Last news in Fakti

17 Септември, 2023 10:43 41 466 75

Десетки изоставени тела на мигранти в Странджа и Сакар

  • бежанци-
  • странджа-
  • сакар

Много от аутопсиите констатират съдържание в стомасите на починалите млади мъже на зелено прахообразно вещество

Десетки изоставени тела на мигранти в Странджа и Сакар - 1
Снимка: БГНЕС

Изключително засилен мигрантски натиск се наблюдава в момента на турско-българската граница. Това обяви в събота вътрешният министър Калин Стоянов в Елхово. Само за последното денонощие са осуетени 980 опита за нелегално влизане в страната. Обсъжда се вариант лагерът за мигранти в Елхово отново да заработи. Потвърждават го и патоанатомите в Бургас, където моргата е препълнена с безименни тела на мигранти, открити в Странджа и Сакар.

На границата между Странджа и Сакар мигрантите са повече от местните жители, уточнява Нова Телевизия. ''Горе на шосето постоянно на централния път се маха за помощ. Молим се да не направят пожар само", каза Снежана Русатева - кметски наместник с. Сливово.

Между селата Момина църква, Факия, Сливово и Голямо Крушево са намерени 14 тела на мъртви мигранти. Профилите са почти еднакви, мъже между 18 и 40 години, починали най-често от изтощение, от сърдечна недостатъчност, инсулт, инфаркт или вирусно заболяване. Телата – без следи от насилие и без документи.

Сред причините за здравословните им проблеми са недохранване, жажда, а много от хората им предлагат вода и храна.
Поредна група на път за магистрала "Тракия". Изнемощели и също загубили свои близки по дългия път към търсене на нов живот в Европа.

"Ако ние останем в страните си, ще умрем. От гнева на талибаните, застреляни, ние умираме. Сега просто трябва да опитаме да живеем. Така че дали ще умрем там или по пътя за нас е същото. Ако достигнем до европейските по-богати страни ще бъдем щастливи. Ще бъдем в безопасност. Опитваме се да живеем, да спасим живота си, разберете", казва Омар - бежанец от Кабул.

С групата е и 25-годишният Сюлейман, отново от Афганистан. Учил в университет и говори английски, арабски и кюрдски език. От Турция до Странджа се придвижил за 9 дни. Не иска да остава в България.

"Ние всички отиваме да живеем в Германия или други страни в Европа. Идваме от страна, която е непоносима заради войната си - Афганистан. Талибаните дойдоха и направиха живота ни толкова лош. Пътувахме много трудно. Ето сега сме с деца и жени и от два дни нямаме храна и вода. От два дни сме много жадни, нямаме нищо за пиене", заяви той.

Много от мигрантите нямат късмета на Сюлейман. Да стигнат живи до по-добър живот.

"Всеки ден имаме по едно тяло, някой път и по две. Телата са в силно разложение, има такива които са само скелети които получаваме при нас. В момента при нас има 16 непотърсени тела на мигранти, а днес имаме още едно ново", разказа д-р Галина Милева - началник отделение "Съдебна медицина" в УМБАЛ-Бургас.

Тялото е с мобилен телефон без сим-карта, без личен багаж. Изоставено от своите, прикрито. Починал е от бронхопневмония или предозиране с опиат. Много от аутопсиите констатират съдържание в стомасите на починалите млади мъже на зелено прахообразно вещество. По всяка вероятност наркотик осигуряван от каналджиите, за да облекчи умората при километричните пешеходни дестинации.

Според Милева е възможно да взимат стимуланти за издържливост и за по-бързо преминаване на пресечен район, какъвто е Странджа.

"Не са един или два случаите, в които получаваме по електронна поща информация от преминали нелегално през държавата мигранти, които всъщност задавайки точни географски координати посочват местоположението на тела на техни близки, които при преминаването са останали в дебрите на Странджа планина и изискват от полицейските служители същите да бъдат открити и да бъдат предоставени за разпознаване от близките, които се намират в държава в Западна Европа", посочва Цветелина Рандева - говорител на ОД на МВР Бургас.

Телата на мигрантите обаче не могат да бъдат освободени за служебни погребения, защото никой от тях няма документи за самоличност. А това вече се оказва сериозен проблем. Моргата е препълнена и се налага телата да бъдат слагани в хладилници като този - за сладолед.

"Имаме нова камера, която в момента е запълнена също с тела и на чужденци и на мигранти. Най-вече на мигранти, мигрантите блокират цялата хладилна камера. Най-старото тяло е мисля че от 2019-та година", заяви Милева.

"Първо откриването на мъртво тяло, което не е разпознато, няма документи за самоличност се образува досъдебно производство. Съответно в рамките на това досъдебно производство, разпознаването трябва да стане от близки или роднини, които както знаем са в Близкия Изток или в Турция. Тоест говорим за една процедура, която е много дълга и бавна", обясни адвокат Драгомир Ошавков.

Той разказва случай от тази зима, когато мигранти от Сирия преминават българската граница. Заради влошено здравословно състояние един изостава от групата.

"Последното му обаждане от нощта на 22 декември 2022-година до съпругата му, когато споделя, че няма сили и на другата сутрин има намерение да се предаде на властите в България на първия срещнат човек, който срещне в България. И след това сигналът изчезва", спомня си Ошавков.

Бежанецът е в неизвестност и до днес, но само преди месеци брат му, който вече е получил международна закрила в Германия се връща в България да го търси.

А случаите като този са десетки. Телата на непотърсените мигранти стоят с години в моргата. Затова д-р Милева вече е направила предложение за промяна в закона, касаещ облекчаване на процедурата по освобождаване на телата.

"Според мен за две седмици при това натоварване, което имаме, с ДНК можем да установяваме кои са лицата и да бъдат погребвани", каза още Милева.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нищоправеца

    117 13 Отговор
    И като се наблюдава какво правите? Нищо, но от сърце вече две години границата ни е празно място в пространството. Първо фигурантите на ушатия зелен чорап сега и шарлатаните дилетанти само констатират. А трафикантството си цъфти
  • 3 Граничар от едно време

    184 12 Отговор
    Само дрънкат празни приказки, че искат да опазят границата от мигранти.
    Ако наистина искаха щяха да направят като едно време минни полета и а минал някой, а му се е разхвърчала карантията по дърветата и тогава гарантирам, че никой друг няма да посмее освен ако не е самоубиец. А сега е разграден двор тази територия.

    Коментиран от #7, #9

  • 4 ОСТАВЕ ГИ

    81 19 Отговор
    Дивите животни да се нахранят .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нищоправеца

    154 3 Отговор

    До коментар #3 от "Граничар от едно време":

    Нямат интерес просто. Вече има токова техника, че за няколко месеца могат да опашат всичко с термокамери и датчици и да излавят всичко на няколко километра преди да стигнат границата. Обаче по 5 хилки в евро на човек си е бая пара - има за всички по веригата. Друг е въпроса откъде тия анадолци имат по толкова пари за всяка граница, жокер не е от трудово-правни взаимоотношения
  • 8 Пешо

    99 21 Отговор
    Когато се продавате на краварите ви беше добре
  • 9 Коч

    36 53 Отговор

    До коментар #3 от "Граничар от едно време":

    Вие не звучите като граничар от едно време! Посочете, къде по тази граница е имало мини! От Резово до К. Андреево!

    Коментиран от #12, #13, #14, #42

  • 10 Киртака

    55 7 Отговор
    И ДБ ги вкарват ! Вече е доказано. Карат ги с бусове чак от Германия до Странджата
  • 11 Олег

    137 19 Отговор
    Такъв разграден двор България не е била от 681 година. Да изсъхне тая ръка, хвърлила за Кире и Кокора!
  • 12 Чичовото

    72 16 Отговор

    До коментар #9 от "Коч":

    Имаше,имаше много по 6 мини на квадратен метър.
    Затова бяхме приети въвВаршавският договор и СИВ.
  • 13 Очевидец

    103 17 Отговор

    До коментар #9 от "Коч":

    Противопехотната осколъчна мина ПСМ-1 е типично българска конструкция, създадена някъде през 50-те години. При задействането й /чрез взривател на опън МУВ-2М, взривател на натиск МВН-2М или електродетонатор/ мината отскача на около метър на земята, като експлодира и разпръсва около себе си 1200 стоманени сачми с диаметър 6 мм. Уникалното при тази мина в сравнение с други е т.нар. “тройник”, с помощта на който действието й може да бъде комбинирано - и на опън, и на натиск, и с електрически ток, ако минното поле е дистанционно управляемо.

    Дълги години мините от този тип пазиха южната ни граница от агресия на НАТО

    Коментиран от #22, #39

  • 14 Д-р Менгеме

    22 18 Отговор

    До коментар #9 от "Коч":

    наистина интелектът ти е на КОЧ
  • 15 Хъш

    127 4 Отговор
    Дълга статия която доказва, че на границата има нужда от армия, въоръжена, която стреля на месо. Жал ми е за тея клетници но по ме е жал за българските ми братя и сестри. Делин со родината вече с едни натрапници, стига. Да ходят с ОАЕ, Саудитска Арабия и тнт. И там са богати и няма талибани.

    Коментиран от #59

  • 16 яяяя

    77 2 Отговор
    Защо новини като тази не ги показват по телевизиите??
  • 17 БЪЛГАРИН🇧🇬

    132 2 Отговор
    Защо няма мигрантски натиск към Израел и С. Арабия?
    Не можем да опазим границите си.... :-( :-( :-(
    ГРАНИЦА СЕ ПАЗИ И ЗАЩИТАВА С ОРЪЖИЕ. Останалото е ПУНТА МАРА.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Матей преображенски

    88 3 Отговор
    Забелязахте ли ,че няма нито един протест на земеделци в целия рило-родопски район,защото той е под властта на дпс и фактически сепариран от страната.

    Коментиран от #53

  • 20 Болярин

    107 6 Отговор
    Нарушават законите на България и със същата НАГЛОСТ искат да им събираме измрелите роднини ! Още от границите на Европа паразитната им природа е активирана : храна, дрехи, обувки, битови условия, медицинско обгрижване, социални помощи и пр. И в знак на "благодарност" избиват гранични служители, посягат на български жени ... ПРОБЛЕМНИ СЪЩЕСТВА !!!

    Коментиран от #67

  • 21 КОРЕКТИВ

    36 0 Отговор

    До коментар #18 от "Еколог":

    Много сажди в комините и само смрад - нищо полезно !
  • 22 Коч

    32 17 Отговор

    До коментар #13 от "Очевидец":

    Не ми обяснявайте как скачала скачащата мина, а ми кажете къде преди 35-40 години по границата с Турция е имало такива мини! Една от заслугите да няма е на ловците! Защото между ЕСС и границата не ловуваха обикновени хора и те си пазеха ловната площ непокътната! Таню Енчев загина от мина, но не на турската граница! Като започнете ето такива чули - недочули да се изказвате като експерти, стадото подема, нищо общо с действителността и от това следва една фалшива реалност в която съществувате!

    Коментиран от #27

  • 23 Васил

    42 0 Отговор
    ООООООООо колко сигурна граница направо сме за шенген!
  • 24 Матей преображенски

    62 1 Отговор
    Абе,какво толкова го дъвчат,не проумяват ли или пък така е наредено да не се споменава дори ,че това е нашествие и единственото спасение е да изкарат войската,да изкопаят траншеи и да стрелят на месо.
  • 25 Комунист

    63 6 Отговор
    Нарушителите на държавната граница трябва да бъдат разстрелвани.
  • 26 един от стадото

    52 3 Отговор
    чета неща сякаш други граничари не е имало. Охраняваше се основно БЯ към Турция- Гърция. Положение- основна граница/същинска/. Пирамиди с номера или река/Резовска/. Следва защитна зона към нас, около 3км. В нея влизат заставите и някои села. После бразда, разорана, на ленти за стъпки по нея евентуално от хора или животни. По нея върви пътека за нарядите и тревожните групи/често с куче. Следва кльон с индикатори за нарушение. отчита във заставата сектора на евентуално нарушение/ човек, животно/. Там се охраняваше. Аванс до същинската граница около 3км. В тази зона ставаше всичко каквото щеше да става. Там беше голямото бягане за прикритие и залавяне. Оръжие насочено към посока кльона, от там основно се чака нарушението. А при спокойно положение, портал на кльона, влизаме излизаме през него, някъде се даваха и външни наряди за открити листи, хора от околните села се движеха пасяха животни. Е, да питам аз къде бяха заровени тия мини. Поне ние щяхме да знаем
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 “демокрация”

    24 3 Отговор
    и чудо…
  • 29 Мехмед

    13 66 Отговор
    България трябва да приеме тези клети бежанци в обятията си.
    Те ще обогатят българският генофонд и несъмнено ще допринесат за решаването на демографската криза.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Голем смях

    87 3 Отговор
    Тия диваци защо не остават в мюсулманска Турция или да бягат в Кувейт,ОАЕ,С.Арабия...все богати държави ,а искат при белите хора в Европа.

    Коментиран от #33

  • 33 Мехмед

    23 40 Отговор

    До коментар #32 от "Голем смях":

    Има и немалко бежанци в мюсюсламанските държави. А тези "диваци", които бягат при белите хора правят същото като българите бягащи при белите хора на запад.

    Коментиран от #35

  • 34 Радко

    35 6 Отговор

    До коментар #27 от "един от стадото":

    Имаше в родопите със сигурност. Мои колеги -сапьори ходеха след 10.11 да разминират
    . Много от полетата нямаха паспорти. Беше голям проблем.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Коч

    12 6 Отговор

    До коментар #34 от "Радко":

    В коментар №9 и 22 задавам прост ? - къде по границата с Турция, от Резово до К. Андреево е имало мини! Родопите не са на тази граница и там минирането е заради местните, бягащи най вече в Бурса, през Гърция! От наша, за съседна територия! Сапьорите взеха пари за тази опасна работа!
  • 37 Граничар със Судаев

    44 16 Отговор

    До коментар #1 от "калашников":

    Ако наистина си служил в Гранични войски към МВР, би трябвало да знаеш, че тогава пазехме границата на обратно. Правехме фалшиви КСП и секретни постове. Стреляхме преди да извикаме за едната отпуска. Кой ненормалник от другата страна на "желязната завеса" би тръгнал да емигрира в комунистическа кочина, каквото беше НРБ тогава. Застреляхме момче и момиче на по 21 и 18 години от Ихтиман, тръгнали да минават границата с пазарска мрежа с половин кило сирене, пет домата и един наяден хляб. Не им давали да се оженят се разбра по-късно, като дойдоха спецовете. През ноща попаднали на секретен пост, който си заработи отпуската. Той само си знае предупредил ли ги е в тъмното, или е стрелял веднага от страх. 10 години след това ефрейтор ГМ, вече цивилен и алкохолизиран, беше притиснат от мотокар към бетонна стена и умря в мъки. Мръсна работа си беше да стреляш по своите. Но комунизма си е човеконенавистническа идеология, като фашизма и на всякъде е един и същ.

    Коментиран от #63

  • 38 херодот

    11 1 Отговор
    Скоро чакайте епидемия от.. (абе измислете си нещо библейско).
  • 39 Истината

    10 12 Отговор

    До коментар #13 от "Очевидец":

    Тези мини бяха за цивилните, които се опитват да избягат от комунистическия рай! За турската армия никога не са били проблем!

    Коментиран от #49

  • 40 ганю

    32 1 Отговор
    Такъв разграден двор България е от "демокрацията"
    мини ,кльон ,380в и вишка с картечници така се прави
    а който иска европа с документи през КПП
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Граничар от едно време

    24 2 Отговор

    До коментар #9 от "Коч":

    А как трябва да ти звучи един граничар от едно време? Навсякъде имаше минни полета от нашата страна на границата, а кльона беше на около 1 км. навътре в нашата територия. Ти обаче звучиш като човек, който не е ходил в казармата. Други въпроси имаш ли ?

    Коментиран от #43

  • 43 Коч

    15 5 Отговор

    До коментар #42 от "Граничар от едно време":

    По това, което си написал, всеки служил на границата ще разбере, че не си служил на самата граница! МГ нещо, сапьор, свързочник - може! Като ония автори на филма ,,Граница"! Видяли, не разбрали - филм снимали!
  • 44 Пожара

    2 4 Отговор
    Ега тиа са ели нешто зеленцко, суво деа! Коги подготват Пусйо да момиантства до Момиан че мо откриат съштото зелено суво нешто у томбако- на Зеленцки сувиа детероден орган!
  • 45 Горките хора

    16 22 Отговор
    Гледах репортажа по Нова - изтощени хора, едва вървящи, млади майки с деца на раменете...
    Ако живеех по оня край щях да им помагам с каквото имам и мога...
  • 46 А50

    28 6 Отговор
    Що на тези хора не им харесват талибаните създадени от САЩ. Все демократи

    Коментиран от #47

  • 47 Защото

    6 10 Отговор

    До коментар #46 от "А50":

    Защото талибаните са дошли на власт, а тези хора са имали нещастието също да живеят в Афганистан.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ер Доган

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Истината":

    Искаш да кажеш, че нашата армия ги е прелитала ли?
  • 50 ХА ХА ХА

    27 1 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО , ДЪРЖАВАТА НИ Е РАЗГРАДЕН ДВОР , НЯМА НИКОЙ ДА НИ ЗАЩИТИ , И НАШИТЕ ПИНГВИНИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОВТАРЯТ ЕДНО И СЪЩО И КРАДЪТ ВЪВ НЕСВЯСТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО !
  • 51 Всички управляващи да ходят

    13 1 Отговор
    На почивка при БАЙ СРАВРИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 52 Пффф

    22 1 Отговор
    Повечето са наркомани, работили са в цехове за амфетикока, за това разполагат с някаква валута. Инструктирани са, кой в коя държава да иде, за да се заеме с наркоразпространение там.
  • 53 Югоизточна България

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "Матей преображенски":

    Защото няма земеделие нито животновъдство.Почти нищо не остана.

    Коментиран от #54

  • 54 Северозападнала България

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "Югоизточна България":

    Това го кажи на "зърнопроизводителите" утре! И на останалите "производители" в БГ! Че на мен не ми вярват!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 факт

    19 0 Отговор
    Мъже които бягат от война взимат с тях жените и децата си, а мъже които отиват на война отиват сами! - Само това ще ви напиша, а вие сами си правете изводите. На италианския остров Лампедуза за последните 48 часа на острова вече са дошли над 6000 бежанци от Северна Африка. (само мъже във възраст годни за сражение)
  • 57 а чип има ли Тялото?

    4 0 Отговор
    "Тялото е с мобилен телефон без сим-карта"
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Осама бин Л

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хъш":

    Тя, цялата тази мигрантска полематика си е много съмнителна.

    Европейските народи, не са им братя.Братята и корените им са в съседните им страни от Близкия и Среден Изток.Обаче, забележете най-богатите арабски страни не желаят да ги заселят сред събратята си, а идват на абсурдно място за тях Европа.
    Я да пробват към Япония или Китай .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Оня

    13 2 Отговор
    Щом мигрантите не искат да останат тук крайно време е да се замислим!
  • 62 Двуок ЦИКЛОП

    3 1 Отговор
    Днес сутринта гледам новините по ТВ , чета вести по интернет сайтовете и.......за тези ДЕСЕТКИ ИЗОСТАВЕНИ ТЕЛА , че и на МИГРАНТИ , че и с някакво ВЕЩЕСТВО в СТОМАСИТЕ.........няма и една дума даже ! А медиците даже и АУТОПСИИ са имали време да направят ! А сега де , на КОГО да вярваш ?
  • 63 любител

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Граничар със Судаев":

    явно и ти не си билна границата защото цитираш глупости. и стига с тези комунисти.всички граници по света се ПАЗЯТ. колко са минавали границата когато се пазеше истински и колко сега 980 опита за денонощие и още кой знае колко минали. на това му се вика разграден двор и хора които стоят там само за ранно пенсиониране и още едни парици от бягащите.на митницата питам една пикла защо не работите хиляди чакат в тая жега а тя топло мие ако бързаш има самолети.за 26м. безплатно някога на граница са стреляли по мен колкото по тия сега не са за 25г. и пак ревът само за пари.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Номад

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Болярин":

    А какво ще кажеш за другите натрапници от Украйна които идват с луксозните си автомобили,живеят по хотели,получават издръжки по големи от бг гражданите. Ах да ще кажеш ми щото минават през кпп тата. Ами що не пускат и тези свободно през тия пунктове?

    Коментиран от #73

  • 68 1234

    1 0 Отговор
    Събират се всички разрешителни за сечене на дървесина и който се хване в гората 10 години на кариерите да чука камъни.
  • 69 Панагюреца

    2 0 Отговор
    Положението по нашата граница е както бе на времето чешката и гръцката преди да влезем в ЕС,на тумби наши българи вървяха преминаваха чешката граница за да стигнат в обетованата Германия,сега е същото само че ние сега сме Чехия граница на Европа и полека за тез псевдонационалисти// никой не бяга от добро.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дайте ги на

    1 0 Отговор
    Прасчовците...
  • 72 Много сте умни

    1 0 Отговор
    Ама идва ли ви на акъла, че тогавашната граница никога не се е сблъсквала с това ,което е сега . Нито сега или пък тогава ще се справят. Колкото САЩ са се справили с границата, която имат с Мексико. Това е миграция на няколко народа . Както искате ги наричайте. Но армия ,ракети и каквото и да е няма да ги спре. Нито една граница не е успяла в цялата история на човечеството да спре миграцията на един или повече народа .
  • 73 Войводата

    3 9 Отговор

    До коментар #67 от "Номад":

    Туя детето наричаш ,, натрапници от Украйна,, са с на 75прц. Българска кръв останала от безарабия и наши преселници от турското робство. Ма комунизма те е научил да четеш само руската история на България. А не истината за България и истинската история на България писана и пазена от поколения монаси. Вярвате в мъртвеца СССР и той е вашият Бог и майка ви расия комундели необразовани продажни. Идете в руската федерация ние сме европейци Българи а не славянска паплач като братушките ви любими.
  • 74 Абдуллах

    4 0 Отговор
    И защо ли никой от тях не иска да остава в България???Страна на академици, демокрация, тикви, свобода, кирчовци, богатства и благополучия, кокорчовци, артисти, музиканти, славна история и светло бъдеще !!! Защо ли
  • 75 Васил атанасов

    2 0 Отговор
    Явно не искат да ги спрат
    Имат интерес от тях
    За 3 дни ще ги спра
    Първо 20 г затвор за който ги превозва
    През право на обжалване
    За да има страх
    Второ стреляй в краката айде да видим дали ще минават от тука ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове