Last news in Fakti

1 Декември, 2022 13:16 1 663 39

Костадин Ангелов: Некадърници са правили поръчката за медицинските вертолети, те не познават закона

  • костадин ангелов-
  • некадърници-
  • поръчка-
  • медицински хеликоптери

„За медицинските вертолети той (Гвоздейков), няма отношение към поръчката за хеликоптерите”, повтори Ангелов и обясни, че в самата поръчка няма направено проучване за цената и параметрите на медицинските вертолети

Костадин Ангелов: Некадърници са правили поръчката за медицинските вертолети, те не познават закона - 1
Снимка: NovaNews

„Хората, които са правили поръчката за медицинските хеликоптери, са некадърници. Те не познават закона, лишили са хората от хеликоптери. Гвоздейков (Георги Гвоздейков, изпълнителен директор на държавното дружество ХЕМС) е представител на транспортна компания към Министерство на транспорта, той няма отношение към здравеопазването”.

Това обясни в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.
„За медицинските вертолети той (Гвоздейков), няма отношение към поръчката за хеликоптерите”, повтори Ангелов и обясни, че в самата поръчка няма направено проучване за цената и параметрите на медицинските вертолети.

„Такова проучване не е направено, нарушен е Законът за обществените поръчки. Прогнозната цена не е актуална към датата на поръчката, вероятно са стъпили на старо проучване от 2020 г. затова поръчката се прекратява. Пазарно проучване не е направено”, повтори отново Ангелов.

Той обясни, че министър след неговото управление е спрял поръчката за вертолети за медицински нужди.

Относно обсъжданите и днес в парламента промени в Изборния кодекс Ангелов обясни днешното поведение на ГЕРБ с отказа си от закриване на Обществения съвет към ЦИК и за откриване на район „Чужбина” с желанието им да осигурят прозрачност за изборния процес.

„Винаги сме защитавали прозрачността и успяхме да стигнем до консенсус, че Общественият съвет към ЦИК е нужен. Ако той дава гаранции за честни избори, а ние сме за максимални гаранции изборният процес да е прозрачен и достъпен за всеки български гражданин, значи остава”, каза Ангелов.

„Защитаваме възможността за гласуване и с машина, и с хартия. Това е най-демократичният подход. Може би сме единствената партия, която защитава интересите на всички хора, а не само на определена група, която налага със сила своите аргументи”, обясни бившият здравен министър. „Свикнали сме да се вслушвали в гласа на българските граждани, а не да се държим детински”, допълни той.

„Всеки да има възможността да провери какво се е случило. Ще защитаваме в зала възможността на всеки българин да провери изборния процес. Ще вземем решението, което е в полза на всички български граждани. Това е логиката на демокрацията и това е нашата мисия в парламента”, каза Костадин Ангелов.

Той коментира и изказването на Кирил Петков, че не биха предложили правителство на малцинството, ако бъде приета хартиената бюлетина. „Днес разбрахме от ПП, че не желаят да направят правителство, казвайки, че ако парламентът приеме хартиената бюлетина, те ще откажат. Това е липсата на държавници и отговорни политици. Белег за това да си държавник е къде си поканен по света. Преди дни нашият лидер Бойко Борисов бе поканен от вселенския патриарх Вартоломей. Той подари жезъл на вселенския патриарх и Вартоломей служи Литургия с този жезъл. Подарихме жезъла в знак на благодарност, че той е дал автокефалност на Украинската православна църква”, допълни депутатът от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботоксът

    57 1 Отговор
    познава далаверите и грабенето с пълни шепи ! Всичко друго не признава !
  • 2 Последния Софиянец

    55 0 Отговор
    По голям некадърник от Ботокса не се е родил.
  • 3 Ти тоя закон и на изуст да го научиш

    51 0 Отговор
    За лекар не ставаш. Селски гербаджииски келепирджия.
  • 4 Загрижен

    50 0 Отговор
    Тоя на снимката е крадец и подлога на Тиквуций I българоубиец!!!
  • 5 Сарая

    27 0 Отговор
    На КAPамазов тъпкача
  • 6 ВеРо

    39 0 Отговор
    Ботокс,като ти видя нелицеприятната мутра рязко ми се дос...ира!
    p.s Приготвили сме ти от онези чували да се мушнеш вътре...
  • 7 От заранка

    26 0 Отговор
    Кадърника проф доктор Ангелов от богатата каста на медиците премина в привилегированат супер богата каста на политиците. Защо така БЕ докторе? По добре се върни да лекуваш човеците, отколкото да членуваш в ГЕРБ и да ни поучаваш!!!
  • 8 Ццццц

    14 0 Отговор
    Като знаете че са некадърни защо и давате право на глас.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДДРОнег

    23 0 Отговор
    Мда, от ОПГ герПдпс много добре познават здраеопазаването, по-точно как да го източват !!!
    И не само здравеопазването, крадат отвсякъде, най-много в това са добри - шашмите !!!
  • 11 Марш

    22 0 Отговор
    на село , бе , змийо коварна ! Всъщност , в затвора ти е мястото !
  • 12 ха ха

    15 0 Отговор
    абе тиквар , какви вертолети те гонят , да си ги купят частните болници или бизнесмените със лични самолети , да не би ще тръгнат да помагат на някой работещ ? не , но искате от тях да вземете пари и за вертолети и за екипажи и за части и заплати и да се биете в гърдите колко сте човеколюбиви , ама не сте , пак сте си бандити и със жезъл и с патриаршеската меса
  • 13 Да де

    16 0 Отговор
    Ботоксираната и гримирана булка Костадинка Ангелов най обича спалнята и чаршафите на Борисов.
  • 14 Затвор трябва

    19 0 Отговор
    СТИГА СТЕ СЕ КРИЛИ И ОПРАВДАВАЛИ С ЗАКОНИ КОЙТО СИ ПРОМЕНЯТЕ КОГАТО СИ ИСКАТЕ . А ТОЧНО ТИ СИ ЗА ЗАТВОР ! НАГЛЕЦ
  • 15 анонимен

    12 0 Отговор
    Ще един гнусен червей изпълзя !
  • 16 хахаха

    13 0 Отговор
    Вярата в герберските крадци е КРАТЪК IQ ТЕСТ!!!
  • 17 ммм

    9 0 Отговор
    а ти бе най големия некадърник защо си в парламента стой си там където си кадърен но не ти си си добре на народната хранилка а ти дето пристана и се продаде на гербавите защо за 12 години не направиха нищо за хиликоптерите О ДА ПКП Я ПРЕВОЗИХА ЗА СМЕТКА НА НАРОДА НО НАЛИ БЕШЕ ОТ БОГОПОМАЗАНИТЕ ДРУГИТЕ В НУЖДА ДА МРАТ-
  • 18 Пипи

    10 0 Отговор
    Мазно и дебело прасе!
  • 19 Продължаваме Промяната

    11 1 Отговор
    Хайде хайде. Ти щото си много кадърен. Да наречеш завърши Харвард некадърници е смешно за някой завършил максимум медицинския. Нерде Ямбол нерде Стамбул
  • 20 504

    11 0 Отговор
    Ти пък си голям "къдърник" , забрави колко злоупотреби ти откриха !
  • 21 ммм

    9 0 Отговор
    ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ КОСТАДИНКА КАК СЕ Е ЛЪСНАЛА НАГИЗДИЛА И С ТОВА СЕ СМЯТА ЗА КАДЪРНА - НО НЕ ОТ ДАЛЕЧЕ СИ ЛИЧИ ЧЕ СИ ПОДЛОГАТА НА ББ
  • 22 емигрант

    9 0 Отговор
    Защо не се появява пред медии и ТВ най-големия крадец и измамник участник в четери корупционни правителства ограбвали държавата респективно българинът - КИРИЛ АНАНИЕВ ??? Той по-малко ли разбира от икономика след като винаги е бил финансов или заместник финансов министър, а вместо него Тиквуний пуска на "сцената" само червеи и плъхове да му "бранят" бустанският имидж на шибаната му бандитска ОПГ ?
  • 23 Дрън дрън та пляс

    11 0 Отговор
    А вие кадърниците 12 години не си и направихте труда за такава поръчка че да има евро за шкафчето
  • 24 Чочо

    11 0 Отговор
    Абе,некадърник.....ти като си "перфектен",защо ,,такова" болницата,а.
    Колко пари загуби
  • 25 Станко

    2 1 Отговор
    Хвани едните, оритай другите.
  • 26 Гошо

    2 0 Отговор
    Тия на търг викат поръчка и на меморандум договор...
  • 27 Пепи

    11 0 Отговор
    А ти като си толкова кадърен, що не купи вертолети 12 год. Имаше само за Караянчева. Скрийте се някъде, че не мога да ви гледам вече. Демагози !
  • 28 Алооо

    8 0 Отговор
    Ма...ма.. ти Крадлива...
  • 29 Некадърници

    2 0 Отговор
    досега бяха само от ГРОБ
  • 30 БСП за България и Радев

    6 0 Отговор
    Рублоибрика на буци със скубаните вежди и разбачкания аспух!
  • 31 колето

    5 1 Отговор
    За ГЕРБ парите, които не могат да бъдат присвоени, не трябва да бъдат усвоявани... Имаха период от близо 15 години да направят и въздушните линейки и детската болница в София и модернизацията на армията и реформирането на железниците и трамвайните трасета в София и какво ли не, но не им остана време от ремонти на магистралите и ремонти на ремонтите и ремонти на ремонтите на ремонтите... Много бяха заети да лапат и да лапат и да лапат... Сега ПП са им виновни и са им ср?ли в гащите...Мизерници!
  • 32 лекар

    3 0 Отговор
    Айдуко Гелев от БЪРЗА ПОМОЩ -София ги загуби комисионните за мед. хеликоптери ! Да върнат със Сърбигъзова незабавно кинтите и директно в затвора , барабар леля Катя Сунгарска и тетка Валя Истаткова !
  • 33 Коментар

    5 0 Отговор
    Когато ботокса заговори за некадърници, се сещам за: "Крадецът вика, дръжте крадеца"!!!

    В случая в ролята на "крадецът" се изреждат всички евроатлантически партии, коя от коя по-корумпирани и зависими от козяк 16!!!

    Същевременно логично обяснение за експерименталната течност и зеления сегрегат, не бе дадено?!

    Но така ще е, докато народът ни позволява зависимите своеволия на такива като тоя псевдо лекар!!!
  • 34 ПСР

    6 0 Отговор
    Най-големият "кадърник"се изрече!
    Колко години властвахте?Имаше ли и дума за хеликоптери?Едни добри хора събираха капачки,за да се купят бебешки линейки.Вие пък,наляхте 3 млрд.лева,за някакъв руско-турски поток.А колко десетки други откраднахте-отделен въпрос.Ни линейки,ни хеликоптери.Е,литна хеликоптер,заради счупената ключица на ПКП....факт.
  • 35 Тома

    3 0 Отговор
    Костадинка е най кадърна в кражби на милиони от здравето на хората казал каскета
  • 36 Ха Ха

    3 0 Отговор
    А тез де" Т поръчаха фърчила - рисунки ......са професионални чекмедже-дърводелци !
  • 37 НЯКОЙ

    3 0 Отговор
    Включи се в арията на лъжата и излезе на сцената ! Само че пееш фалшиво, драги ми г-н Ангелов !
  • 38 Лорда

    3 0 Отговор
    Тоя Главанак и Тулупа са ми абонати,цепя ги като стари гащи.
  • 39 Ранко

    1 0 Отговор
    А защо Боко тиквата продаде готовите?И защо още никой не му е потърсил сметка,и къде са парите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол