Last news in Fakti

24 Август, 2023 22:16 2 410 60

Борислав Сандов: "Лукойл" не беше лоялен партньор през годините. Тази рафинерия храни режима на Путин

  • борислав сандов-
  • лукойл-
  • партньор-
  • режим-
  • путин

"В София имаме силен кандидат и на второ място имаме широко обединение, ще ни бъде по-лесно, независимо кой ще е кандидатът на ГЕРБ. За местните избори сме във финален процес на завършване на коалиционно споразумение. В нея съществува демократичен опит да се търсят консенсусните решения", допълни бившият екологичен министър

Борислав Сандов: "Лукойл" не беше лоялен партньор през годините. Тази рафинерия храни режима на Путин  - 1
Снимка: БГНЕС

"Все още не е превзета партията "Зелено движение". Още в учредяването на тази партия през 2008 година си говорихме, че най-големите рискове ще дойдат, когато се появят властта и парите. Всяка организация, която участва в политиката, е изпитание. На този етап поне в НС и правителство се справяме успешно и доказваме, че не сме партия, която може да стои отстрани. Можем да бъдем пълноценен партньор в управлението на държавата", коментира бившият министър на околната среда и водите и вицепремиер по климатичните политики Борислав Сандов в "Денят ON AIR".
По негови думи публичността помага на такива процеси да решат открито. "Ако правим всичко на тъмно, в един момент избирателите няма да разберат защо хората гласуват по този начин, защо правят тези действия. При нас няма да се наблюдава такова поведение, вярвам, че няма да се наблюдава и в бъдеще, защото сработи новата ни система. Надявам се, че ще се върне изцяло редът и основните и ще се опитаме да привличаме хора, които са чисти като морални намерения", каза още той.

Сандов заяви категорично пред Bulgaria ON AIR, че в столицата битката за местните избори ще е по-лесна. "В София имаме силен кандидат и на второ място имаме широко обединение, ще ни бъде по-лесно, независимо кой ще е кандидатът на ГЕРБ. За местните избори сме във финален процес на завършване на коалиционно споразумение. В нея съществува демократичен опит да се търсят консенсусните решения", допълни той.
Запитан дали местните избори могат да "разтурят сглобката", той отговори: "До голяма степен зависи как ще се проведе кампанията. Дали хората, които се чувстват недооценени, ще подкрепят или няма да работят против вътрешния си компонент, какъв резултат ще се постигне. Факт, че е в зависимост от тези процес, съществуват два сценария - за втвърдяване или разклащане на тези връзки", коментира той.

Относно "Росенец" и това, че на "Лукойл" няма да се плащат неустойки за предсрочно прекратената концесия, Сандов подчерта, че "Лукойл" не е бил лоялен партньор през годините.

"Росенец" не е просто един търговски договор, тук трябва да имаме предвид външнополитическата обстановка и санкциите, които има. България направи изключение, но не виждаме смисъл от гледна точка на това, че тази рафинерия храни режима на Путин. От друга страна дългогодишните нелоялни практики, предприятието да не плаща никакви данъци в България, отчита огромни загуби", каза Сандов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уникално противен

    53 14 Отговор
    цялата сглобка, да пуукнете всички !

    Коментиран от #30

  • 2 Гладно куче

    46 6 Отговор
    Побратиме само лаете, лаете и то на всуе. Един ден ще ти дойде реда и на теб.
  • 3 Някой

    54 7 Отговор
    Аха, ама и що български политици е хранила през годините...
    А и яко зарежда укрите с горива. Разбира се, плаща българския народ. С това левче по-висока цена за литър...
  • 4 Сиси

    61 10 Отговор
    Ако теб не те притеснява 3 лв. дизел , мен ме притеснява. Тъпан , нищо не гледате за народ само за собствения си г.з.

    Коментиран от #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Презвитер Козма

    20 36 Отговор
    Одържавявайте я тази черна дупка, която с години ощетява България с милиард и захранва продажни четирихилядници с корупция.

    Коментиран от #49

  • 7 Същия

    13 47 Отговор
    Ръсофилите, алоу, отивайте да вардите мочя, че тая вечер левскарите ще го изпотрошат. (А дано!)
  • 8 МММ да

    46 11 Отговор
    Путин ме не интересува, но тоя да ми каже с колко ще поевтинее горивото с новия петрол, който е и по-некачествен? Само да не стане, като на запад да доближи 4-те левчета за литър. Тогава не само на Путин, ще му е зле.

    Коментиран от #10

  • 9 Уса

    37 9 Отговор
    Заради Лукойл бях русофоб,защото мислех,че те диктуват посоката на вятъра в България.После видях бизнеса на Лукойл в сащ и се обърках,как е възможно недоумявах?После видях и други руски мегабизнеси в сащ с които американците се чувстваха отлично,защото правеха пари а точно за това живее американеца да яде,прави пари и клати по слабите
  • 10 Много

    15 39 Отговор

    До коментар #8 от "МММ да":

    Си неосведомен, най некачествения е руския, затова ви се чупят колите в България и га заредите у немско- летят

    Коментиран от #51

  • 11 Русо-пytе-нист

    11 34 Отговор
    Изхвъряйте руските пиявици от България
  • 12 Червени боклуци,

    14 32 Отговор
    всъщност от некачествения руски петрол, руснаците си извличат екстракт за техни нужди и отпадъчната помия доставят в Бургас за производство на горива. Затова и горивата в България са боклуци. Цакат ни и с цена за сорт Брент, а не помия от некачествен руски петрол.

    Коментиран от #18, #25

  • 13 ЯМБОЛИЯ

    12 37 Отговор
    Закривай всичко руско. Нямаме нужда от тези империалисти и убийци. Днес е празник на свободолюбива Украйна. Честито смели украинци и по-скоро изхвърлете окупатора от земите си.
  • 14 нннн

    50 8 Отговор
    Локхийд Мартин е по- лоялен партньор. Взе парите за самолетите и каза: Ще видим. И ,,Дънди" е лоялен партньор. Плаща за златото ни почти 1% концесия... Абе, всеки си гони интереса. България е изключение от това правило.

    Коментиран от #19

  • 15 да октопод

    16 7 Отговор
    с мръсните бг предатели!! дайте ги на укрите, с които също добре работиха в Зуг- пайплайните!!
  • 16 абе,

    22 6 Отговор
    и защо не е плащала данъци фирмата?!? костов - путинист, царо -путинист боко - путинист, киро - путинист и т. н. и ако не беше войната и санкциите, така щеше и да си продължи и най-интересното е, че май не е никак незаконно!

    Коментиран от #46

  • 17 Ъхъъъъ

    22 4 Отговор
    хранеше и режима на Борисов впрочем !
  • 18 Това е безспорен

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Червени боклуци,":

    Факт.
  • 19 Хахахаха

    14 9 Отговор

    До коментар #14 от "нннн":

    Аха, ......Локхийд Мартин е най - лоялният партньор...... А пък Тея с АЕЦа колко ще са лоялни идея си нямате.....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сандов,

    29 7 Отговор
    А НПО-тата дето ви хранят те лоялни ли са ? Убаво са лоялни нали мишки продажна ?

    Коментиран от #23

  • 23 100%

    9 21 Отговор

    До коментар #22 от "Сандов,":

    НПОтата са по лоялни от копейките и продънените червени родоотстъпници.

    Коментиран от #26

  • 24 🐘🐘🐘

    18 10 Отговор
    Всяка нормална държава отдавна щеше да се е разправила с това недоразумение . Подарен за без пари от Костов , а след това десетилетия източване на милиарди от България, корупция във абсолютно всички правителства до сега и най нагло неплащане дори на някакви символични данъци . Национализация!

    Коментиран от #34

  • 25 Коко

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Червени боклуци,":

    Лум пе н.

    Коментиран от #36

  • 26 Коко

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "100%":

    Хахахах
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пишман Циркаджия

    4 1 Отговор
    Какво да очакваш от мазна муцка.
  • 30 Адрес 4000

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "уникално противен":

    Труден ден нали
    Колкото и да си противен те разбирам
    Свиквай
    И по зле ще става
  • 31 Гого

    14 4 Отговор
    А Бойко, Делян Пеевски и Доган бяха ли лоялни партньори през годините, че сега сте толкова гъсти с тях? Я не ме разсмивай. Вие от ПП и ДБ сте по лоши от тях, защото излъгахте стотици хиляди за да угодите алчноста си за власт и разбира се на "посолството". Само лъжи, шикалкавене и бясна пропаганда. Ама няма да мине номера ви. Това ще ви бъде за последно.

    Коментиран от #47

  • 32 Тоя мушмурок

    9 3 Отговор
    трябва да го удавят в кресненското дефиле за назидание на зелените шарлатани.
  • 33 Просто

    11 1 Отговор
    Н.е.щ.а.с.т.н.и.к е сандьо
  • 34 Точно казано

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "🐘🐘🐘":

    Кой управлява Нефтохим последните да кажа 30 години, Бг мутри като Златев и т.н.не Путин е виновен, нашите продажници ограбиха народа и държавата. Има Видов ден, ковчег джобове нема!!!
  • 35 УЙКО- КАЛЕКО

    9 5 Отговор
    ПЪЛНИ ФАНТАСМАГОРИИ..ЛУКОЙЛ ХРАНЕЛ РЕЖИМА НА ПУТИН.ТАЗИ ФИРМА Е ЧАСТНА И СПЕЦИАЛНО НАШАТА РАФИНЕРИЯ ПЪЛНИ ГУШАТА НА ТЕЗИ КОИТО НЕ НИ ИСКАТ В ШЕНГЕН ЗАЩОТО АКО ВЛЕЗЕМ ТАМ ТОГАВА КРАНЧЕТО ОТ ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ЗАТВОРИ.ВСЕКИ СЕ ИЗКАЗВА,ЧЕ ЛУЙОЙЛ НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ,А НИКОЙ НЕ ОБЯСНЯВА ЗАЩО ,А Е ТВЪРДЕ ОЧЕВИДНО,ЧЕ ИМА ПРОПУСКИ В НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ЗАПАДНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ В НАШАТА РАФИНЕРИЯ ГИ ИЗПОЛЗВАТ.АКО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ С ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НЕЗАКОННО ДОСЕГА ВСЕ ЩЕШЕ ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ОСЪДИ РАФИНЕРИЯТА,НО ЯВНО ВСИЧКО СИ Е В РЕДА НА НЕЩАТА.ПРОСТО КАКТО ВИНАГИ САМИ СМЕ СЕ ПРЕКАРАЛИ С НЕИЗГОДНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ.НЕКА ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ ЦАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕЗ 2001 ГОД, ОПРОСТИ НА ЛУКОЙЛ 170 МИЛИОНА ДОЛАРА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Тим билдинг

    9 4 Отговор
    А сега ще захранва сметките на кокоркировските .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Коментар

    8 4 Отговор
    Тези на хранилката към разкрачено общество казват,че трябвало 5 лева да стане и се смеят...Не са нормални!
  • 43 Емо

    2 7 Отговор
    Руският петрол е некачествен, с високо съдържание на сяра. Износва цилиндрите ускорено. Лукойл може да има бизнес и в САЩ и в Западна Европа, но там не преработва и не продава руски петрол. Затова и в България всички автомобили харчат повече гориво и не вървят. преди години почина дядо ми, и след погребението му си направих една обиколка из България. Заредих последно на Лукойла преди Пловдив, посока София. Дотам средния ми разход беше 8/100 бензин. Двигател с голяма кубатура. След това познайте кво стана - разход Пловдив-София 12/100 бензин. Със 120 км/ч даже не средна, а това ми беше най-високата скорост.
    Имам братовчед, който работеше на бензиностанция на Лукойл. Веднъж го питах: читаво ли горивото на Лукойл. Той вика: кратък отговор - не. Който иска, да си вярва в българо-съветската дружба и да си плаща от джоба на тия говеда.

    Коментиран от #45

  • 44 До Сиси

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сиси":

    Повечето драскачи тук сте пълна трагедия: хем нищо не разбираге от политика и икономика, хем сте заблу.дени изрожденци и пишете опорките на вашия "копейков умник".
    Точно тъ.пани! Поне ме разсмивате, де!
  • 45 Знаещият

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Емо":

    Браво, точно в десятката!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ма сте глупави,

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Презвитер Козма":

    Айде прочети на кого е собственост Лукойл, къде е централата и на къде ходят капиталите. Само Путин ви е в главата...а иначе храни такива като Боко, Сокола, Костовисти и т.н. Пералнята заработи на бързи обороти. Преди 2 г. Скачяхте и пикантен по улиците. А СЕГА КЪДЕ СТЕ ПРОДАЖНИЦИ! Боко с НСО и жандармерия се пази?
  • 50 Редник

    5 2 Отговор
    Сандьо, време е да хванеш твоята посестрима от Германия Бербок за ръчичка и двамцата да идете в Украйна и да я защитавате с оръжие в ръка. Стига празни приказки! Искаме водачите на зелените в Европа да покажат личен пример!!!
  • 51 Много си зле,

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Много":

    Пиеш немска нафта явно. Разлика в горивата няма. Има разлика в сорта петрол. Какво излиза от него е работа на технологията. Ма ти явно си предозирал з дизела и летиш....
  • 52 Гръч

    7 0 Отговор
    Изучиха се в Москва а децата и внуците в САЩ.Сега хапят ръката,която ги е хранила,защото се имат за успели.Просто имат късмет с толкова добър народ и те го знаят много добре
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 дядото

    3 0 Отговор
    може и да е вярно,но не виждам и вие да давате на народа и държавата.обратно,само отнемате,без срам и свян и без закон
  • 55 Даниел

    0 0 Отговор
    Не му вярвам много на Сандов, защото е пристрастен, говори каквото му е изгодно.
  • 56 Илия

    0 0 Отговор
    Що ни губите времето с тоз?!
  • 57 АРЕС

    1 0 Отговор
    Човека от снимката е един прост анонимник и кре-те...
  • 58 Васил

    1 0 Отговор
    А Сандов, Мирчев и ДБ искат те да се хранят от Лукойл, голяма им е мъка да докопат и те нещо!
  • 59 Алекс

    0 0 Отговор
    Сандов и приятелите му от зелената мафия си мечтаят пак да се намърдат на управленски постове.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол