

  • 16 бай икономисто

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Тя икономиката и до сега растеше , но парите не отиваха при хората , а в нечии джобове и чекмеджета. Колко милионера има в България ?
  • 17 Номер 23

    13 0 Отговор
    Пламене,някога на някого плащал ли си заплата че даваш съвети...книжен плъх.
  • 18 ИКОНОМИСТ

    4 3 Отговор
    Като се вдигнат доходите , цените на всичко ще се вдигнат двойно. Стоките ще изчезнат. Това ли искат хората ? Никой не иска хиперинфлация.

    Коментиран от #24, #34

  • 19 Бачкане

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Баш софиянец":

    650лева eгати заплата егати стимула

    Коментиран от #23

  • 20 Дует Ритон

    3 0 Отговор
    Май искат пак да минаваме в тъмно сивия сектор.Малоумници!
  • 21 не е вярно

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ,,Заплатата не е функция на това къде се намира дадено предприятие, а какво произвежда'', посочи той. - Това в България НЕ Е ВЯРНО. У нас заплатите са според региона и безработицата. В прехвалените чужди предприятия край Пловдив например, тя е далеч под средната за страната. И е много близо до минималната.
  • 22 Пипи Чорапчето

    3 0 Отговор
    Ах, милинките теее:) - "парите седят и чакат" у Брюксел - толкова далеч от алчни и крадливи усвоителски ръчички;))
    Не се косете, де - като дойдат у нас веднага се разпределят към "правилните бизнесмени" - и то авансово даже, с милиарди!
    Абе, к'ви назначени синдикалисти сте и вие, не е истина просто!
  • 23 Шкембе чорба

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бачкане":

    Само някой пълен некадърник ще работи за 650 лв.Най вероятно и толкова работа върши.Ако си кадърен и работлив няма как да си на тия смешни пари.
  • 24 БАЙ Х@Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ИКОНОМИСТ":

    Затова ли в цяла Европа няма бензин, месо .... защото там цените са като тук, а заплатите - двойно и петорно по-високи!!!!!!!
  • 25 Джам Виденов

    0 0 Отговор
    Сама я мой да ги вдигнем заплатите
  • 26 Този

    4 1 Отговор
    при Боко мълча, мълча, а сега взе да се обажда. Помним приказките му защо не могат да се увеличат заплатите. " „Има сектори, които на този етап не виждаме увеличение на заплатите или поне в степен, в която хората очакват"! Това не са мои думи, а на този "синдикалист" по Боково време.
  • 27 днес

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПАЦО, ЗАПЛАТИ НЕ РАСТАТ":

    Бързото темпо на повишаване на заплати води до още по-бързо темпо на високи цени, а това е ИНФЛАЦИЯ!!!! Целта е да се стопят бързо спестените пари и така пак Някой ще ни го ... с 300

    Коментиран от #29, #33

  • 28 GnG

    6 1 Отговор
    Г-н Пламен Димитров, НЯМА два петъка РАБОТА зад гърба си, а се пръкна такъв СПЕЦИАЛИСТ, и като такъв, от години СЪВЕТВА работодателите кога да повишават заплатите !

    Просто, НЕ Е ХОДИЛ във Франция !

    Един българин се отишъл да работи във Великобритания. От първия месец, започнал да получава по-висока заплата от други работници, а ТЕ засегнати от това го попитали :
    - А, бе ти защо получаваш по-висока заплата от нас ?
    - Понеже идвам от Франция !
    - И, какво, като идваш от Франция ?
    - Ами, там ми направиха ОПЕРАЦИЯ !
    - Каква операция са ти направили ?
    - Ами, изкараха ми РЪЦЕТЕ от ДУПЕТО ! :)
  • 29 АМИ ТОГАВА В ГЕРМАНИЯ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "днес":

    ИМА ЖЕСТОКА ИНФЛАЦИЯ.....ЗАПЛАТИТЕ СА ОСЕМ ПЪТИ ПО ВИСОКИ ОТ НАШИТЕ....
  • 30 GnG

    6 0 Отговор
    Г-н Пламен Димитров, цял живот ПЛЮСКА БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА, а сега тръгнал да обяснява, че трябва да се повишат ЗАПЛАТИТЕ !

    Създавайте, г-н Димитров ПРОИЗВОДСВЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ и увеличавайте тогава заплатите !
    В противен случай си НАМАЛЕТЕ БЮДЖЕТНИТЕ заплати, за да има ПАРИ за СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ на БЕЗРАБОТНИТЕ !
  • 31 Лукреция

    3 0 Отговор
    Растат заплатите които определят статистиката за средна работна заплата пред ЕС. Държавни, общински, учители и лекари на държавна служба, полиция и армия с чантаджиите. В частния сектор всеки капиталист решава сам какви заплати или подаяния да изплаща.
  • 32 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 0 Отговор
    Ало синдикатите 30 години спахте и сега започвате да се събуждате.

    Има два начина да се повишат НЕТНИТЕ ДОХОДИ.

    Единият начин е като се повишат брутните доходи на най-ниско платените.

    Другия начин е като се НАМАЯТ ДАНЪЦИТЕ и ОИГУРОВКИТЕ НА НАЙ-БЕДНИТЕ. Най-лесно още от догодина може да стане, като се въвде се необлагаем минимум и е добре да се въведе прогресивно данъчно облагане. Със ставки 15%; 25% и 35% за най-богатите със семеен годишен доход над 50000 лева на член от семейството.
  • 33 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "днес":

    Да така е: "Бързото темпо на повишаване на заплати води до още по-бързо темпо на високи цени".

    НО!

    НEТНИТE ДOХOДИ, на най-бедните работници, могат да се повишат бързо с 10% и като плащат по-ниски данъци и се въведе НЕОБЛАГЕАМ МИНИМУМ от 600 лева или 1000 лева месечно и семейно облагане. Вместо да се повишават заплатите на бедните раборници и така да се повиши инфлацията. А пък по-богатите "работници" със заплати над 1000 лева месечно да плащат по-висок плосък" данък примерно 15% или 20% за дохода над НЕОБЛАГАЕМИЯ МИНИУМ. А най-добре да има и прогресивно облагане и още по-висока данъчна тежест 35% върху доходите на 20%-30% най-богати у нас. Примерно тези с над 10 000 лева месечни заплати.
  • 34 ГЕРБ=БСП=ДПС

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ИКОНОМИСТ":

    Доходите могат да се вдигнат и без да се вдигат цените. Просто печалбата, трябва да се разпределя по-справедливо между работниците, робовладелците и лакеите на робовладелците. Вместо 30 бр. работниците да получават мизерна 1000 лева заплата. А робовладелеца да получава 100 000 лева заплата. 30 бр. работници да получават 2000 - 3000 лева заплата. А робовладелеца 40 000 - 70 000 лева заплата.
  • 35 иванчо

    0 0 Отговор
    тоя не спря да дърдори празни приказки ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове