Last news in Fakti

19 Март, 2024 21:05 2 561 33

Д-р Мими Виткова: Това, което наблюдаваме, е тежка политическа безотговорност

  • ротация-
  • преговори-
  • мандат

Какво ще направи един служебен кабинет? Ще имаме нова загуба на политическо време. То е временно, за няколко месеца, отиваме на избори, повтаряме сценария, отново разправии, смята тя

Д-р Мими Виткова: Това, което наблюдаваме, е тежка политическа безотговорност - 1

Политическите партии и днес не успяха да постигнат консенсус. След множество преговори на фона на политическо мълчание, Мария Габриел внесе изпълнен мандат при президента. "Продължаваме-промяната" - "Демократична България" обаче бяха категорични - този проектокабинет не е съгласуван с тях.

"Това, което наблюдаваме днес, в различни нюанси го наблюдаваме последните 9 месеца. Днес е кулминацията на непрекъснатите скандали, на неизвестните досега наименования на правителство - сглобка. Никой от нас не е чул в световен мащаб някой да нарича правителството си сглобка. Това, което наблюдаваме днес, е кулминацията на тези порочни взаимоотношение, които не почиват на абсолютно никаква идеологическа основа", заяви бившият здравен министър д-р Мими Виткова в студиото на "Bulgaria ON AIR".

По нейни думи управляващите не си дават сметка, че цяла България е свидетел на действията им и вероятно гражданите се чувстват обидени от тях.

"Всеки човек е посвоему обиден от това, което наблюдава, затова че сме избрали такива хора да ни управляват. Предполагам, че избирателите и на ГЕРБ, и на ПП-ДБ се срамуват от това, което сме избрали да ни управлява", каза д-р Виткова.

Според нея едни нови избори не биха довели до нещо ново, а отново бихме попаднали в същата ситуация, със същите политически партии. Единствената промяна ще бъде фактът, че броят на гласоподавателите драстично ще падне.

"Какво ще направи един служебен кабинет? Ще имаме нова загуба на политическо време. То е временно, за няколко месеца, отиваме на избори, повтаряме сценария, отново разправии. Хората няма да отидат да гласуват. Масово ще има отлив от гласуване", подчерта Виткова.

Сред кандидатурите за министри впечатление направи и кандидатът за министър на здравеопазването - Катя Панева.

"Изборът на кандидатура, която е извън системата, беше поредната недомислица. Ние видяхме от същата политическа сила беше излъчен професор Хинков и в същото време той заяви, че не е имал политическа подкрепа, че не е могъл да се справи. Изборът на дамата, която се е ангажирала да се занимава с доста сложните проблеми за здравеопазването, не знам дали си дава сметка с какво се захваща", каза бившият здравен министър.

Тя бе категорична: "Това което наблюдаваме е тежка политическа безотговорност."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бижутер

    20 5 Отговор
    Хайде и д-р Мими изкара за нови обички.
  • 3 Да, бе

    15 3 Отговор
    Банкянски гамбит по тулупски, ама не е той виновен, че противникът е алчен и вселенски прост... За такова подкръстие, такъв се полага
  • 4 РЕАЛИСТ

    19 7 Отговор
    Това което наблюдаваме Мими, е политически цирк. Партии , като ПП и ГЕРБ направиха някаква измислена коалиция с ротация. Това беше подигравка с избирателите им. Уж щяха да се вкарват взаимно в затвора, пък като им нареди Галя от посолството и плеснаха с ръце и се прегърнаха. Циркаджилък на гърба на българския народ.
  • 5 ндк

    3 3 Отговор
    тоя азиатски трипер я съсипа..
  • 6 Всеки с интереса си

    10 0 Отговор
    Бе доктор Мими.
  • 7 Анонимен

    21 2 Отговор
    Ти какво направи докато беше министър.Освен да окрадеш пари за болница и фонд. И да не забравим че по твое време няма специализации.Т е ти имаш пряка вина за липсата на кадри.
  • 8 💠🔆♻️

    7 1 Отговор
    Това което наблюдаваме е истинското състояние на нещата, тоест никак.
  • 9 Грую

    19 4 Отговор
    Нищожества като тая съсипаха медицината 90-те години. Мотото им беше “Лекарите сте твърде много”.

    Коментиран от #17, #23

  • 10 филип ейджи

    9 4 Отговор
    изплува всичката мърсотия от комуноидния преход
  • 11 Скрий се

    9 2 Отговор
    Достатъчно поразии направи. Дебелоочието ти минава границите на нормалната поносимост.
  • 12 факт

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    абе и тия че умрат
  • 13 Хохо Бохо

    3 12 Отговор
    Нито политиците, нито българите имат полза от нови избори!!!
    Резултатът след нови избори ще е подобен, а мътилката ще още по-голяма...
    Може би само на Копейките и на Путин ще им се хареса. Подобна дестабилизация ги МНОГО кефи...
  • 14 Гробар

    8 3 Отговор
    Искаме президентска република и тия партии/мафии да отиват за гъби
  • 15 ха ха

    5 5 Отговор
    ПП-ДБ утре да дават заявка в ЕНП, че не желаят да работят с партии водени от Пеевски и Борисов. Да отворят разговори с европейските консерватори. И към нови избори 2 в 1. Тази мафиотска сглобка на ДПС и Борисов само така може да се разкара.
    В момента ЕНП е в тежка криза под ударите на консерваторите отдясно. Ако сега не се възползват от ситуацията, значи няма да стане нищо от тях...

    Коментиран от #21, #31

  • 16 е то бива, бива, но чак толкова...

    8 1 Отговор
    Никой не им е виновен на българите, че оставят само платените избиратели да гласуват, които пет поредни предсрочни избори им избират пак същите. промяната не става само с присъствие на жълтите павета, а и пред урните за гласуване. Който си мисли, че с коментари в интернет може да промени нещо много се заблуждава. Само платените тролове имат някакви шансове, защото са единни и знаят точно опорките по които имат задачата да пишат. Останалите, доколкото изобщо съществуват, не знаят какво искат и всеки иска различно от другия. Няма как да бъдат изпълнени желанията им.

    Коментиран от #30

  • 17 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Грую":

    Много верен коментар.
  • 18 ТаУмВзе

    1 2 Отговор
    Да й се Припомни, че сме роби на Козяк! По точно ПРИКЛЮЧИЛИ СМЕ ВЧЕРА.

    Коментиран от #20

  • 19 Име

    3 3 Отговор
    Трябва да разкараме ГЕРБ, жестокостта е полезна - те са направо като циреи.

    Понеже станаха почти - "невидими", но все пак - не сме ги забравили.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хохо Бохо

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "ха ха":

    Съгласен съм!
    И крайно време е:
    1/ да разберем какво правят тези кюлчета в чемеджето на г-н Борисов;
    2/ Коя е Мата Хари? В едно интервю г-н Борисов не отрича, че я познава... а и е малко странно да си имал сексуален контакт и въобще да не познаваш партньора си...
    3/ Каква ни е ползата от Турски поток...

    и така нататък...

    КЪДЕТО И ДА ГО ПИПНЕШ, ТИКВАТА Е ЗА БАЙ СТАВРИ!!!...
  • 22 Мимка

    1 2 Отговор
    ти Виткова!
  • 23 Айде бе

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Грую":

    Теб от кой плевник те измъкнаха? Над 30 години на всички нива и винаги категорично са заявявали, че лекари и медицински сестри са в огромен недостиг, защото всичките наистина способни, които имаха шанс да заминат в чужбина изобщо не се двоумяха, заради голямата натовареност, отвратителните условия на работа и смешното заплащане. Единственото което българина обаче иска безплатно обслужване, но на европейско ниво. Иска го обаче не от Здравната каса, на която плаща, а от доктори и медицински сестри, който получават мизерни заплати в сравнение на служителите на същата тази Здравна каса, които на практика не правят нищо друго освен само да разпределят парите внесени от нас, но първо на себе си и само каквото остане на доктори и сестри. Като не ти харесва тук прав ти път за Русия, там Путин обслужва всички на ниво!

    Коментиран от #29

  • 24 Права е за калинките

    4 1 Отговор
    Панела е извън системата, факт, но иначе по добре да има избори, тази диктатура и пренебрежително отношение не се трае, да не говорим за белите, които сътвориха
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    1 1 Отговор
    Разбрахме за ваш наш баце. Вие след него какво направихте, здравеопазване е и там пари, жалват се млади с бебета ромки, кво ще правим доктор пенсионер и ако напусне, а е детски лекар, в др градове над 70 г яко скубят за пари, не всички де, но като знаят, че всеки момент могат са умрат доктори, що да не грабят. Кирето има 3 моми и 1 жена, ще мисли за провинции и хора болни. Добре че има съвестни лекари, ако им дадеш, образованието мъкаа бою го каза, с юмрука, ще стане по зле и стана по зле, а за крадците се радват, че е кирето
  • 28 Освен Политическа е и Персонална!

    0 1 Отговор
    Освен Политическа е и Персонална! Незачитането на Закона е Персонална отговорност!
  • 29 Ако се КРАДЕ по-нормално и това щеше Да

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Айде бе":

    Ако се КРАДЕ по-нормално и това щеше Да СТАНЕ!
  • 30 Перфектно Казано!

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "е то бива, бива, но чак толкова...":

    Перфектно Казано! Одавна съм го казал!
  • 31 Тия да се омитат

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "ха ха":

    Тия да се омитат виднага ! Да не им очукаме Кокалите!
  • 32 Майора

    1 1 Отговор
    Още една извадена от нафталина , по нейно време нвмаше специализации , освен това създсде фонд и е първия собственок на болницс"Доверие"! Видяхме какво правеше и как постъпваше БСП/БКП: презтия години!
  • 33 Права е за калинките

    2 0 Отговор
    Панева е извън системата, факт, но иначе по добре да има избори, тази диктатура и пренебрежително отношение не се трае, да не говорим за белите, които сътвориха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове