Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 12:12 1 226 58

Петков: Подкрепям стратегията на министър Тагарев. Популисткото говорене е в ущърб не само на армията, но и на хората

  • кирил петков-
  • тодор тагарев-
  • популизъм-
  • говорене-
  • армия-
  • хора

"В нашата риторика се говори, колко скъпа е модернизацията, колко струва, но реално, колко точно струва здравето на българските мъже и жени в униформи, колко точно струва предотвратяването на хиляди жертви. Как ще се чувства всеки, който не подкрепи стратегията на сегашната модернизация и всеки един от вас ще бъде реално отговорен, ако тези трагедии се случат", каза съпредседателят на ПП

Петков: Подкрепям стратегията на министър Тагарев. Популисткото говорене е в ущърб не само на армията, но и на хората   - 1
Снимка: БГНЕС

"Това е начинът да гарантираме мира в България и всички граждани да бъдат спокойни. Аз подкрепям стратегията на министър Тагарев. Вярвам, че популистко говорене, тънките сметки, спестяването на средствата са не само в ущърб на българската армия, а в ущърб на сигурността на българските граждани", каза Кирил Петков от трибуната на парламента, цитиран от Dariknews.bg.

"Нека да обсъдим реално, каква е българската стратегия за отбрана и какво целим да постигнем с нея. Българската отбранителна стратегия е модернизираме българската армия с технология от 21 век. Отбраната от стари руски машини, може да предизвика носталгия в някои от вас, но реално днешната им реализация и способност е с пъти по лоша от технологиите, които българското правителство придобива. Например радарите на F-16 Могат да проследяват 20 цели и да засичат цели на 300 километра. МиГ-29 може да проследява нормално само 10 цели и да засича цели на 250 километра", коментира още съпредседателят на ПП.

Той отбеляза, че това е важно, защото пилотът ще може да засече целите 40 секунди по-рано.

"В нашата риторика се говори, колко скъпа е модернизацията, колко струва, но реално, колко точно струва здравето на българските мъже и жени в униформи, колко точно струва предотвратяването на хиляди жертви. Как ще се чувства всеки, който не подкрепи стратегията на сегашната модернизация и всеки един от вас ще бъде реално отговорен, ако тези трагедии се случат", каза Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кокорчо

    50 58 Отговор
    ПО ГОЛЕМИ ПОПОЛИСТИ И СЛУГИ НА КОЗЯК ОТ ВАС ДВАМАТА НЯМА
  • 3 татко Петко

    37 47 Отговор
    Браво сине, мислим да те правим пилот !
  • 4 Дедо ви...

    53 59 Отговор
    Костадинов към Тагарев: «Мястото ви е в затвора, Тагаренко» 12 лева на ден давате на армията да си купуват кифли от лафката. И на този фон твърдите, че имало некомплект заради нас, посочи председателят на партия «Възраждане» Костадин Костадинов в отговор на обвиненията на министър на отбраната Тагарев по-рано. «Не, той е заради вашето некадърно управление и лично заради вас, защото знаете как ви казват в армията — Тагаренко ви наричат. Което е показателно на кого служите, вие не служите на България. Мястото ви не е на тази скамейка на министрите, мястото ви е, където застават обвиняемите, мястото ви е в затвора, Тагаренко, заяви лидерът на политическа партия «Възраждане».

    Коментиран от #29

  • 5 честе ционист

    29 35 Отговор
    2 бройки Су-27 и се свърши с БГ авиацията.
  • 6 Хахаха

    27 40 Отговор
    Кажи кажи колко струва оборудването не овъртай кико я признаха си и не споменавай ф16 защото ги имаме на хартия първата партида от давана да беше пристигнала но нещо се обърка къде са компенсации те ти имаш ли си на предвид ако не изпълниш поръчката на САЩ колко трябва да изплатиш там няма отсрочки има интереси притесмете ги да платят и да започнат да доставят
  • 7 Бай Лисан

    26 34 Отговор
    Скоро цялата сглобка ще летят на 8000 метра без кислород, по примера на Простоканадския.
  • 8 наш кирчо

    27 48 Отговор
    да слушка че заедно с тагаренко ще си намерят майстора

  • 9 Тодоров

    38 46 Отговор
    Този Кирил Петков ходил ли е в казарма ? Изказва се напълно неподготвен, а Нинова е съвсем права и изказванията и съвсем не са в ущърб на хората. Вижте анкетите (но не на социологическите агенции): около 70 % от хората не подкрепят Украйна и особено украинския агент Тагарев. И на ГЕРБ е омръзнал този двоен агент, ама не го разтикват, защото на Бойко Борисов му е по-ценна кожата, отколкото националните интереси. Кои доведоха АРМИЯТА ни до това полежение ? Всички онези атлантически съвети, клубове, натовски стипендианти без военен опит, всякаква паплач , посещаваща Посолството и продала се за центове. Най-напред ПИТАЙТЕ НАРОДА дали иска НАТО и тогава разни Кирчовци, Паси-та, евроатлантически клубчета, набедени генералчета, военни експертчета и съветничета да правят коментари.
  • 10 Малееей

    30 31 Отговор
    Простото и от радари взе да разбира!?
  • 11 така, така

    30 46 Отговор
    Сега да видим каква е стратегията на Тагарев - 11 милиона за фирма на съдружник на жена му; синът му математически гений, тази година ще бъде в 12 клас, но обучението му във Франция вече е уредено и ще бъде заплатено от някаква фондация. Отделно от това се разпродават имоти на армията, дават се комисионни от обществени поръчки, а подкрепата за Украйна се заплаща с милиони в офшорни сметки. Няма как Петков да не подкрепи такава стратегия на кражби в особено големи размери и национално предателство в непоправими размери. Представяте ли си какво щеше да им се случи на тези, ако имахме прокуратура?

    Коментиран от #25

  • 12 Иван

    49 29 Отговор

    До коментар #1 от "Простия Киро със задния парапет го търси":

    Ах, колко е жалко да си копейка, сънуваща Евро и Долари ! Ха, ха, ха .....

    Коментиран от #13

  • 13 да бе, да

    21 44 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Ти знаеш ли колко е жалко да продаваш бъдещето на децата си за някой и друг пробит долар?

    Коментиран от #14

  • 14 Иван

    47 19 Отговор

    До коментар #13 от "да бе, да":

    Децата си съм изпратил при "пробититр долари", за да не дишат вонята на копейки в България !
  • 15 Това

    23 35 Отговор
    че Киро подкрепя тагаренко е лош приз(р)нак! Означава, че пет пари не дава за България, мисълта му, доколкото има някаква такава, е обсебена от посолството и е крайно време да си обира партакешите и да изчезва там от където е дошъл! Тези двамата, киро и тагаренко, са два пъти по-вредни дори от шампиона по вредност, оня от Банкя и присъствието им във властта е крайно противопоказно за здравето на страната ни! А като тръгнат да се разкарват, да не забравят да подберат със себе си и третия и може би още по-вреден - Кокорчо...
  • 16 Мнение

    32 17 Отговор
    Членството в ЕС и НАТО няма алтернатива. Всичко останало е кремълска пропаганда, целяща да отслаби съпротивителните сили на българското общество.
  • 17 ЧЕ КОЙ ТЕ ПИТА КОЙ ПОДКРЕПЯШ БЕ

    12 26 Отговор
    ТЪПАК , МОШЕНИК ?
  • 18 ххммм

    25 20 Отговор
    Г-н Денков, заедно с Кирил Петков Възродиха България!!
  • 19 Баш софиянец

    8 23 Отговор
    Ти може да я подкрепяш, но всички други не я подкрепят.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТЪПАНАРЕВ НЕ СИ И МЪРДА ПРЪСТА ЗА ЛЕТИЩЕ

    17 21 Отговор
    НА ХАРТИЕНИТЕ САМОЛЕТИ - И ТОЙ ЗНАЕ ЧЕ ТАКИВА НЯМА ДА ИМА - НИТО ПЪК ЗАВОД ЩЕ ИМА !
  • 22 Бай Лисан

    8 21 Отговор
    Някои твърдят, че Кирето е служил заедно със Сара Аштън-Чирило. В някакво специално поделение на американо-канадската граница, даже са били в една спарка.
    А какво е спарка и коя/кой е Сара Аштън Чирило - всеки да си провери сам!

    Коментиран от #26

  • 23 ВРЕМЕ Е ТРЕТАТА ЕСКАДРИЛА

    12 21 Отговор
    ДА ПЛАТИМ НА БОКЛУЦИТЕ ОТ САЩ !
  • 24 Цирк за 15минути рекламно време

    17 19 Отговор
    Сменици, за какво Ви е армия? Не виждам смисъл от данъците да се харчат пари за нещо управлявано от друга страна! Държавата е неработещо образование и не може да взема самостоятелни решения за националната си сигурност. Единственото за което я държат е контрола над населението и локалното му управление, но от вън! Всичко останало се контролира от трети страни(съгласува) и това не се крие от никого.
  • 25 Само питам

    23 10 Отговор

    До коментар #11 от "така, така":

    Защо лъжеш бе изрожденец?

    Коментиран от #30

  • 26 КИРО Е ПРЕДАТЕЛ !

    12 19 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Лисан":

    За първи път представител на нетрадиционно малцинство с чуждо гражданство е назначен за официален говорител на въоръжените сили на Украйна. Това е американската трансджендър Сара Аштън-Чирило, предават световните медииЗа първи път представител на нетрадиционно малцинство с чуждо гражданство е назначен за официален говорител на въоръжените сили на Украйна. Това е американската трансджендър Сара Аштън-Чирило, предават световните медии.

    В самото начало на конфликта Аштън-Чирило дойде в Украйна като военен кореспондент. Тя подписа договор с въоръжените сили на Украйна и е изпратена в една от бригадите за териториална отбрана. През февруари 2023 г. се появи информация за раняването на Аштън-Чирило в посока Артемовски.

    Сара Аштън-Сирило някога се е казвала Майкъл Джон Сирило. Тогава той променя пола си и е официално признат за "жена", след като получава съответните документи. .

    В самото начало на конфликта Аштън-Чирило дойде в Украйна като военен кореспондент. Тя подписа договор с въоръжените сили на Украйна и е изпратена в една от бригадите за териториална отбрана. През февруари 2023 г. се появи информация за раняването на Аштън-Чирило в посока Артемовски.

    Сара Аштън-Сирило някога се е казвала Майкъл Джон Сирило. Тогава той променя пола си и е официално признат за "жена", след като получава съответните документи.
  • 27 Азз

    10 18 Отговор
    тъпото кире със сигурност ще подкрепи магарев,нали са в една схема за крадене....
  • 28 Търновец

    5 19 Отговор
    Най новата модификация на Rafale засича 40 цели включително вече видимите F 22 u F 16, френският самолет има протекция и въоръжение с една класа по добри от F 16 a този самолет дори ВВС на САЩ отдавна не го купуват и не планират да го купуват. Rafale има същият часови разход както F 16, но един Rafale e поне три Ф 16. В производителят на F 16 има някаква криза - фирмата Lockhead Martin съобщи на Поляците че първата партида от F 35 ще се запази поне година
  • 29 Подкупчиев от Кокощарево

    4 18 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо ви...":

    Без тази партия не може да съществува цирка! Народа ще се осъзнае колкото и да е продажен и злобен...
  • 30 така, така

    13 17 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Ако Търговският регистър лъже, значи и аз лъжа. Другото е информация от медиите, при това прокопиеви и пеевски. Петя Тагарева е съдружник на Стоян Аврамов в "Прокон" ЕООД. Стоян Аврамов чрез друга своя фирма получава 11 милиона по обществена поръчка за снабдяване с дронове на българската армия. Каква част от тези 11 милиона ще отидат право в джоба на Тагарев, можем да се досещаме. А подкрепата за Украйна не може да е безвъзмездна, защото нашите портньори добре знаят, че всичко струва пари. А ти пиши, пиши, сметките за ток трябва някак да се плащат.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Кво па ти разбираш

    5 16 Отговор
    от военно дело, daТайва уdръвникa
  • 33 Капитан Петко войвода

    13 23 Отговор
    Те погребаха България.

    Коментиран от #34

  • 34 Стамболов

    24 7 Отговор

    До коментар #33 от "Капитан Петко войвода":

    Руснаците ли ?
  • 35 Зеленски

    21 7 Отговор
    Благодарни сме на България за това, че сте от светлата страна на историята.

    Коментиран от #42

  • 36 Иван костов

    9 9 Отговор
    Май ще има народен съд

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Простия

    6 19 Отговор
    Кирчо, Кирчо защо сравняваш руски самолети от 1980 година с американски от 2022. Дай сравнение между самолети от 5 поколение като СУ 54 и F-16 или F 35 които сами си падат в Средиземно море.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Кико

    13 5 Отговор

    До коментар #36 от "Иван костов":

    Иван Костов е демократ, какъв "народен съд", какви 5 лева. Има си законен съд за копейките !
  • 41 Долу Тагарев и ПростоКиро

    8 12 Отговор
    ПростоКиро,аз не подкрепям стратегията на Тагарев, защото тя е антибългарска,а самият той и ти простоКиро сте антибългари! Долу двамата!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Така е

    4 8 Отговор
    кретените и сбърканите винаги се подкрепят
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 1001

    5 7 Отговор
    Дадохме 5 милиарда без да получим нищо. Няма Русия няма Америка всичко е пара алчност и власт.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 авиомоделист

    5 2 Отговор
    F 16 е уникален изтребител, защото няма друг такъв, който може да вдига във въздуха товар, по голям от собственото му тегло. За информация, неговото собствено тегло е 9,2 тона а той вдига товар равен на 12,5 тона, или общо 21,7тона, включващ теглото на, горивото му, на снарядите за оръдието му, на ракетите и бомбите му, окачвани на крилата на общо, 13 точки на окачване. Той е най търсеният изтребител и за това, че е едномоторен, което го прави, лек, малък по размери, евтин за закупуване и за поддържане в техническа изправност и труден за откриване от радарите на противника! Съвършената му аеродинамика, му помага не само да вдига големи товари, но и да бъде супер маневрен, при въздушен бой и избягване от приближаващи зад него ракети! Но той е търсен и за това, че предлага спасяваща пилота, Система за Автоматично Предотвратяване на Сблъсък със земната повърхност, когато пилота, не е в състояние да извърши това!

    Коментиран от #52

  • 52 Бай Лисан

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "авиомоделист":

    Аха, разбрах - Фъ16 е товарен изтребител.
    Говори с психиатър, спешно!
  • 53 Патков

    3 4 Отговор
    си краварски явно ухо.......Барабар с булката....
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ф@кти ж@лки сте с тов@ триене

    3 4 Отговор
    Н@мерете си по чит@ви триещи
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хи Хи

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "до като мислиш":

    Да не би да имаш нещо за лапане ?
  • 58 Иван

    2 1 Отговор
    Факти, как може да допускате такива нецензурни коментари от троловете на Възраждане ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол