Last news in Fakti

10 Януари, 2024 11:20 742 21

Евгений Кънев: Ще удържим 2024 г. с 3% дефицит. Обаче не бива това да се превръща във фетиш

  • евгений кънев-
  • дефицит-
  • 3 процента-
  • 2024 г

Скептичен съм, че ще покрием критерия "инфлация", но съм оптимист, че ще се направи компромис и ще ни приемат в еврозоната, коментира икономистът 

Евгений Кънев: Ще удържим 2024 г. с 3% дефицит. Обаче не бива това да се превръща във фетиш - 1
Снимка: NovaNews

Ще удържим 2024 г. с 3% дефицит. Обаче не бива това да се превръща във фетиш. Планирането на разходите помага за управлението му. Скептичен съм, че ще покрием критерия "инфлация", но съм оптимист, че ще се направи компромис и ще ни приемат в еврозоната. Дефицитът трябва да се контролира, за да влезем. Това коментира икономистът Евгений Кънев в ефира на "Твоят ден" по NovaNews.
"Защо трябва да бъдем на балансиран бюджет? Каква е икономическата логика, освен че сме вземали дълг? Има значение само неговият процентен дял от БВП. България за пръв път ще мине 100 млн. БВП. Откакто започнаха реформите през 1997 г., той е нараснал три пъти. Една от причините за това са кредитите", коментира още Кънев.

Според него капиталовите разходи трябва да са извършени на 100%, ако не се гони точна цифра на дефицита. "Всяко нещо, което държавата харчи, влиза в БВП", обясни икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнус ме е

    15 0 Отговор
    да ви гледам всички продадени нищожества изкарвани по медиите да ръсите глупости, лъжи и пропаганда в полза на продажниците ПП, ДБ, ГЕРБ и чужда държава!
  • 2 И как бе Къ(е)нев?

    11 0 Отговор
    Като изтеглите още 30 милиарда Е. ли?

    Коментиран от #13

  • 3 Трол

    4 4 Отговор
    Още малко да стискаме и всичко ще е наред. След 5-10 години нещата ще се оправят, само да имаме доверие в правителството.

    Коментиран от #8, #12

  • 4 Да спасим ДЕМОКРАЦИЯТА от

    14 0 Отговор
    соросоидните партии ПП,ДБ, ГРОБ и ДПС

    Коментиран от #11, #14

  • 5 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    8 0 Отговор
    ЩЕ ОДЪРЖИТЕ АМА ДРУГ ПЪТ КАТО СКОЧАТ ГОРИВАТА С 30 ПРОЦЕНТА ОТ 1 МАРТ САМО ВАШАТА СТЪКМИСТИКА МОЖЕ ДА ДОКАРА 3 ПРОЦЕНТА
  • 6 провинциалист

    10 0 Отговор
    "3% дефицит. Обаче не бива това да се превръща във фетиш" - това е фетиш от самото начало.
  • 7 провинциалист

    4 0 Отговор
    "но съм оптимист, че ще се направи компромис и ще ни приемат в еврозоната" - е, аз съм песимист, че ще ни приемат. Защото ще излезе през носа на редовия данъкоплатец като мен. За хрантутниците като теб ще е добре.
  • 8 провинциалист

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Правителството са стари кримки, доказани отпреди няколко пъти по 5 години. Имам им доверие, че те друго не могат.
  • 9 Планирането

    1 0 Отговор
    Пранирането само няма да помогне! Трябва да се Закърпи чувала от който тече!
  • 10 само виетнамците

    2 0 Отговор
    победиха капитализма . играта на математика е за сметка на населението - застаряващо , с инфлация е като без заплати , недоволно , стачкуващо , нямащо туризъм а жадни за пари мошеници , с много еврей , малцинствено , с много гасарбайтери .
  • 11 Хайде де!

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да спасим ДЕМОКРАЦИЯТА от":

    Хайде де! Трябва да нучите този Скапан Народ да Гласува за собствените си интереси!
  • 12 Ако

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Ако все още сме Живи!
  • 13 Трябва да има

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "И как бе Къ(е)нев?":

    Трябва да има какво да се лапа!
  • 14 провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да спасим ДЕМОКРАЦИЯТА от":

    А ти защо си мислиш, че демокрацията е нещо различно от соросоидните партии ПП,ДБ, ГРОБ и ДПС?

    Коментиран от #15

  • 15 То се вижда

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "провинциалист":

    и без да мислиш! Демокрацията се гради на ценности като свобода на словото, невинност до доказване на виновност и т.н.! Всичко това е потъпкано от тези измамници, шарлатани и продажници! Пълен срви на свободата на словото! Всеки с друго мнение, бива гонен, уволняван, репресиран! Медиите купени и обслужващи НПО-та за някой грант! Всеки осмелил се да каже истината или да пречи на тези фашисти, бива гонени сриван с лъжи и пропаганда! И това е само една малка частичка от всичко! ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, не са демократи, а комунисти налагащи фашистки режим и диктатура!

    Коментиран от #16

  • 16 провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "То се вижда":

    Айде пак намесихме комунизма. Това, което се вижда, е че тези, които вчера го играеха комунизъм, днес го играят демокрация. Утре ще го играят нещо друго и такива като тебе ще обясняват колко е вредна демокрацията.

    Коментиран от #17

  • 17 Ти ко прочете

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "провинциалист":

    ко разбра?

    Коментиран от #18

  • 18 провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ти ко прочете":

    Защо се намесва пак комунизма? Комунизмът, от който реват всички тук, е точно толкова комунизъм, колкото и демокрацията ни е демокрация. Не бива да се отрича едното без да се отрича и другото.

    Коментиран от #19

  • 19 Защото

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "провинциалист":

    методите са типично комунистически и то на тези които заливат всичко навсякъде, че те били демократи, а комунистите им пречели! Това е като крадеца вика, дръжте крадеца!

    Коментиран от #20

  • 20 провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Защото":

    Е да де, ама това, което казваш, са си обикновени измекяри. Комунизъм (от латински: commùnis, „общ“, „обществен“) е социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потребление, премахване на наемния труд и на държавата. Не трябва да се бъркат двете неща.

    Коментиран от #21

  • 21 Така де

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "провинциалист":

    Теоретично така! В действителност изроден режим! Същото е и с демокрацията и капитализма! Теоретично са едно, а е в действителност изродени режими! Алчността за пари и власт, изражда всеки режим и то защото хората го допускат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол