Last news in Fakti

18 Юни, 2023 10:36 6 227 53

Бившият градски прокурор на София: Всичко започна след атентата срещу Гешев

  • иван гешев-
  • всс-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • главен прокурор-
  • прокуратура-
  • атентат-
  • николай кокинов

Вятърът на промяната тръгна след атентата срещу Гешев

Бившият градски прокурор на София: Всичко започна след атентата срещу Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

„Смяна на пластове. Гешев и Сарафов са различни. След 35 месеца Сарафов каза, че е време за промяна и в момента е изпълняващ длъжността главен прокурор“. Това каза в предаването „Тази неделя“ по bTV бившият градски прокурор на София и настоящ адвокат Николай Кокинов.

„Аз не съм Делфийския оракул. Трябва да попитате г-н Сарафов как се е случила метаморфозата. Сарафов дълго време беше заместник на г-н Гешев. Нещо се е случило, за да има такава промяна в отношенията им“, добави той.

„Сарафов е бил част от екипа на Иван Гешев. Всеки носи отговорността за действията. След като толкова години си бил част от един екип - това е споделена отговорност, според мен. Членовете на ВСС се обединиха, че са избрали неподходящ човек. Иван Гешев обедини в негативен аспект всички политически формации в парламента“, обясни Кокинов. „Трудно е да кажа какво обърна нещата. Вятърът на промяната тръгна след атентата срещу него. Тогава стана някакъв разрив. Те му поискаха оставката, той се подразни, че му искат оставката и започна война“.

„Ти си го избра“ и „Кой да сложа“

„Общуването между политици и магистрати става най-често по телефона. Заложено е участие на политическите формации при избора, в случая на главен прокурор. Механизмът за формиране на Висшия съдебен съвет ,който избира тези лица на тази длъжност, минава през парламента. Нормално е оттам да се прокраднат политическите интереси и пристрастия и съответната политическа сила да смята този човек, че този човек е по-подходящ от друг, за да изпълнява въпросните функции. Защо - трябва да питате ръководството на съответната политическа сила, която си има свои интереси и мнения“, обясни Кокинов. Според него има комуникация между избраните и тези, които ги избират.

Промените в съдебната система

„Очевидно не се чувстват добре, нещо се притесняват“, добави бившият градски прокурор относно политическите нагласи за промяна в модела. „Всички декларират, че желаят сериозна промяна в съдебната система. Нека да изчакаме и да видим доколко дълбока ще бъде тя. Смяната на личност на един пост не изчерпва и не започва реформа. Моделът, който е заложен, се следва. Докато не се промени правната рамка, няма да има нищо различно“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пасъмас

    35 2 Отговор
    Но цялата система, на наш’то Кривосъдие.
    Оказа се Зависимо, като скачени съдове!
    ЗаместникЪТ, на Главния наточил е балтия.
    И само чака сгода до дъно да забие.
  • 2 Промяна на вятъра

    30 9 Отговор
    Съдебната система от съветски тип не работеше още от 90-те, но сега съвсем запецна.
  • 3 След

    31 9 Отговор
    "атентата" инсценирания .
  • 4 На тоя само като му видиш

    32 6 Отговор
    Физиономията и веднага 10г.затвор
  • 5 леля

    30 9 Отговор
    Какъв атентат бе.Беше инсценировка за да се отпуши пътя на събитията които още вървят-блокиране на държавата.Вчера обаче се чудих как така Нинова пусна прайда пред МОЧА.Сталин сигурно се върти в гроба.

    Коментиран от #27

  • 6 Вашето Мнение

    23 3 Отговор
    Тц, всичко започна откак жълтопаветните шебеци решиха, че по-подходящи от тях да управляват няма. Мандраджийското коляно, от което произхожда всеки демократичен шебек е научено, генетично му е заложено да продава всичко свято. Майка, род, родина за този шебек просто са стоки и с тях се домогва до щенията си.

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 7 ТрампЛин

    40 1 Отговор
    Едва ли има друг случай в световната криминалистика, където опита за покушение срещу Главния Прокурор да остане без разследване!!! Има нещо гнило в Дания….
  • 8 Мамето

    27 2 Отговор
    Кокинов не нарече ли свой колега-прокурор предател?
    След това него не го ли арестуваха по същия начин?
    Защо го каните изобщо, този, като нищо съществено не казва?
    Всеки говори с недомлъвки и всичко остава покрито.

    Коментиран от #29

  • 9 Вашето Мнение

    33 3 Отговор

    До коментар #6 от "Вашето Мнение":

    Всичко започна от шебека ристьо, човек изгонен от адвокатската колегия, некъдърник, който за да се издържа клечи като гладен пес пред козяк. Всичко започна от въргалянето на тоз шопар на плажа в Росенец и завърши с позата му партер пред пеефски.
  • 10 Всичко започна случайно….

    16 21 Отговор

    До коментар #6 от "Вашето Мнение":

    През 1944 Септември! Тогава едни неуки примати, крадци и криминални убийци дойдоха на власт чрез кървав преврат подкрепен от чужди окупаторски войски!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Перо

    28 1 Отговор
    Самият факт, че една и съща група, едни и същи хора избраха и “изхвърлиха” Гешев, говори че се действа по команда от вън! Има чужда зависимост и контрол!!! Сега ще се побърза от ортака на Гешев, който сега е и.д. и измислен опозиционер, да прекрати делата на тиквата, Киро-тъпиро, КТБ, Добрев и др. “политици”!

    Коментиран от #14, #23

  • 14 Българин

    17 3 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    А ние жълтопаветните красавици ще продължаваме да въздишаме по умнокрасивите пледоарии на наш ристю.
  • 15 Мишел

    14 2 Отговор
    Псевдоатентат на псевдопрокурор.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 2 Отговор
    На Гешеф му спретнаха за две седмици прев.рат защото казал че сред политиците има
    "ПОЛИТ.ИЧЕСКИ БОК.ЛУК"❗
    Преде два дни Сарафов обяви, че сред самите магистрати има
    "ДЕРИ.БЕИ" , но това явно НЕ уронва техния престиж и няма аналогично съвещание срещу него ❗

    Коментиран от #34

  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 1 Отговор
    Не съм фен на ГЕшеф, нито негов адвокат , но защо никъде НИТО ДУМА за решение на Е.С.П.Ч.‼️
  • 21 Анонимен

    12 1 Отговор
    Гледам оня парцал с редките зъби си позволява да говори от името на народа ...ще пита оня гей защо Господин Министър...няма такава наглост!!!
  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 2 Отговор
    Според което
    обвинителите/вносителите
    НЕ могат да бъдат и съдии❗
    Т.е. не са имали право на глас при взимане на решението ❗
  • 23 ТрампЛин

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Колко отвън? От Д.Цанков?
  • 24 делфийският оракул

    6 9 Отговор
    не знам защо гледаме негативно на участниците в тази сценка. Бъдете по-доверчиви, българи. Защо да не приемем, че и Гешев, и Сарафов са честни и съвестни професионалисти. Разликата между тях е само в решителността и смелостта им. Гешев е по-мисловен и затова по-муден тип, бавно действа. Затов пък Сарафов е решителен и бърз и смята, че Гешев трябва да му отстъпи мястото за да могат и двамата да се борят срещу престъпността по високите етажи.
  • 25 Гост

    18 2 Отговор
    Мафията даже вече не се и прикрива в намеренията си. Тази смяна е толкова очеизвадна, че и на деца на няколко годинки им е ясно какво се случва. Понеже народа прост и кротък, мафията не си и прави усилие да се прикрива. Прави всичко на живо пред народа и въобще не им дреме. сарафоф е много сериозен слуга, ще изпълнява, даже ще преизпълнява всичко, което мафията му нареди. Новите мафиоти от ппдб само ще плямпат, колкото да си мисли народа, че нещо ги интересува, а гешев се изниза с подвита опашка, като малко страхливо мишле. Мафията победи и нещата ще стават все по-страховити, а всички са за гъби....
  • 26 ТрампЛин

    9 6 Отговор
    Когато вола рие с рогата, всичко му пада на гърба! Та и българина така. По-скоро Изрожденци, защото те са повече москали отколкото българи. Реформата в техните очи е само тяхно право и всяка друга реформа се саботира. Нека Пеевски си реди ВСС, нека си назначава удобни Каскети….
  • 27 Паметника

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "леля":

    не е собственост на Нинова. Той е общодържавна собственост и е изграден с държавни средства на общинска земя. По-скоро не случайно някой е избрал прайда да започва от това място...
  • 28 логиката

    11 2 Отговор
    Смяната на главния прокурор е добре обмислена игра, която не може така елементарно да се интерпретира поне от хора, които четат криминални романи. Не може с такава светкавична бързина ВСС да свали Гешев, два дни след това да последва указ на президента и часове след подписването му почти ЦЯЛАТА прокурорска колегия да избере Сарафов. Тук има намеса на най-висшите сили, които управляват България и които ние не познаваме. Не може така да се действа в държава от ЕС, без да се съгласувано с ЕС, НАТО и т.н. Това не е "Плод-зеленчук".

    Коментиран от #32

  • 29 Оракула от Делфи

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мамето":

    Кокинов, каза , тогава и сега ,достатъчно много , още със класическата си реторика ,
    " Вие си го избрахте,"
    Кокинов казва и подсказва, кой на кого слугува !!!
    Тогава, Кокинов витаеше в средата на Доган и Бойко Борисов,така както и Борислав Сарафов сега!
    Какво сложно има за решаване," Хунтата " начело с Пеевски , като Кукловод определя живота ,
    на прокурори ,съдии , полицай и свободата на Българите днес!
    Българи събудете се преди да е късно!??
    Включително и свободата , тази на Президента ни Румен Радев!
    Който от хорски срам, може и да не подпише , за назначаването на нов Главен Прокурор , с което би си измил Руската тиня от ръцете си , но това е само козметика на Президентсвото до някъде!Цовека е убеден Путинист!
    Не е тайна, че "Хунтата" и" Чекмеджето" са се договорили, да не стават същите издънки ,както с Кокинов!
    Смешно е да наричаме България за Демократична държава, след като , листата с поставените,личности подлежащи на избор не съществува в Съдебната система на България, там управлява мафията,
    която , пак е на власт тъмнината , време на невидимия хаос , ..!
    "Царя е гол"-, но да живее Царя"!!!
    А трагедията на ниво с доверието в Прокуратурата и Съдебната система, продължава с тревожно високо темпо...?
    И оставяме отново ,корупцията, като "основен транспортен хъб", да управлява България в лицето и със схемата
    която трагично се оказа една и съща!
    Прокуратурата се оказа цирк , и прокурор е неприемлива длъжност!
    Ако е
  • 30 Дани

    3 1 Отговор
    Никой Не вярва.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "логиката":

    посолствоТО,
    посолствоТО!

    Там е решено и съгласувано всичко ❗
  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хайде да ви попитам":

    Ех,
    ГЕНИЙ В САЛАМУРА,
    как смело се ИЗХОДИ/IZSRA/ НА МЕТЕНОТО❗❗❗
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ти от малоумието на

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Та какво…":

    копейките ли си ? След двуточието в първото изречение, не разбра ли че е въпросът ? Въпросът започва с "помните ли" ! Още неясноти имаш ли, копейка ?
  • 38 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "За N 19 "БАЙкъс"":

    Само НЕЗНАЕЩ
    значението на един израз може да се мисли за много умен и да НЕ разбира какви ТЪппотии пише ‼️‼️‼️

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "За N 19 "БАЙкъс"":

    "Да скочиш в дълбокото"
    не означава да се хвърлиш в някой вир или в морето ❗
    "Да запретнеш ръкави"
    не означава да си навиеш ръкавите на ризата❗
    Когато пишеш или кажеш нещо , лесно се разбира грешката, че са те мислили за умен когато си мълчал‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #44

  • 41 Йоан 1:1-18 В начало бе Словото;

    2 3 Отговор
    ЯСНО ЛИ Е , АВТОАТЕНТАТА БЕ В СРЕДАТА !
  • 42 Ха ха ха смешник....

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    всеки израз може да има десетки тълкувания....хабер да ти е...но комплексите обикновено се "самоиздават" без да го искат...

    Коментиран от #45

  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "За N 19 "БАЙкъс"":

    Наличието и липсата на гънки в мозъка се вижда ясно,
    когато някой си отвори устата ‼️‼️
  • 44 Бравоооо, аплодисменти

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "добра" защита на "късопишие", признавам....

    Коментиран от #46

  • 45 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ха ха ха смешник....":

    Да ,но ти явно не можеш да тълкуваш нищо с ГОРНАТА си глава и всичко свеждаш до ДОЛНАТА ‼️‼️‼️
  • 46 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Бравоооо, аплодисменти":

    Браво , добър показ на
    ЛИПСОУМИЕ ,
    аплодисменти ‼️‼️‼️
    Дори не си разбрал значението на написаното ,
    но си МИСЛИШ,
    че можеш да МИСЛИШ,
    въпреки че нямаш с какво
    да МИСЛИШ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #47

  • 47 Я ми обясни ясно

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    това което си изписал с големи букви какво искаше да ми кажеш, че е много естествено неразбираемо за "МИСЛЕЩАТА" ти кратунка: - "...МИСЛИШ, че можеш да МИСЛИШ, но няма с какво да МИСЛИШ", край на цитата ! Как така ще МИСЛЯ, че мога да МИСЛЯ, нали всичко се свежда до МИСЛЕНЕ, или мислиш или не можеш, не може да МИСЛЯ, че МИСЛЯ след като не мога да мисля например, дори ти самият го заявяваш - "МИСЛИШ" ? Защо пишеш за нещо което после отричаш ? Абе ти наистина ли си добре с главата, имаш "раздвояване" на мисленето, което не е добре ? Научи по-добри улични изкази !

    Коментиран от #48, #49

  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Я ми обясни ясно":

    Писането с много никове също не те прави умен !
    Знаех , че си НЕумен ,
    ама ти явно си МНОГО НЕумен ‼️

    Не съм писал че МИСЛИШ ,
    а че СИ МИСЛИШ че МИСЛИШ

    понеже си с АйКю по-малко от номера на обувките ми ,е ти го обясня така :::
  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Я ми обясни ясно":

    Разликата е както
    някой да прави SEX,
    a ти ONANIRA-6
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️


    ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ ДРУГИ ВЪВ ФОРУМА, че ти отделям още време 😒😒😒
  • 50 Мисля

    2 1 Отговор
    Всичко започна,когато Гешеф нахлу в терена на политиците,влезе в президентсвото,сложи каскета и тръгна по селата да си прави PR,взе да дава оценки и да"ръси"мозък за неща извън правото.Дилетантските му мелодрами,бяха противни и смешни.И политиците му показаха,че не е Господ.
  • 51 Деций

    3 1 Отговор
    На ВСС и магаре да му вържат и него ще изберат за Гл.Прокорор.Те са марионетки и нямат думата,говоря за по голямата част.Както го назначиха,така и го смъкнаха,само ,че преди имаха мандат,а сега са НЕЛЕГИТИМЕН орган ,и актовете които фабрикуват са нищожни и нямат правна стойност!По големият смях е,че според Продължаваме Подмяната и Дадоограбим България, ВСС може да освободи Гешев,но няма мандат да избере Сарафов или който и да е друг!Пълен цирк и правен хаос, "решения "вземани от зависими хорица,под диктата на Тежки криминални престъпници,и национални предатели .Съдебната система във всичките и форми и звена е темела на Държавността.Тя трябва да поражда справедливост.Както повечето забелязвате ,че това не съществува тук,а точно обратното,значи няма Държава,или по скоро е превзета!Честита Демокрация на всички български граждани,!
  • 52 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Цялата еквилибристика напоследък трябва да се разглежда в светлината на украинската война,отключващ момент се явява смяната на американския посланик,по-рано Херо я караше лежерно,после пратиха сегашния--Мартен и всичко се завъртя във вихъра на ма-фиотската въртележка.Някои изхвърчаха от центробежните сили,къде в изгнание,къде на оня свят.Имитацията на атентат срещу Гешев е бил с цел да обвинят Русия и набързо да ни вкарат във войната,само че изпълнителите го окепазиха и се мина на план бе--административни рокади.Гешев го легендираха за Робин Худ и изстеляха на звездна орбита в политиката.И ако не му мине котка път,сигурно ще заеме мястото на Слави,но вече със задачата да ни вкара във войната,под някакъв благовиден предлог.
  • 53 Тодор

    0 0 Отговор
    Трябвало да питаме!?? То е ясно как е станало. Щедро захранения с имоти от ГЕРБ Сарафов и също така щедро подхранените членове на ВСС и това е - с пари, много пари е станало. Но.. има едно нещо, хубаво е да вземаш парите, но всяка имотна и повечето финансови трансакции оставят следи. Така че Тиквата ги държи тей корумпираните в двойни клещи - или ще му играят по свирката, или край. Виж, Каскета е друга работа - той е искал само власт, за да се чувства значим в собствените си очи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове