Last news in Fakti

4 Март, 2024 09:17 2 402 25

Една дузина полицаи май са охранявали "Осемте джуджета"

  • осемте джуджета-
  • полицаи-
  • охрана-
  • корупция-
  • клуб-
  • съдебна власт

Именно това е абсурдът на ситуацията, който показва, че е малко вероятно да има истинско разследване

Вярно ли е, че охраната на "Осемте джуджета" в неговия златен период е била съставена и от 12 полицейски служители. Антикорупционния фонд разполага с информация от собствен източник, че именно това е установила вътрешна проверка на МВР по времето на управлението на министър Бойко Рашков.

Информацията, и съответно въпросът към МВР огласи адвокат Андрей Янкулов от АКФ в студиото на Нова телевизия. Това е поредният въпрос, който АКФ задава към вътрешния министър Калин Стоянов. В последната седмица от организацията публикуваха няколко снимки на охранители, но на клуб SS, който беше под управлението на покойния вече Мартин Божанов - Нотариуса. Въпросът обаче за охраната на ресторанта, който е ползвал Пепи Еврото от АКФ задават не за първи път.

Специално за "Осемте джуджета" Янкулов заяви, че и от думите на подалата вече оставка шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова за открити чували със заготовки на прокурорски актове ясно личи че става въпрос за една паралелна правосъдна структура. Ясно е и че там е функционира паралелно деловодство, паралелни заплати са плащани, паралелна охрана, заяви Янкулов.

Въпросните чували би трябвало вече да са в разпореждане на ad hoc прокурора Талева, но дали това се е случило наистина не може да бъде проверено, тъй като доказателствата, включително и веществените, са престояли значително време в Софийска градска прокуратура. Повече от логично е веществени доказателства, касаещи главния прокурор, да не се намират под негово фактическо разпореждане, както това е станало, обясни Андрей Янкулов, а като пример за това, че не може да се има доверие на работата с веществени доказателства той припомни случая с тефтерчето на Филип Златанов и прехвърлянето на златото на Илия Златанов на паркинга на спецпрокуратурата.

Отделно на това Янкулов открои бавенето с месеци на назначаването на ad hoc прокурора Талева, като именно по това време тези веществени доказателства са били актуални.

Именно това е абсурдът на ситуацията, който показва, че е малко вероятно да има истинско разследване. Не се знае нито дали материалите са отишли при нея в оригинал, нито в цялост, посочи Янкулов.

Вероятно в случая с клуб SS става въпрос за същото.

Андрей Янкулов не е оптимист за разследването за магистратски зависимости и паралелна съдебна система. Единствено външен субект на прокуратурата би могъл да достигне до истината, но пък от друга страна това не го позволява Конституцията, тъй като дори и с приетите от Народното събрание промени не се разбива монополът над разследването.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снежанка

    17 0 Отговор
    А за 240-те джуджета, трябват поне 5000.
  • 2 ТаУмВзе

    19 0 Отговор
    Аре да се избият крадливите и тва е!
  • 3 глоги

    9 1 Отговор
    ad hoc прокурорКАТА Талева
  • 4 истина е

    30 0 Отговор
    Съд , прокуратура ,МВР , ГЕРБ -всички те са мафията е жалката ни държава !!!
  • 5 Добрютро!

    29 0 Отговор
    Всичките едри бизнесмени и айдуци ги охраняват полицаи.Даже от ГДБОП.
  • 6 хоминид

    24 0 Отговор
    Затова в България е кривосъдие. Убийци ги пущат да си ходят вкъщи,след 24-часов арест. Те не били осъждани и нямало опасност да се укрият,и толкова,до там.
  • 7 герап

    23 1 Отговор
    Джуджетата вече не са 8,а са мнооооогооооо повече. Входирани джуджета.
  • 8 Герен

    9 0 Отговор
    ЗА МУШИКИТЕ БЪРЗО СЕ ЗАДЕЙСТВАТ СЛУЖДИТЕ ПОДВЛАСНИ. А ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА ЧАКА С ГОДИНИ. ПРИМЕР ПО ДОЛУ СТАТИЯТА ЗАМОМИЧЧЕТО И ДЕЦАТА И.
  • 9 Българка

    18 1 Отговор
    Според мен (и не само) първата , спешната стъпка към поне мъничка справедливост е всички магистрати, прокурори и полицаи, чиито имена бяха осветлени от разследването на Атникорупционния фонд и показанията при изслушванията по паралелното престъпно правосъдие, да бъдат незабавно уволнени. То е ясно, че няма как да се саморазследваш, самообвиниш или да разследваш началника си, което натиква правосъдието в ъгъла. Депутатите е нужно да вземат решения за разсичане на този престъпен възел. Трябва ни Бойко Рашков и хора като него, които да запретнат ръкави и въздадат дългоочакваното правосъдие
  • 10 цацар

    21 0 Отговор
    Охраняваш мафията и те издигат началник на отдел така е в България - мафията командва
  • 11 Сандокан

    9 0 Отговор
    Нали трябва да изкарат някой лев. Нищо, че е незаконно. А роднинските зависимости във всички власти, за тях какво?Те не са ли по страшни?
  • 12 Реалист

    15 0 Отговор
    Деветото джудже,всички четящи хора знаят кое е то,с много големи подробности може да каже за съществуването на това свърталище на корумпирани двукраки говеда.В момента един дебел килим в гл. прокуратура е повдигнат, за да се нашибат под него всички мръсотии, образували се през петнадесетте години от грабителския ни преход.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Буквоядец

    9 1 Отговор
    След като имате информация,а не клюки,защо не я изнесете публично?
    Като сте знаели за този клуб защо мълчахте?
    Изнесете всичко.!
  • 15 Джони

    6 1 Отговор
    Те ти, булка, Спасов ден!
  • 16 Математикът от гробищата

    4 7 Отговор
    Стига сте ровили,бре,нал ма фанаха веке!
  • 17 Тая талева

    12 2 Отговор
    след като отказа да разследва сарафов за апартаментите на сина му,вече ми е ясна!
  • 18 Майора

    3 12 Отговор
    Адвокат Внкулов , ввно добре се спонсорирате от Сорос , щом правите записи , наблюдения и прочие! Сам казвате че друг орган трябва да разследва , но Конституцията не разрешава, но и пак имс нарушение- не може съдия да разследва прокурор , понеже това е прероргативите на прокуратурата! Жслко е че вярвате на еднс мутреса и човека с повдигнати три обвинения! А колкото до Рашков кога ще го разследват как с една заплата има 20 имота , единия от които с 12 тослетни и аферата с градинаря му!
  • 19 фАНТОМасс

    3 1 Отговор
    МАЙ ли са ги охранявали или и през другите месеци в годината ?
  • 20 Ало - Ало.....

    8 1 Отговор
    Всичко в държавата ни е прогнило ! И то от най-високите нива ! Сами видяхте компроматите , записите и далаверите на Борисов и ШАЙКАТА му !
    То не бяха чекмеджета , кюлчета , пачки , сакове милиони с комисионни от магистралите , Мата Хари , къща в Барса , мис Бикини , тировете на Иван Ангелов Пилето , данъците на Божков и рекета му за 60 000 000 , уйдурмите с Делян Шиши , скандалите около любимия му Левски..........
    НЕ ВИ ЛИ СТИГА ТОЗИ КРАТЪК СПИСЪК ?
    Рибата е вмирисана от главата и то МНОГО , МНОГО , МНОГО ВМИРИСАНА !
  • 21 ХАМОГИЛО

    8 1 Отговор
    Мислити ли , че Еврото и Нотариуса са се появили от нищото ? Че зад тях няма никой ? Че нямат висша опека ? Те се били отчитали пред Гешев и Сарафов ! А кой СЛОЖИ Каскета и Сарафа на поста им ? Ха сетете се сами , ама гледайте да не сбъркате , че ще обидите Вожда от Банкя ! Нищо , че той се прави на НИ ЛУК ЯЛ , НИ ЛУК МИРИСАЛ и на СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА !
    Някой вярва ли му още ? Дори и негоите хора !
  • 22 често минаваща тогава

    4 0 Отговор
    Те ли са Улави, или нас ни правят на УЛАВИ? Години наред минавах по тази улица и покрай това невзрачно (или средна ръка да го кажем) заведеНие. Срещу него имаше спрян на неразрешено място един черен (разбира се) джип, а около нега насред улицата стърчаха 1-2ма мъже в не най-младата възраст в черни дрехи - мълчаливи и мрачни.
    После хората споменаха, че в сградата по диагонал на заведението живее Петьо еврото.
    ГОДИНИ НАРЕД и нормален човек се пита КАКВО Е ТОВА??? И как УЖ ВСИЧКИ познати ни магистрати знаят за него и имат връзки с действащите лица, СЕГА НЯМАТ НИКАКВИ доказателства, СПОМЕНИ и т.н.?????
    Е сега питам официално - какво беше това???
    Веднага след като се разчу (мисля че от бизнесмена Златанов) събствениците на заведението го префасонираха няколко пъти. КАКВО СТАВА???? Ало, факти, ще ги питате ли?
  • 23 Цуца

    2 0 Отговор
    Еееееее,колко медии излъчиха снимки на полицейски коли около кръчмата ?! Ай стига,и на децата стана ясно поуката от приказката за 7, 8 и бол жужета
  • 24 Янкулов мисли бе

    1 0 Отговор
    Как този злокачествен парламент и правителство на сглобкаджиите, които не си мърдат пръста за съдебна реформа и бламират работата на КП КОНПИ ще произведат качествено разследване. Въпреки че излезе информазия, че Илиана Кирилова е пряко назначена от Пепи Еврото, тя и до днес е градски прокурор - срам и позор за сглобката проклета.
  • 25 Румен Американеца

    0 0 Отговор
    Почти всяка сутрин минавам по Шандор Петьофи. На кръстовището с Цар Асен където бяха 8-те Джуджета, на отсрещния ъгъл години наред имаше паркирана милиционерска патрулка. Чудех се защо са избрали това място да се скатават, а то каква била работата. Да разпитат милиционерите от патрулката кой им е разпоредил да висят там, кого да охраняват и кои са били обичайните посетители. Но и това разследване е пунта мара, както почти всичко на територията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове