Last news in Fakti

12 Март, 2024 08:50 1 079 25

Карлос Контрера: Няма сигурност по улиците

  • карлос контрера-
  • мигранти-
  • нападения-
  • улици

Имаме проблем и ако искаме да го решим, трябва да се изпратят части на жандармерията, центровете да станат от затворен тип, тези в София със сигурност трябва да се изнесат извън населените места, някъде около турската граница

Карлос Контрера: Няма сигурност по улиците - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

По улиците няма сигурност, категорично заяви пред БНР общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. В четвъртък Столичният общински съвет ще заседава извънредно по темата за сигурността.

"Спорадично назад във времето въпросът с бежанците избухва в обществото. Тече зловредна кампания, която се води от държавните институции - проблемите да се омаловажават, слушаме за битови инциденти", коментира той.

Огромната част от хората в бежанските центрове не са бежанци, а са нелегални мигранти, твърди общинският съветник и обясни:

"Единствените бежанци в България в момента са тези от Украйна - това са хора, които преминаха през граничните пунктове със своите документи, и са настанени в България. Всички други са нелегални мигранти, защото 100% от тях са преминали незаконно границата и са вкарани в държавата я от каналджии, я от безхаберието на МВР".

По думите му няма никакъв контрол. Ако не беше случаят от ул. "Витошка", нещата щяха да продължават по същия начин, смята той и добави: "Те се бият вътре непрекъснато. Ходят по улиците, тормозят граждани".

"Това, което предлагат Борисов и Пеевски, няма да проработи - това е пиар и е абсолютна глупост", изказа мнението си Карлос Контрера относно идеята със законови промени да се подсили Гранична полиция, които да охраняват и бежанските центрове. Общинският съветник подчерта, че един конкурс в МВР може да продължи година - две, а освен това няма и кандидати. Това за него е "абсолютна димка".

"Този законопроект е пълна глупост и цели да залъгва обществото", категоричен е той.

"Имаме проблем и ако искаме да го решим, трябва да се изпратят части на жандармерията, центровете да станат от затворен тип, тези в София със сигурност трябва да се изнесат извън населените места, някъде около турската граница", предлага Контрера.

По думите му лагерът в Харманли е с капацитет 1500 души, а в момента е запълнен с 600 души, които са на свободен режим. Според него този лагер незабавно трябва да се изведе далеч от населеното място.

В предаването "Преди всички" общинският съветник обясни, че в "Овча купел" проблеми създават афганистанци. Той попита защо в бежанския център няма въоръжена охрана. И анонсира, че довечера от 18.30 часа ще има протест в квартала.

"Общинска полиция не трябва да бъде на 100% ангажирана и да върши работата на жандармерията, защото това ще наруши техните обходи и други дейности, които извършват в други точки на града. Тя може да бъде засилена в района на джамията и Лъвов мост. Но що се касае до центровете за настаняване на нелегални мигранти - там трябва да бъде жандармерията и жандармерията там трябва да седи с автоматите", коментира съветникът от ВМРО.

Той е категоричен, че институциите трябва да спрат да разсъждават като чиновници, а като управленци.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНЖ1

    23 8 Отговор
    Хваща ли се все още някой на лъжите на тоя примат????
  • 2 София е сигурна , като ... Газа

    19 8 Отговор
    Как , бе ???!!! Как ще няма сигурност ???!!! Я го питайте кмета (Васко) , ми той съвършено спокойно се разхожда навсякъде из София по нощите (придружен само от дванайсет гавази) !!! Манипулатори безсрамни !!!
  • 3 Гост

    14 7 Отговор
    Аз не бих отишъл в София. Ако не те набият и оберат мигранти, то полицията ще го направи. А мерси, като чета и ме е страх.
  • 4 българина

    9 5 Отговор
    части на границата да стрелят...... като ше се мигрира на изток в бели държави
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Така е !

    15 4 Отговор
    Така е ! Много е "сигурна" София , особено след залез слънце в района на "Лъвов мост" . Заповядайте да я посетите . Може и там , може и в "Орландовци" , може и в "Овча купел" , може и във "Филиповци" или пък в "Люлин" или "Левски" В . Сигурността ви е гарантирана лично от Терзиев , а погребението ви си е за сметка на роднините ви . ПП. Погребение е по за предпочитане от лечение в софийска болница - поне няма да ви мъчат .
  • 7 Лост

    8 2 Отговор
    Хайде сега до турската граница.Направо до Видин да са по близо до Шенген.
  • 8 Чип и Дейл

    3 3 Отговор
    Така става като дойдат евроизбори!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бендида

    23 0 Отговор
    Добре де, централата на ВМРО е на стотина метра от градинката на банята и халите. Проблемът е от години, не го ли виждаха, та не предприеха нещо, за да не се получава това струпване и обсебване на мястото. От доста време заобикаляме с децата, неприятно е.
  • 11 помнещ

    20 5 Отговор
    София се превърна в ужасен град! Не е само заради арабите ,ами изобщо. Сиво ,гадно ,мръсно ,неосветено .болкук навсякъде ,разбити тротоари ,надупчени улици ,всичко изпотрошено ,небоядисано и съсипано ,фасади олющени и изподраскани с гнусотии ,кучешки ла-на навсякъде ,хора с унили физиономии и див блясък в очите ,мърляви и ръждиви стари коли навсякъде и шофьори готови да ти прегризат гърлото за нищо - това е гр. София сега! А някога ,не беше така.

    Коментиран от #19

  • 12 един

    8 3 Отговор
    Хлапето дето чупи прозорците за да има стъкларя работа,та и тия,задействат организираната престъпност за да плюят по-настоящата власт!
  • 13 Чекмеджан ефенди

    19 2 Отговор
    Видяхме ви от ВМРО, продажници.
  • 14 Решението е много

    14 3 Отговор
    Просто! Всички т.н. "бежанци " ВЪН от страната. Ако някой е бежанец, това не му дава право да напада местните. Прави ли то, то имаме пълното право да го изхвърлим веднага от страната. Не сме длъжни да търпим чужди престъпници! И на какво юридическо основание са тука? На НИКАКВО!
    Просто някои нарушават законите на страната ни и пускат незаконно чужденци да влизат и пребивават.
  • 15 Само питам

    10 1 Отговор
    А е къде е ония с торбичката БИЛА ? При първата възможност и се гушна с Борисов. Срамота, лъжци.
  • 16 Да попитам

    9 1 Отговор
    Приплодът от никарагуански ро м и пернишка умни ту т ка, като какъв се изказва ?
  • 17 Има, има

    5 8 Отговор
    Щом ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ и ДПС управляват, евро и атлантическото бъдеще ни е сигурат. Какво правят българи посред бял ден на бул. Витоша, вместо да помагат на братския украински народ. Веднага всеобща мобилизация на всички от 16 г. нагоре. Ще ми се разхождат разни ми ти пенсионери по аптеки и минерални изворчета, а са ходили в казарма, ценен кадър. Не се търпи, много айляшки народ. Всеобща мобилизация.
  • 18 Немам думи

    9 3 Отговор
    Ееее, а при Фандъкова каква сигурност имаше, бате ... даже цялата Борисова градина беше осветена.
  • 19 8888

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "помнещ":

    Ти за кой град говориш?!

    Коментиран от #23

  • 20 Ахааа

    5 0 Отговор
    Значи и укрите били бежанци. Пристигаха организирано като аванттурист с автобуси, а други с лукс джипове. Бежанец е в първата държава на границата с военни действия. Тия директно се изсипаха в България и трета година си лежат по морето и планината, отделно от хиляда метра им личи, че са бетер последна каста индийци. И като ги писахте бежанци, що не са по процедурите и в бежански лагери,а?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 22222

    3 2 Отговор
    Никъде няма сигурност не само по улиците.Защо не питате хората които живеят по границата,В Харманли ,в Свиленград.Не мога да разбера преди години имаше много стабилна граница,много граничари.Оградата беше с ток и когато някой се закачи било то животно или човек звънеше.никой не можеше да мине.Сега уж модерна ограда,всички минават,заставите на границата в селата са
    празни,чужди фирми ни пазят,какво става,май грешката е в нас
  • 23 помнещ

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "8888":

    Всъщност - ти си прав , не само гр. София е на такова окаяно дередже . Където и да отиде човек из България , гледките и усещането са горе-долу такива . Има и изключения , ама са малко .
  • 24 Со керез со булгарез

    2 0 Отговор
    Набива се на очи, че точно политически, идеологически и криминални мигранти по линия на БКП, ДС, Влашките Мигрантски Русофилски 0нанисти (ВМРО) и прочие патриотарстващи българеещи се за бюджетни пари, са в основата на наци-пропагандата?! Това българеещите се Контрера, Шкварек, Каракачан, Джамбаз, СиДи, Алгафари, ..... ?! Например Джабазето безотговорно и ненаказуемо хвърляше бомбички по главите на МИРНО протестиращите българи и пазещите го български полицаи, караше джипката си пиян до козирката, а с Кракачана контранбандираха боклуци за изгаряне и замърсяване в Б-ия, отделно паспортните продажби на какви ли не мигранти, шпиони, контрабандисти, терористи, джихадисти, криминални, .... всякакви! И какво - нищо?! Дори лапат привилегии и облаги от данъците на потърпевшите българи!
  • 25 ИНЖ1

    2 2 Отговор
    При ГРОБ и Фандъчето всичко беше цветя и рози!!! А сега с новия кмет за 6 месеца всичко се срина, така ли???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове