Last news in Fakti

26 Юли, 2023 07:23 3 230 9

Има свободни места и след трето класиране за софийските гимназии

  • класиране-
  • свободни места

В Софийската математическа гимназия, която на първо и второ класиране приемаше с най-висок минимален бал (съответно 484.5 и 482 точки), сега са останали седем места

Има свободни места и след трето класиране за софийските гимназии - 1

Свободни места за най-желаните гимназии в София са останали и на третия етап от класирането за прием на ученици след VII клас. Това показват данни на РУО-София от вчера, когато бяха обявени около 400 свободни места, съобщи "Сега".

В Софийската математическа гимназия, която на първо и второ класиране приемаше с най-висок минимален бал (съответно 484.5 и 482 точки), сега са останали седем места. Три от тях са в паралелки с математика и информатика и английски език, а четири - в паралелки с математика, физика и немски език. В 91-ва Немска гимназия е останало едно място за момчета и четири за момичета в паралелката с немски и английски език. В 73-то училище няма свободни места. В ТУЕС има пет места - за паралелката по компютърни мрежи (в тази по системно програмиране няма места).

По едно място за момичета и момчета има в паралелката по английски език с изучаване на руски в Първа английска гимназия. Свободни места там има още в паралелките по английски с изучаване на френски, на испански и на немски език, както и в тази с предприемачески профил (само едно място за момче). Във Втора английска има останали още пет места за момчета и едно за момиче.

В Испанската гимназия свободни са пет места само за момчета. Националната търговско-банкова гимназия очаква още 13 бъдещи осмокласници в паралелките по оперативно счетоводство, бизнес администрация, електронна търговия, банково дело и др. В Националната финансово-стопанска гимназия има шест свободни места.

От РУО-София посочват, че в третия етап на класиране може да участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием, както и такива, които не са кандидатствали до момента, т.е. в електронната платформа имат статус "незаписан".

На 26 и 27 юли 2023 г. те трябва да подадат заявление като на първи етап. В него може да се впишат само паралелки, за които има обявени свободни места. Заявлението може да се подаде в училище гнездо от 08:00 ч. до 18:00 ч. или през личния профил на ученика от 00:00 ч. на 26 юли до 23:59 ч. на 27 юли т. г.

При изтегляне на документи мястото на ученика не се запазва, като мястото се обявява за свободно за четвърти етап на класиране. Подаването на документи за участие в четвърти етап на класиране ще е на 7-8 август, обявяването на резултатите ще е до 10 август, а записването - от 11 до 14 август. Свободните места след четвърто класиране ще бъдат обявени до 16 август.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мумията

    4 0 Отговор
    Кастрева да каже !
  • 2 123

    16 2 Отговор
    Как няма да има свободни места, като няма деца. Това са плодовете на Герберастията, сринаха демотрафията до национална катастрофа. И по-страшно ще става, защото това поколение е от инерцията преди мутрата, 2020-та се сринахме под 60000 новородени, половината знаете какви са.
  • 3 123

    3 1 Отговор
    демографията
  • 4 Знайко

    12 1 Отговор
    Че ще има. Те се молят някой да се запише. Да ги научт да броят до 10 и да може да се подпишат поне. А висшите и там е една трагедия. Молят се на минувачите да се запишат. Подаряват компютри, телевизори и пържоли сами да се запишеш. Образование в БГ. Смееееееехххйххх.

    Коментиран от #7

  • 5 Анонимен

    6 1 Отговор
    Боже, пази Б-я! Какви класации в детските градини? Разбирам в профилните гимназии,но останалото е дивотия! Помня как ходеха по апартаментите да набират и за детската градина и за училищата.
  • 6 Гьобелс

    0 3 Отговор
    Защо на фасадата на немската гимназия е плеснато българското, а не германското знаме?!
  • 7 Констатация

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Знайко":

    Така ще е с българското образование, наука и култура след 10-годишното пребиваване и разпределяне за разгепване на бюджетни милиони от разни партийни пишман "акад.", "проф.", "доц.", "д-ри", "ген.лейт.", ....... А сега са се заели и с цялата остатъчна държава!
  • 8 Редник

    0 0 Отговор
    Ще има я, след като за 30 години от 9 станахме 6,5 милиона. Те на това се вика просперитет и Западна демокрация.
  • 9 Ива

    0 0 Отговор
    Побъркаха децата с глупости,простотии и всякакви "елитни" и "иновативни" училища.Елитарност и иновации с прости директори,полуграмотни учители,говорещи диалектно и МОН пълно с братчедки и шурнайки,не се постигат.Заплатите им плащаме с увеличения всяка година,а и частни уроци ни "препоръчват".Горките деца!Трудно им е да оцеляват.И който иска да учи и него отказаха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове