Last news in Fakti

9 Септември, 2022 11:18 1 043 21

Мика Зайкова: Лекарството за високата инфлация у нас се нарича инвестиции. Те за съжаление са в минус

  • мика зайкова-
  • лекарство-
  • висока инфлация-
  • инвестиции

Може да се направят няколко неща. Едното е да се освободи печалбата от данък, която ще бъде реинвестирана в капитал във фирмите. Това няма да ощети държавата, защото реинвестицията ражда висококонкурентна икономика и тогава данъците ще са повече, обяснява експертът

Мика Зайкова: Лекарството за високата инфлация у нас се нарича инвестиции. Те за съжаление са в минус - 1
Снимка: NovaNews

Думата „за” трябва да бъде начело. Не думата „против”, не думата „разделям”. Поради простата причина, че над всичко стои България. А виждате България в какво състояние е. 75% от хората не могат да си плащат сметките. Вчера излезе едно изследване на ООН, в което ние сме паднали по качество на живот с още 4 места надолу и сме на нивото на Аруба и не знам кои републики”. Това коментира икономистът Мика Зайкова от „Има такъв народ”, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.
Зайкова допълни, че трябва да има възможност за коалиране с всички формации, които мислят за България и искат да направят нещо за нея. „Ние имаме в Европейския съюз най-енергоемката и най-ресурсоемката икономика. Лекарството за високата инфлация в България се нарича инвестиции. В момента не влизат инвестиции, а излизат. Могат да се направят няколко важни стъпки. Едната е да се освободи от данък печалбата, която ще бъде реинвестирана в капитал. Така ще се стимулират фирмите сами да реинвестират, защото нивото на техниката и технологията е на средата на 20 век. Това няма да ощети държавата, тъй като реинвестицията ражда висококонкурентна икономика. Второто нещо е, че самата държава трябва да подпомага фирмите не като раздава пари на калпак, а като инвестира капиталово в тях. Третото е, че вече е крайно време да има критерии за енергийна бедност, за да може наистина да се помага на тези, които имат нужда, а не на всички”, каза Зайкова.

„Борбата за истината е най-скъпоструващото нещо в България. Нека подадем ръка на всички. Хората изгубиха доверието си в „Има такъв народ”, защото истината се плаща скъпо. А ИНТ си позволи да каже истината и ще плати своята цена”, завърши Мика Зайкова.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    10 0 Отговор
    Всички ще умрем...от глад...таман почнахме да ядем три пъти на ден...иииии...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 23456

    4 0 Отговор
    Големите компании не инвестират тук защото рекееет
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 защо плювате по бабата

    4 2 Отговор
    кое не е така?

    Коментиран от #10, #21

  • 9 Сталин

    6 0 Отговор
    Ма у ти от коя планета идваш , инфлацията е от трилионите които напечатаха ФЕД и банковия кабал на Ротшилд и Рокфелер,скачай в ковчега и да те няма
  • 10 Защото

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "защо плювате по бабата":

    Доходите за по-важни, покупателната способност иначе рецесия ! По-страшна криза. Произведеното не може да се продаде! Разходите няма да се покрият, фалити…
  • 11 "Хюстън имаме ли връзка?"

    3 2 Отговор
    Точно пък "инвестициите" и наливането на капитал са генератор на допълнителна инфлация.
  • 12 Бабо Мико кой ти го рече това?

    5 4 Отговор
    От както ГЕРБ дойдоха на власт, инвестиции в България правят само батакчии, които са го закъсали някъде другаде и идват тук за да избиват, като оставят нови батаци разбира се, като неплатени осигуровки, заплати, данъци и сметки. От такива инвестиции инфлацията няма да се намали, а други както си забелязала нема и нема и да има оти хората, които значя и могат да бачкат избягаха там, където плащат повече от минимална заплата, каквато искат да плащат тукашните "инвеститори" и после реват, че няма кадри! Затова единственият начин да се спре инфлацията е да се прекратят безразборните харчове на пишман политиците, които постоянно си избираме да ни управляват и да си знаем, че ни чака както го беше писал поетът: И лучец еж, водица пий и пак поглеж дий воле , дий. Като няма прокопсия плюл съм в тая орисия".
  • 13 БРАВО НА КИРО КОКОРА И НИНОВА

    3 1 Отговор
    В ОЩЕ ПО ГОЛЯМ БАТАК ДА БЯХА НИ ВКАРАЛИ, И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА БЯХА ОТКРАДНАЛИ.
  • 14 И пак нарочно ще гласувам за

    3 1 Отговор
    Кирчо и Кокорчо, бензина да стане 5 лв, олиото 10лв, хляба 5лв, прост народ пак гласувайте за канадски комунисти и чалгари, това ви се пада.

    Коментиран от #18

  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 2 Отговор
    Уважавам Мика, но ИТН не я заслужават!
  • 16 Омръзна ми

    1 0 Отговор
    Само ти липсваше тук да даваш акъл. Жалко, не можа да си вземаш депутатската заплата по-дълго, само 7 месеца те издържа народа теб и останалите от свитата на диванния политикан... и останалите от кохортата на пишмандепутатите. Разчиташ на зрялата си възраст и елейните си слова за обединение, но на мен вече ми писна от толкова празнословие. Като нямате идеи, поне млъкнете. Хората са болни, гладни, обеднели, обрулени от работа и неволи, те пустословят на празни обороти... до втръсване.
  • 17 СЗО

    1 0 Отговор
    Никакви данъчни облекчения не трябват за бизнеса. Те така или не инвестират в по ефективни производства, а само в нови луксозни автомобили.
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "И пак нарочно ще гласувам за":

    Инфлацията в ес,е зависима от войната в украйна.Това не би трябвало да е сложно за вас,бг!Украйна плаща с кръв,а ние с пари,просто е!
  • 19 Охо-бохо

    0 0 Отговор
    Няма лекарство! Капитализмът е пирамида! Които са в центъра, ядрото(там където е възникнал и се е създал) изсмукват ресурсите от периферията към центъра. Имаше геостратегически райони които трябваше да бъдат стимулирани и те повишиха стандарта си. Но България не е икономически интересен район. Тук по-скоро ще минава браздата на конфронтацията на "запада" с Русия. Тук ще в ров който да разделя Европа от Русия! Когато се изчерпи наследството от социализма, територията ще изпадне в непреодолима криза.
  • 20 Наблюдател

    0 0 Отговор
    За сведение на баба Мика "лекарството" e - "Иконимически Политики Стимулиращи Дългосрочно инвестициите"!
    Пак за нейно сведение има доста примери по Света в това отношение!
  • 21 Щом питаш

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "защо плювате по бабата":

    защо "плювате", вместо правилното "плюете", да ти кажа. Бабата говори това, което един средноинтелигентен човек знае и ползата от нейните "великомУдрени" заключения е единствено хонорарчето, което влиза в бездънните й джобчета. По-добре не я показвайте, за да не се питат хората тя какво реално е направила, освен да се плюнчи и да предизвиква и физическо отвращение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол