Last news in Fakti

7 Април, 2024 15:29 1 890 49

Аламанов: В общественото пространство се разпространява само тази информация, която службите искат да получим

  • любомир аламанов-
  • служби-
  • информация-
  • обществено пространство

ГЕРБ са готови да взривят всичко, за да продължат да държат служби, власт, информация, коментира PR- експертът

Аламанов: В общественото пространство се разпространява само тази информация, която службите искат да получим - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са готови да взривят всичко, за да продължат да държат служби, власт, информация. Това заяви пред БНР пиар експертът Любомир Аламанов.

Той е изненадан от факта, че ПП-ДБ не осъществяват по-добра комуникация и не разказват повече за това как се стигна до съставяне на сглобката.

"През 2022 г, когато избухна войната в Украйна, правителството на Кирил Петков помага много. Буквално помага на Украйна да оцелее в първите дни. ГЕРБ, с ИТН и ДПС, обаче свалят правителството на Петков.

През лятото на 2022 г. в парламента нищо не се случва. Има служебно правителство, което казва, че без "Газпром" ще умрем.

Нормалните западни страни си задават въпроса какво се случва в България, когато има открита агресия и целият свят се разтърсва.

Тогава ГЕРБ и ДПС рязко стават евроатлантици, които са плътно в подкрепа на Украйна. Тръгва цялата масирана кампания, че ГЕРБ и ДПС са се променили. Можеше да излезе така, че не ПП-ДБ не подкрепят ГЕРБ, при положение, че партията на Борисов иска да прави реформи.

9 месеца по-късно се оказа, че не са искали. Когато тръгна да се прави реформа в прокуратурата, тя се направи донякъде".

Когато акад. Денков поиска да смени ръководството на ДАНС, защото теоретично и на хартия е под негово ръководство, но президентът, който формално назначава директор, отказа. Тогава Бойко Борисов каза: Нека да не пипаме тази служба.

Аламанов смята, че в общественото пространство се разпространява само "тази информация, която службите искат да получим".

"Ясен е изумителният двоен аршин и способност на някои институции да действат така все едно, че сме 1975 година.

Ако ДАНС арестува висши държавни служители без да уведоми премиера, това означава, че му няма вяра.

Прокуратурата трябва да каже дали се арестува по снимка. Ако се арестува, и.д. главен прокурор, който е сниман с хора, които се издирват за престъпления, също трябва да бъде арестуван.

Ние не разбираме доколко са разкапани институциите и не искат да работят по нов начин. Повечето хора не могат да си представят в какви милиционерски сглобки могат да попаднат. Службите държат като заложници много хора".

Любомир Аламанов коментира заявката на ПП-ДБ, че са готови след изборите да управляват с ГЕРБ, но не и с ДПС.

"ПП-ДБ искат да направят реформи, но разбират, че не могат да ги направят сами. Те не могат да повярват, че ГЕРБ са готови да взривят всичко и да ни върнат десет години назад, за да продължат да държат служби, канали, власт, информация.

ПП-ДБ казват какви са им условията. Когато са заедно, ГЕРБ и ДПС не искат да правят реформи".

Той смята, че ПП-ДБ не отхвърлят възможността да получат по-малко гласове.

"Важна ще бъде комуникацията на хората от ПП-ДБ, които трябва обяснят какво и защо са направили".

Аламанов коментира линията на поведение, избрана от Делян Пеевски през последната година.

"Как се противодейства на вербален насилник? На първо място трябва да има повдигане на нивото на осъзнатост на обществото.

Ако избирателите са склонни да му вярват, това е тяхно право. Но е странно, когато избиратели на ПП-ДБ вярват на Пеевски или на Бойко Борисов".

Ролята на част от медиите в целия процес е тъжна и не е със знак плюс, посочи още пиар експертът.

"Основното нещо е зрялост на обществото и на избирателите. Дали заради целенасочено подхвърлени фрази те да не отидат да гласуват? Дайте доверие на някакви хора".

Демокрацията е поемане на отговорност. Отказът да се гласува също показва отношение.

ГЕРБ и ДПС имат заедно 1.1 млн. гласа. Това е незаобиколим фактор".

ПП-ДБ са най-изолираната парламентарна група, защото имат принципи, а другите нямат и се разбират, смята още Аламанов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    16 26 Отговор
    Русия е най близкия нам държава!

    Коментиран от #10, #11, #13, #16

  • 2 Акула

    15 15 Отговор
    На никой не му пука държавата продължава фа си работи със или без правителство.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 нарича се

    10 8 Отговор
    как беше
    а
    демокрация
  • 6 Ихааа

    29 20 Отговор
    Тоя грантаджийски лъжец на повикване, отдавна не се беше появявал! ПП и ДБ си отиват! изкарват боклуци от нафталина вече, да ни отвращават!
  • 7 Вестник Уйкенд

    25 7 Отговор
    В бг работят всички други служби, освен българските. ДАНС са пълни аматьори в това отношение. И ДС също не бяха особено intelligence, но ДАНС избиват рибата отвсякъде.
  • 8 Софийски

    23 29 Отговор
    Шанс за Бяла държава са пп-ДБ, шанс последен

    Коментиран от #12

  • 9 барселона гейт

    23 15 Отговор
    Банкянската мома, като чуе за путлеротръбата получава тремори и нервни тикове.

    Коментиран от #14

  • 10 Руснак

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Иди сюда здес так харашо
  • 11 ПП ПР

    9 14 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ние от ПП категорично се разграничаваме от изнесената от ген. Атанасов информация, че началникът на военното разузнаване има
    контакт с руските служби. След обстойна проверка от наша страна, беше потвърдено, че изнесената информация
    не отоговаря на истината и цели внасяне на смут и хаос на политическата сцена. В международен план с такива необмислени действия се нанасят трайни щети на държавата по отношение на нейната евроатлантическа ориентация и бъдеще.
    Призоваваме ген. Атанасов, като вече разкрит руски агент да напусне незабавно коалицията ППДБ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мдааа

    15 14 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Русия и Северна Корея са ни братски държави🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Наистина имало дебили, които мислят така, ако изобщо могат да мислят, разбира се😄
  • 14 Прасчо

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "барселона гейт":

    И не само той ,ми и аз получавам намагнетизиране
  • 15 Българка

    21 15 Отговор
    Неоспорим факт е, че "ПП-ДБ са най-изолираната парламентарна група, защото имат принципи, а другите нямат и се разбират, смята още Аламанов." И да, в наивния си опит да направят решителни реформи в партньорство с ГЕРБ, които са в единодействие с ДПС, а Пеевски е поел ръчното командване на Борисов, ПП-ДБ търпят репутационни щети. Но трябваше ли да не опитат да свършат нещо полезно?

    Коментиран от #18

  • 16 Ром

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Аз пък смятам ,че само рускините ни са по близки
  • 17 Да, бе

    27 12 Отговор
    Ппдб имали принципи... Отдавна не се бях с ял толкова. И по-точно за кои принципи става въпрос, че са готови да пристанат на всеки за пари и власт, че се залепиха с тези, които щяха да изчегъртват или, че са функционално неграмотни.... Уточнявайте ги теЯ неща.
  • 18 Ко речи

    22 9 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Къв проинцип има пропаднал лъжец като кирчо? :)) Или крадец като асан? Или да плащаш на тролеи за лъжи? В България е минал много боклук, но никога сбирщина от толкова нагли и пропаднали човечета като ПП и ДБ!!!
  • 19 Ахмед от Росенец

    19 6 Отговор
    Главният виновник за съставянето на кабинета Борисов 3 във формата в който беше се казва Христо Иванов. Христо Иванов тогава отказа да се яви на изборите в коалиция с Радан Кънев, и така ДБ и ДСБ не влязоха в парламента. И след 4 години, с цялата си наглост Христо се появи с лодка на Росенец за да иска парче от баницата. Е, народа го вкара във властта. И Христо много бързо си изяде порцията.
  • 20 Само ГЕРБ ли са така?

    8 2 Отговор
    Другите партии как са?
  • 21 Полит мафията остави батак

    8 10 Отговор
    Време е на изборите да изметем милиционерите герберасти и депесерящи. Държавата се клати, няма полиция, няма закони, престъпност навсякъде, обират и бият хора насред центъра на София, няма чужство за наказуемост, обществото тъне в мъгла, мизерия и страх. А дебелооките дебелогъзниковци се правят на лидери, ха,ха,ха,ха. Време е да им построим затвора за всичко що искрадаха и окепазиха.
  • 22 оня с коня

    14 10 Отговор
    В статията Аламанов е "обозначен" като "PR - експерт".Не се споменава обаче че той Е НА ХОНОРАР при ПП,т.е. му се плаща като на Адвокат да ги закриля,Рекламира и оневинява!И така:"ПП са най-изолираната Партия,ЩОТО ИМАТ ПРИНЦИПИ" според Експерта.КЪДЕ БЕШЕ ТОЙ обаче да каже същите тия думи когато Медиите се надпреварваха в определен период да тръбят че ГЕРБ са в пълна изолация?Колкото до Заключението на Алеманов че "ГЕРБ са готови да взривят всичко ,за да държат Служби,Власт,Информация" - Защо Експертът НЕ РЪКОПЛЯСКА на Решителността на ГЕРБ и БОРИСОВ да бъдат Водещи в Бълг. политика и желанието им да осигурят на Българите полагащия им се Просперитет и дастойно място в ЕС?Алеманов,...щом не си чел "винету" НЕ ВЪРВИШ Приятелю:)

    Коментиран от #33, #34

  • 23 Де Пич

    10 7 Отговор
    Службите действат ,като по комунистическо!Само и единствено в интерес на вожда.Докато беше на власт всеки декември на тях и полицията се изсипваха по 300 милиона допълнително.Държиш ли службите и полицията,държиш властта.Това вече на всеки е ясно.Мафията е вътре в най-важните точки,за да управлява.Държавата е пропита от престъпността в бели якички.Всичко което се случва последните месеци е картина от мафиотски филм.
  • 24 Ахмед от Росенец

    9 5 Отговор
    Не премерените изказвания в публичното пространство на Кирил Петков вкараха ПП в изолация. Кирил, Христо Ианов и Атанас Атанасов трябва да напуснат политическата сцена.
  • 25 Неделен виц

    16 5 Отговор
    Последният абзац на статията: " ПП-ДБ имат принципи, а другите нямат". Жесток гьонсуратлък.
  • 26 Егати и лъжеца

    10 5 Отговор
    Не те ли е срам да се покажеш, като си ударил дъното като ПП и ДБ?
  • 27 Влади

    4 4 Отговор
    Ми те за това са службе бе, аланкоолу! В ДС винаги са държели на реда и способните! Школата в Ясено възпитава и подготвявя точно хора, способни да управляват в критични ситуации!
  • 28 Сатана Z

    7 5 Отговор
    К’во толкова е стАнало? Най голямото ченге Коцев е забърсал един часовник за 50К,много важно.Или че митничарката си е купила 5 апартамента в София?Имаше един нарко трафикант,Доктора,който събираше на яхтата си в Монте Карло полит ръководството на НДСВ и К’во?Нищо,само където някой го свитна на Цариградско.
    Държавата ни е мафиотска структура.Това е.
  • 29 Да спасим

    5 11 Отговор
    България от мъртвата хватка на ГЕРБ! Да освободим България от мафиотизираните полицаи!
  • 30 Ахмед от Росенец

    4 3 Отговор
    Трябва закон който да забранява да си едновременно Министър и председател на партия.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ИНФОРМАЦИЯТА СТРУВА МНОГО ПАРИ!

    5 1 Отговор
    ТОА Е МНОГО ТАП. АМИ ЧЕ ЕСТЕСТВЕНО, КОЙТО ДЪРЖИ ИНФОРМАЦИЯТА ТОЙ ОПРЕДЕЛЯ КОЙ КОЛКО ДА ЗНАЕ. НЕГО ЛИ ДА ПИТАТ?
  • 33 ПЕСИМИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Направо ти повярвах, без да се, замисля, толкова си убедителен....
  • 34 Фактъ

    4 8 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Герб през дванадесет годишното си мафйотско управление , осигуриха на българите ниски доходи , ниски пенсий и милиционерщина . Сега Боко Тиквата , отива към логичният си край , сдаде властта на опг партията си на Пеевски . Като чуе за Турски поток се тресе в агония , голям страх го тресе .
  • 35 АМА НЕ ВЯРВАМ. ЧАК ПЪК ТОЛКОВА?

    6 0 Отговор
    ТАКА ЛИ СЕ ДАВАТ 50 000 ЛВ? НАЛИ ТРЯБВА И ТОЙ ДА Е ДАЛ НЕЩО, МОЖЕ И ДУПЕ?
  • 36 Христо

    4 4 Отговор
    Аламанчов, във всички медии, освен прокопиевите и череповите, има публикувани снимки, направени със СРС, следователно разрешени от съда, на които се виждат приятелските срещи на гл. секретар на МВР, шефката на митниците и бившия шеф на МВР с лица, за които се знае, че са контрабандисти. Показания са дали много митничари, митнически началници, служители в хотели, и граждани видели приятелските сбирки на гореописаните лица в България и Гърция. Самия гл.секретар на МВР също е дал показания, но след натиск върху прокуратурата вместо обвиняем е станал защитен свидетел, и му е обещано избираемо място в листите на ПП. Ама, вие от ПП/ДБ още ли си мислите, че отново ще излъжете българите? ако киро, рашков, кокоро и се отърват без затвор ще е чудо.

    Коментиран от #38

  • 37 ДРУГИТЕ НЕ СТАВАТ! АМАН ОТ ЕКСПЕРИМЕНТИ

    5 2 Отговор
    КОЙ ДРУГ АКО НЕ БАЦЕ? НЕ Е СЪВЪРШЕН, ИДЕАЛЕН, БЕЗГРЕШЕН, АМА КРАДЕ МАЛКО, НЕ Е АЛЧЕН, ШЛЯПА МНОГО ПАРАПЕТИ, СТРОИ МНОГО - ПЪТИЩА, МАГИСТРАЛИ, МОСТОВЕ, СПОРТНИ ЗАЛИ И ПЛОЩАДКИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, ЦЪРКВИ, ДЖАМИИ, НЕ ТЕГЛИ ЗАЕМИ!!! А КАКТО ЗНАЕМ КРЕДИТИТЕ СЕ ВРЪЩАТ С ЛИХВИТЕ!
  • 38 Има защо

    5 3 Отговор

    До коментар #36 от "Христо":

    да лъжат като разпрани ПП и ДБ по всички медии! Все пак избирателите им показаха, че са с интелект, да ги водиш като стадо!
  • 39 Човек

    8 5 Отговор
    Хора, събудете се! Всички са срещу ПП-ДБ! Всички! Те са единствените, които се опитват да се борят с мафията, създадена от комунистите преди 35 години. С тези 20% подкрепа няма как да стане! Опитват се, въртят, сучат, но е невъзможно. Ако не им дадем мнозинство България няма шанс. Ако ги изгоним от политиката, държавата остава в ръцете на мафията и не се знае кога ще получим нов шанс да я освободим. Луди хора като тези от ПП-ДБ, които са готови да се захванат с подобна неравна битка, се появяват много рядко. Ако пропуснем тази възможност, може да чакаме с десетилетия за следващата. Ако не гласуваме масово и не дадем на ПП-ДБ мнозинство, обричаме децата си да са подчинени на мафията, също като нас.

    Коментиран от #42, #43

  • 40 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    3 3 Отговор
    Силвия Великова от БНР винаги подбира такива събеседници, които да съответстват на евроатлантическата линия на пропагандата. Иначе как щеше да спечели наградата "Сирак Скитник" за слугинажно верноподаническо поведение. И изобщо защо са й дали да води предаването "Политически некоректно" в неделя следобед? То би трябвало да се казва "Политически коректно".
  • 41 Балкански шаран кълве на кюспе

    3 1 Отговор
    Разни треторазредни скечове радват Ганьо и го насърчават да чака спасител, освободител и осеменител. А важните въпроси свързани спикономиката и защо добитъка е беден, се решават в друга среда !
  • 42 Щом дъртите бандити вързани с ДС...

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Човек":

    Скачат здраво на младите от ПП, значи младите са на прав път !
  • 43 Събудили сме се

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Човек":

    Наптраво ни е гнус от толкова пропаднали човечета като ПП и ДБ, да лъжат и ктрадат! Такова дъно, България не е виждала! А тролеите им, направо отвращават от простотия, низост и лъжи!
  • 44 Хохо Бохо

    2 2 Отговор
    Щом си харесвате мафията, гласувайте за ГЕРБ/ДПС...

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Тодор

    1 0 Отговор
    Лунатик.
  • 47 Издухляк

    1 0 Отговор
    Че то сега в общественото пространство всеки може да е и медия. Тоя плещи стари мантри от преди 30-40 години.Като го гледам е замръзнал в 1990 г. Да дава акъл на наборите си , изппърдухлен е.
  • 48 Ами ния тяхната я знаем!

    0 0 Отговор
    Ами ния тяхната я знаем! Останалото се Вижда! Как можеш да вярваш на импотентен Бурсук! Който си мисли че му Вярват!
  • 49 Баланса тогава остава твърде лош!

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Нормален и мислещ човек":

    Баланса тогава остава твърде лош! - Толкова тъп и прост народ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол