Last news in Fakti

9 Април, 2024 12:01 1 395 27

Дрогиран шофьор помете моторист край Рогош

  • дрогиран-
  • шофьор-
  • моторист-
  • рогош

Лекарите правят всичко по силите си, за да помогнат на пациента

Дрогиран шофьор помете моторист край Рогош - 1
Снимка: shutterstock

37-годишен моторист е в тежко състояние след катастрофа към 7.20 ч. тази сутрин в участъка между Рогош и Скутаре.

Там лек автомобил "Деу" предприел обратен завой и отнел предимството на мотоциклет "Ямаха". Със сериозни травми в болница е транспортиран 37-годишният водач на мотора. Шофьорът на колата, на 61 години, е дал положителна проба за наркотици.

Раненият моторист е в шокова зала на Спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с множество фрактури. Ще бъде поет от различни специалисти и настанен в лечебното заведение.

Лекарите правят всичко по силите си, за да помогнат на пациента, съобщиха от болницата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стилян

    7 6 Отговор
    Възхитен съм
  • 2 За обратен завой

    20 11 Отговор
    Трябва да се дава 5 години затвор. Сега тоя моторист ще е половин човек. Ще излезе на ТЕЛК, и искам да питам защо данъкоплатците трябва да плащат обратния завой на един 61 годишен наркоман?

    Коментиран от #7, #10, #12

  • 3 мдаа

    10 14 Отговор
    Защо така не ми е жал за моторист!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бананова република

    19 4 Отговор
    с тия фалшиви тестове е така !!! не че не е виновен човека но едва ли взема наркотици на тази възраст просто тестовете са много фалшиви и заради някои закони страдат много хора как може на запад за същите тестове да не се налага глоба докато не излезе кръвната проба а само тук първо те глобяват и после проверяват трябвало ли е?

    Коментиран от #9

  • 7 Монетата винаги има две

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "За обратен завой":

    страни. Не сме били там, не знаем подробности. Не знаем мотористът с колко е карал, къде е карал, къде е направен обратният завой. Неизвестните са много, малоумните шофьори на мпс също.

    Коментиран от #23

  • 8 зевзек

    24 1 Отговор
    може да е от лекарства, хората от социализма, не взимат наркотици, това е работа, или по точно порок, на младите, каква ли е била скоростта на моториста, в момента, в който се е ударил в колата
  • 9 Така е за жалост

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "бананова република":

    В коя друга страна си опандизен "виновен"до доказване на противното??? И при ония с бананите не вярвам да е така.
  • 10 Пенчо

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "За обратен завой":

    Не си органа който да казва. Пробата ще е от лекарство което приема изписано от лекар а не от наркотици. А трябва да се докаже и дали моториста е карал с превишена скорост как е карал и защо е бил там. Има много променливи които тука само може да си чешим пръстите. След този стрес който ще приживее този 61 годишен човек най вероятно няма да изкара и до края на процеса.
  • 11 По принцип в България и да има

    7 1 Отговор
    Забраните лен знак за обратен завой, много малко го спазват, една камера до такъв знак за ден ще запише стотици нарушения, но никой не държите и знаци да се спазват явно, в случая мотористи ако беше карал със съобразена скорост щеше да му се размине размазването
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 По точно и правилно моториста е помел

    8 3 Отговор
    Автомобила
  • 14 Емигрант

    6 2 Отговор
    Спряха ли да им изземват автмобилите на дрогираните и пияните, че продължават да убиват по пътищата ? Един свестен и строг закон сътвориха и изглежда го "задраскаха" ? България е единствена в цивилизования свят / поне се води за циилизована /в която се извършват убийства на пешеходни пътеки и водеща в убийства от дрогирани по пътищата ! Навсякъде по света се употребяват наркотици, но изглежда в България законите не плашат никого или населението в преобладаващата си част е толкова просто, че не различава лекарство от наркотик и предпочита да лекува простотията си с дрога ?
  • 15 Абе

    8 2 Отговор
    61 годишен да взима наркотици...Кретените в МВР и медиите напълно изтрещяха
  • 16 Емигрант

    2 9 Отговор
    Абе многознайковци има ли значение с колко се е движил моториста, след като има нарушител на правилникът, отнел е предимство автомобилът ! Има смъртни случаи и при 20 км/h зависи къде е ударът ! С колко бил карал мотористът, вие наистина сте неадекватници в тази пещера България ?

    Коментиран от #22

  • 17 Къде "емигрира"??

    6 1 Отговор
    Татко ти като те прати да пасеш кравите в балкана вече си "емигрант"?? Сезонна миграция е това! Береш ли гъби, охлюви освен теб има ли???

    Коментиран от #19

  • 18 Анонимен

    5 3 Отговор
    Преди много години един познат с мотоциклет "ИЖ" на S-образни завои с 10 км в час на втория завой разсипан пясък, плъзнал се е мотора пада става и умира, имал е счупено ребро което при ставането се забива в сърцето, не е трябвало да мърда, от къде да знае човека !? Мисълта ми беше не е важно с колко е карал моториста, той е имал предимство, какво сте заразсъждавали тук ? Има правилник кой го нарушава ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    4 2 Отговор
    Нека позная Путин е виновен.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Милен

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Емигрант":

    Е па как да няма значение с колко е карал мотористът, ако е летял двеста също е нарушител на правилника движение по пътищата и е опасен за околните.

    Коментиран от #24

  • 23 Мнение

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Монетата винаги има две":

    Първо пожелавам му на пострадалия да оздравее и да се възстанови напълно.

    Второ, както вече споменахте, не се знаят всички факти по случая, затова не е редно да се дават квалификации по адресите и на двамата участници.
    Нещо повече! Някои медикаменти дават положителен резултат при тестовете за алкохол и наркотици!

    Искам обаче да обърна внимание на друго:
    Има ли някой нормален човек, който да мисли, че моторите (над определена мощност) се купуват с цел нормално придвижване в и извън населените места?

    Какво имам предвид?!
    Няма ден (слънчев) в който през деня да не видя поне веднъж гонка (състезание) между мотористи!
    Д други думи мощните мотоциклети се купуват основно с цел състезания!!!
    Това отдавна трябваше да е ясно на управниците, с което и да се ЗАБРАНЯТ мощните мотори в населените места!!!
    Който иска да се състезава да качва "пистака" и да го кара на съответната писта!!!

    Писна ми мотото "пази моториста" да бъде постоянно обявявано при злополука, а на никой да не му дреме за какво ги ползват тия мощни машини!

    Естествено в тази ситуация може първопричината да е съвсем друга, но аз говоря по принцип за мощните двуколесни мпс!
  • 24 Емигрант

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Милен":

    Тогава знаеш ли с 200 какъв е резултата ? Аз разсъждавам според информацията, която е възможно да бъде по-точна, защото полицията веднага може да определи скоростта на моториста, ако си е свършила добре работата, щом е дала информация за инцидента предполагам, че моториста е спазвал определата скорост за пътя и коментарите с колко е карал моториста са коментари от злоба или завист, но не и коректни !

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Заради това заглавие

    4 1 Отговор
    Заради това заглавие медиите могат да бъдат осъдени една по една за клевета. Едно е да имаш положителен полеви тест за наркотици, а съвсем друго е да си дрогиран. А аз се чудя с каква скорост го правят този обратен завой, че помитат мотористите? Щото аз го правя на първа с 5-10 километра в час и най-много някой бордюр да ударя, ама чак да го помета?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове