Last news in Fakti

9 Януари, 2024 09:32 1 949 12

Майката на Даная: Някой просто е излъгал в официален документ

  • ани стоянова-
  • доклад-
  • даная-
  • смърт

Ани Стоянова коментира доклада на "Медицински надзор" за смъртта на детето ѝ

Майката на Даная: Някой просто е излъгал в официален документ - 1
Снимка: БНТ

Изненада ме, че излязоха и хвърлиха обвинения срещу мен и ИСУЛ. Този път виновни има и това съм аз, защото съм неглижирала състоянието на детето си, което е невярна информация. Всяка седмица посещавахме ИСУЛ, състоянието и беше под пълен контрол, проведени са няколко лечения.

Това каза Ани Стоянова, която през май загуби едно от децата си - Даная в ефира на БНТ.

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" е подведена от "Пирогов". Проверката е направена само по документи. Факти, които са проследими са силно изкривени - един скъп медикамент, който в "Пирогов" нямаха наличен, аз го взех от ИСУЛ. Те отричат и казват, че са го имали наличен и е даден от тях. Някой просто е седнал и е излъгал в един официален документ, което е подсъдимо, посочи Стоянова.

По думите ѝ резултатите от проверката са се забавили след законовия срок.

Протоколите от "Пирогов" не са взети под внимание. Там пише различно от това, което те казаха. Обвиненията отиват в ИСУЛ. Това, което аз приемам като критика е, че има втори удар между двете посещения. Даная удря главта си, посещаваме "Пирогов". Те направиха само рентген, не направиха скенер. Те не правят необходимото образно изследване. Те казват, че след като се прибира Даная удря главата си втори път, разказва майката на 15-годишното момиче.

Случаят "Даная" е важен за обществото. Тази система трябва да се счупи. Чувствата на майките не са от значение. Тук става въпрос за погубен човешки живот и то по време на празници. Когато стигнеш до болница и видиш счупената и порочна система - нищо не можеш да промениш. Даная е образ на цялото ни скапано здравеопазване, казва още Стоянова.

Според Ани Стоянова създаването на детска болница е много далеч в бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ломския

    11 0 Отговор
    Без думи...............
  • 3 др Гей Билтс

    17 0 Отговор
    Ако бяха я уморили преди 2 г, да са я писали от Ковид, да са хвърлили един хвърчащ лист декларация на майката, че няма претенции така и пито, платено, а някой с рядка кръвна група се сдобил с нови органи.
  • 4 спонсорите виновници са в златни рамки

    17 0 Отговор
    В МБАЛ имат разпоредби да морят пенсионери над 80г, но явно някой е разпоредил да не подбират вече дори и по възраст.
  • 5 варненски пенсионер

    19 0 Отговор
    детска болница ще има, когато се разберат кой ще лапне милионите ! т.е. на кукув ден ! престъпници !
  • 6 Това е Министерство на Здравеопазването

    13 1 Отговор
    Това е Министерство на Здравеопазването! Най корумпираната структура в тази Страна! Пълна с Лекари - Мошеници и Некадърви Високи Специалисти! За З.адниците от Изпълнителна агенция "Медицински Надзор" Нама да говоря! Един Овчар бе се справил много по-добре с тяхнатга работа! Но това Основно зависи от З.адника наречен Министър на Здравеопазването!
  • 7 Прокуратурата не се занимава

    10 0 Отговор
    Прокуратурата не се занимава с Документи с невярно съдържание! Така че тези Главорези, правят каквото си искат! - Лекари + тези от Изпълнителна агенция "Медицински надзор"!
  • 8 Моля, моля

    13 0 Отговор
    След 10.1989 нищо нищо няма счупено. Напротив -всичко е изчисено и адаптирано. Изчиетена е не само медицината, а и културата, индустрията, енергетиката, селското стопанство, пътното и жилищно строителство, водните и каналните, както и напоителните системи и т.н. А най вече, изчистено е населението. Но не съвсем. Явно, трябва да се доизчисти. След изчистените по Европа и свта, трябва да се изчистят и всички други, помнещи Т.Живков и гадния соц. Щото мразещите Русия и всичко руско, не бива да живеят притеснявани от виждащите и чуващите. А притесненията и нервите скъсяват живота. Ъхъ!
  • 9 цинизма

    15 0 Отговор
    на управляващите е безобразен - те за нищо и никога не са виновни. Ние сме лошия материал, а те просто трябва да си вземат от баницата. И това е характерно както за върха, така и за цялата ни администрация, държавни и регулаторни комисии и всякакви структури, формирани, за да се плащат високи заплати на едни хора.
    Случаят на Даная придоби твърде голяма публичност, за да подходят към него формално. Но, не - тия едно си знаят и само така работят. Каквото и да бяха решили, те нямаше да стоплят душата на майката, загубила дете. Нямаше да намалят нито нейната болката, нито нейните терзания дали е могла нещо да направи, за да предотврати случилото се. Но те решили и да я използват за основен виновник! Срамота!

    А можеше да уважат паметта на Даная и да прегледат обективно всички факти, за да се вземат поуките, така щото подобен инцидент да не се повтаря. От подобни трагедии е важно да се поучим, а не да превръщат Медицински надзор в адвокат на системата (за която всички са наясно, че куца). Това, че гарван гарвану око не вади, си го знаехме!
    За съжаление, констатацията на Ани Стоянова е вярната диагноза за нашето здравеопазване - когато стигнеш до болница и видиш счупената и порочна система - нищо не можеш да промениш. Очевидно, ако нямаме "наш човек в системата" или "милост отгоре", то имаме право само да се влошаваме. А после - както се вижда, за лошото ни здраве ще сме си виновни единствено и само ние, и нашите близки, ако ще да сме правили всичко, което
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Там силъжат нон стоп.2018г,направиха на тъща ми вече покойница/но не от тях/ операция на Лявостранна шийка на тазобедрена става и ......бяха и резнали прасеца на здравия крак,после я изписаха с абокат на ръката,който свали дъщеря ни в къщи.Дадохме пари за кръв,тя колабира няколко пъти ,но я вдигнахме и после черният дроб и далака въстановиха......Не сме се оплаквали,но казах на една от пирогов,която не можеше и превръзка да направи и тя отсече отсече:При нас това не може да стане.......Скоро щехоя да ми махат болтовете и пластините........най много да е уморят.Безпредметно е с държава да се спори и да се съдиш,ако нямаш дебели връзки в самата институция!В пирогов лекаритеса на добро ниво,но персонала не струва,слабо подготвени сестри!
  • 11 Исторически парк

    1 0 Отговор
    С такъв матриал, такова лечение
  • 12 До кога

    6 0 Отговор
    Не знам защо не разбираме, че всеки от нас ще добре някога да тази прогнила система и това, което чете сега ще бъде неговата история или на неговото дете или родител. До кога ще търпим подигравката със здравето ни, каква е тази апатия???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове