Last news in Fakti

13 Декември, 2023 12:04 1 118 14

Балабанов: Управляващите наложиха цензура за медиите в парламента

  • балабанов-
  • парламент-
  • журналисти-
  • медии-
  • цензура-
  • българия

Журналистите няма да имат достъп до кулоарите

Балабанов: Управляващите наложиха цензура за медиите в парламента - 1
Снимка: Архив

Решението на управляващите е следното – журналистите няма да имат достъп до кулоарите на политическите партии, защото нямат интерес вие да вършите работата си свободно. Това каза пред медии в парламента Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

Той посочи, че на председателски съвет сутринта е бил обсъден казусът с петиция на журналисти, отразяващи работата на Народното събрание, по отношение на свободния им достъп и работата им в така наречения партиен дом.

Дори с насмешка Пеевски и Кирил Петков на председателския съвет изкоментираха, че по никакъв начин не трябва да имате достъп до стаите, каква работа имате при народните представители, вашето място е тук, където са благоволили да ви пуснат въобще, добави Балабанов.

От тях се информирах, че интернетът ви е слаб – може би ще ви го засилят и ще ви сложат още един контакт, за да може да си включвате устройствата за работа, но няма да може да задавате свободно въпросите си на народните представители, каза още депутатът. "Либералните и демократични представители се отнасят по най-долния комунистически начин със свободата ви", обърна се Балабанов към журналистите. По думите му благодарение на ИТН, когато имаха мнозинство в 45 и 46 парламент, журналистите са работили свободно. Той добави, че сега благодарение на Кирил Петков, основно благодарение на ПП и Пеевски, няма да работят свободно.

„Пеевски каза нещо от сорта, че ви е тъмно тук, може би трябва да ви засилят малко светлината. И аз веднага го обръщам на метафора и може би е правилно да имате по-засилена светлина, за да гледате как Кирил Петков постоянно излиза от стаята на Пеевски“, коментира Балабанов. Той призова журналистите да продължават да отстояват позициите и свободата си.

Попитан дали е било обсъдено на председателски съвет в петък да няма пленарно заседание, Балабанов каза: „обсъдиха го, моята информация е, че в петък ще има коледно парти на ДПС“. „Поради тази причина, понеже Пеевски е уморен, тъй като той е министър- председател и носи на гърба си конституционните промени и бюджета на държавата, работи извънредно понеделник и вторник, и в петък решиха да почиват“, коментира депутатът и добави, че от ИТН са били против. По думите му в понеделник и вторник се очакват извънредни заседания.

Миналата седмица в деловодството беше внесена подписка на журналисти с няколко точки, сред които за по-добро интернет покритие пред пленарната зала и отваряне на кулоарите за достъп.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който е с Тиквата и ДПС

    19 3 Отговор
    Също е Тиква и ДПС.
  • 2 Вярно е

    15 3 Отговор
    Е няма такава държава....
  • 3 Лицмери

    11 9 Отговор
    Ужас ,г-н Балабанов! А защо медиите управляващите рекламират Новогидшната програма на вашата телевизия 7/8?

    Коментиран от #14

  • 4 българин

    10 0 Отговор
    По БНТ в новините от 12 часа чувам думата думата "нотификация".
    А значението й е: съобщение, уведомление, известие.
  • 5 Айде

    14 8 Отговор
    Ти защо не си управляващ бе, пъпеш!?
  • 6 Галя от EmbassyTO

    7 4 Отговор
    Извинявай , бляблянов, но всеки заслужава това , което си е изработил. Не може от лятото да сте в новата сграда и ми спирките да приемат , че е нормално да са в Ко Ко шарник, без право на тоалетна. Имат си пияно, нали така казва Найо сисин. Да си Св ирят
  • 7 БАЛАБАНОВ

    5 5 Отговор
    МИ ВЗЕМЕТЕ И ВИЕ ХОДЕТЕ СЕ ТЪРКАЛЯЙТЕ ПО КАМАНАЦИТЕ НА ОТМАНЛИ МОЖЕ И ПО ПРИСТАНА НА ДОГАН КАТО МИРЧЕВ /ТОЯ Е КАТО МЕДИЙНА ЗВЕЗДА ОТСЛАБНАЛ И УМСТВЕНО ДАЖЕ/ ТА ДА ВИ СЕ ОБЕРНЕ ВНИМАНИЕ НА ВОПЛИТЕ ВИ ПАРЛАМЕНТА Е ТЕРИТОРИЯ НА КОРУМПИРАНИТЕ ДЕТО СЕГА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЯХА ДА ГИ ИЗЧЕГЪРТАТ АМА ПО ЛЕСНО Е ДА СЕ ГУШКАТ И ДА СЕ ЗАВИРАТ ПО КАБИНЕТИТЕ ИМ
  • 8 Странно

    5 6 Отговор
    Коджа кафалията имал претенции да разбира от нещо различно от чалга?Те Славчо и Тошко така мислеха но живота им показа че местата им са в чалгарската телевизия защото никой не я гледа.
  • 9 Чиба, бе, чалгар!

    6 7 Отговор
    Ако не беше демаражът на пРезидента бажРелетникив след 16.00 ч. нямаше и да помиришете Парламента! Гнусна и лъжовна чалгарска паолач!
  • 10 Иго

    4 2 Отговор
    Балабанов ,цялата опозиция се обединете и да изметем тази нагла сглобка ,за да оцелее държавата ,разумните хора са зад Вас !!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кючек

    3 0 Отговор
    Чалга и още нещо ох ох ох
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове