Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 13:38 5 647 31

Ген. Мутафчийски с предупреждение

  • венцислав мутафчийски

Всички клиники в столичната болница са реновирани, създадохме най-модерния операционен център на Балканите, ремонтирахме клиники и във военните болници във Варна и Сливен

Ген. Мутафчийски с предупреждение - 1

Добри финансови резултати и липса на дългове, стратегическа инвестиционна програма за обновяване на клиники и апаратура и обучение на военномедицински кадри, въпреки ограниченията от пандемичната обстановка – това показва анализът на началника на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS за периода 2017-2021 година.

Данните бяха изнесени по време на традиционна среща на ръководствата и представители на седемте болници, част от структурата на Академията.

Благодаря на всички колеги по места за активното участие в битката с COVID-19. Съвсем заслужено получихте и признанието на обществото, защото показахте как се извършва истинско лечение на болните, заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той отчете известен спад в лечебната дейност в сравнение с периода преди пандемията, но и нарастване на приходите от доболнична помощ и по линия на НЗОК и НОИ, което от своя страна дава възможност за повишаване възнагражденията на персонала и инвестиция в ремонт на клиники и апаратура.

Всички клиники в столичната болница са реновирани, създадохме най-модерния операционен център на Балканите, ремонтирахме клиники и във военните болници във Варна и Сливен. Изцяло реновирано е общежитието в двора на болницата, изградихме Военномедицински симулационен тренировъчен център. За последните пет години инвестициите в модерна техника са се увеличили 20 пъти и този процес ще продължи, защото от това зависят възможностите ни за съвременно медицинско обслужване, поясни още началникът на ВМА.

Почти двойно се е повишило допълнителното материално стимулиране на персонала: Това е нашата философия на управление – освен модерна среда за работа, хората да се чувстват и по-удовлетворени от своя труд. Другият ни мотивационен лост е възможността за кариерно и академично развитие.

ВМА е акредитирана по 35 научни специалности, като две от тях – Епидемиология и Пластично-възстановителна хирургия, са нови. Можем да обучаваме студенти и специализанти по 57 медицински специалности, което е с 12 повече в сравнение с предишния 5-годишен период на акредитация. Създадохме възможност и за специализация на медицински сестри – анестезиология и превързочна техника, поясни още генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

За преодоляване некомплекта в медицинските пунктове във военните формирования са предприети дългосрочни мерки. 116 са вече курсантите, които се обучават по специалността „Военен лекар“. За следващата учебна година са заявени нови 20 бройки и 10 места за военни медицински сестри. От тази година ВМА вече обучава парамедици и военнослужещи-санитарни инструктори.

Към насоките за развитие бяха отнесени изграждане на клиничен тренинг център за обучение на млади лекари, покриващ огромен спектър от инвазивни и миниинвазивни процедури; реновация на клиники във всички военни болници; подмяна на амортизирана апаратура и развитие на роботизирана хирургия.

Предстоят трудни години. Със сигурност трябва да ограничим нивата на амбиция, но няма да спрем, макар и с по-премерени крачки, защото предизвикателствата наистина са големи. Ние ще стегнем редиците, но в никакъв случай няма да спираме развитието и амбициите си за реновиране на базата, за закупуване на модерна апаратура, за добро заплащане и развитие на персонала, категоричен бе началникът на ВМА.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    40 4 Отговор
    дженерале и тебе те видяхме
  • 2 Този пък

    50 4 Отговор
    от къде изпълзя
  • 3 Нали щяхме

    51 3 Отговор
    да мрем бе мошенико

    Коментиран от #14

  • 4 Я бързо

    46 4 Отговор
    в украйна нали си военен лекар
  • 5 Мъхъ

    34 4 Отговор
    Да-а, някои живеят в собствен свят...
  • 6 Филип Ейджи

    16 2 Отговор
    Този кой е!?
  • 7 12340

    16 3 Отговор
    анализът на началника на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS за периода 2017-2021 година.....
    .....Благодаря на всички колеги по места за активното участие в битката с COVID-19. Съвсем заслужено получихте псувните на обществото, защото показахте как се извършва истинско лечение на болните, заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски....
  • 8 Манци белия

    27 4 Отговор
    Много безхаберно изражение има тва недур..умение
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Уж лекувате болести

    33 3 Отговор
    А всъщност прибирате пари.
  • 11 сила

    35 5 Отговор
    кога ще му бъде потърсена сметка за терора и насаждането на масова психоза на това двуполово същество.....
  • 12 Л.Ф. Селин

    16 2 Отговор
    "генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н"
    Дамян Дамян ако не бъркам в "Таванът" беше написал, че " от толкова много звания на табелките на бюрата и на входните врати, не остава място за името на човека. И името и човка стават все по-мънички"
  • 13 Бегай !

    13 5 Отговор
    Годжи е генерал благодарение на Каракачанов.Във ВМА работят хора от ВМРО на ръководни длъжности.А,уж са деполитизирани ! Нямал дългове плешото,защото ги поема НАТО.Иначе се краде повече от времето на "генерал" Кадурина !
  • 14 ТИР

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нали щяхме":

    Като отказаха лечение на хора и спряха планови операции много умряха,,,, забранени бяха аутопсиите,,,
  • 15 алокуе

    31 3 Отговор
    Ти още ли не си в затвора бре некадърник? Мръсник с мръсник, на много българи им изкара акъла и всяка вечер тормозеше народа, а най малко трябваше да ти скъсат пагоните и да те приберат в панделата. Некадърен мръсник. Лъжец какво стана къде изчезна ковида? Победи ли го?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Псевдоним

    24 3 Отговор
    Не го показвайте, че рязко засърбяват ръцете.
  • 18 Гост4

    18 4 Отговор
    Десет минути след статията, че Турция има амбиция да се развие като един от световните лидери в здравеопазването и хоооооп, появи се нашиьо дЖенерал, да обяснява, какво и как е постигнал, единственото, което той направи е, че ПЛАШЕШЕ постоянно, и хората с това го запомниха, със сър ПлашиПутковец!
  • 19 Яяяяя този не беше ли,

    20 3 Отговор
    дето ни плашеше, че "яко ще се мре"?

    Коментиран от #30

  • 20 Мдаа

    26 3 Отговор
    Този трябваше да го съдят за всяване на паника в населението по време на ковид кризата.
  • 21 имам само един въпрос

    22 2 Отговор
    този ковидарфашист защо не е в пандиза?!!!
  • 22 Че то военни няма

    15 3 Отговор
    кого ще лекувате освен шепата евроатлантически генерали търтеи? Освен ако не се превърнем във фронтова линия. Тогава ще има материал. Това ли е планът?
  • 23 ⚜️Просветен⚜️

    14 1 Отговор
    И сто награди за нещо си на годината да му дадат на тоз търтей, живота, смисъла и това какъв е за хората, винаги ще се виждат в болшинството от коментарите! Цял един народ те мрази!
  • 24 Фен

    3 4 Отговор
    Много прост народ!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хаха

    1 0 Отговор
    Те си сега си ни плашат с ядрена война.По медиите често.От страха сатаната се храни.Взех да се смахвам и само сатанисти виждам хаха.
    Сатанистите са пуснали ковид.Доказа си се лабораторния му произход.Вероятно ни подготвят нов вирус с онази лаборатория,която откриха март.Военните по-добре да отказват експерименти.
    Много добре си ми беше по време на пандемията...ни новини гледах,ни четях.Да спират войната и да връщат вирусите по-добре.
  • 27 Тома

    2 1 Отговор
    А защо се крадът милиарди левове от здравната каса мутаф
  • 28 Спомени

    3 1 Отговор
    Тоя как ни изпозаключи на времето.
  • 29 Касапина

    1 1 Отговор
    Защо му трябва на дебила да се показва, за да потвърди екзекуцията си.
  • 30 Христова

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Яяяяя този не беше ли,":

    А не умряха ли много хора от КОВИД19?! Поне ви напомниха да си миете ръцете.Спокойно,ще дойде ред и на невярващити и на самонадеяните.
  • 31 кажи и за това:

    2 0 Отговор
    1. 90 млн от дълговете бяха покрити с цесии.
    2. Проф. Любомир Алексиев е извършил закононарушения според писмо от данс до ненчев.
    3. Военен лекар означава, че не може да работи като цивилен лекар.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове