Last news in Fakti

16 Април, 2024 22:11 2 535 35

Асен Василев: Това, на което сме свидетели, е сравнително "пошъл политически фарс"

  • контрабанда-
  • митници

Като заместник-директор в Агенция „Митници“ Петя Банкова работеше изключително добре с чуждите партньори, каза бившият финансов министър

Асен Василев: Това, на което сме свидетели, е сравнително "пошъл политически фарс" - 1

Асен Василев каза, че не познава Стефан Димитров, а само Петя Банкова. Това съобщи БТА.

По време на заседанието по-рано председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев каза, че има установена само една комуникация между министъра на финансите (Асен Василев) и Стефан Димитров, която е за назначаване на Недан Хаджиев за директор на Областната дирекция (ОД) на МВР – Хасково.

Аз не мисля, че някой напада Асен Василев, мисля, че това, на което сме свидетели е сравнително "пошъл политически фарс", каза Василев.

Той посочи, че като заместник-директор в Агенция „Митници“ Петя Банкова е работила "изключително добре с чуждите партньори". Василев обясни, че тогава Банкова е била отговорна за това да има скенери на граничния пункт „Капитан Андреево“, както и да има чужди митничари.

Чужди митничари вече има – от САЩ, очакват се този месец да дойдат от Англия, знаете че имаме разговори, които се проведоха на ниво премиер с Еманюел Макрон, коментира той. По думите му тя е водила чужди митничари по границата и е била основна връзка с чуждите митнически служби. Беше логично, тъй като това е политиката, която искаме да провеждаме, тя да бъде назначена за шеф на Агенция "Митници", след сливането на агенцията и отиването на Павел Тонев в Министерство на финансите.

Има следствие, има и съд, те трябва да установят фактите, коментира Асен Василев. Той бе категоричен, че това, което те са видели от гледна точка на професионализма на Банкова - са рекордни заловени количества наркотици, суми на границата и рекордно заловени пратки за цигари.

Василев посочи, че разработката на ДАНС е започнала по времето на служебния кабинет и определи като скандално действието на този канал в продължение на две години. По думите му логичният въпрос е кой тогава е покровителствал този канал.

С вътрешния министър съм провел един разговор за Недан Хаджиев, с оглед на това, че когато той бе шеф на на ОД на МВР бе най-ниското ниво на купен вот, разясни Василев. Разговорът беше проведен един месец преди местните избори в Хасково да се намали купеният вот в контекста на това, че тогава смени 20 шефа на областните дирекции.

Василев коментира и предложенията за смяна на външния министър Стефан Димитров и на земеделския министър Кирил Вътев и определи това като безпрецедентно. "Трябва да питате премиера и съответно президента, който би следвало да издаде новите укази, какво налага тези смени", каза още Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    44 10 Отговор
    Амбреажина пак се кокори и ръси глупости
  • 2 тоя психопат

    44 9 Отговор
    пак ли дудне ? до вчера пихте мазно кафе в скута му а днес негодувате, с бою бандита се гушкахте 9 месеца бе гейо
  • 3 Кабамилионеров

    29 10 Отговор
    Важно ...е,Шиши и Сокола да са доволни....и за Баце ще има парче от баклавата....все пак е верен на шефовете си от Д.П.С.то.......Ени.чарска работа.
  • 4 Питахте ли го?

    24 7 Отговор
    Трите милиона лева къде са?
  • 5 12343211

    14 1 Отговор
    Всички са знаели...,добри козове.
  • 6 ТаУмВзе

    27 5 Отговор
    Кокорка говори за себе си, без да се усеща де. Тия къде ги копат брееее! Нема толко глобени, със една Мозъчна клетка под наем, която е дала фира отдавна!
  • 7 Що го давате

    28 5 Отговор
    този лъжец и крадец?
  • 8 Този индивид

    31 4 Отговор
    ме отвращава от самото начало.
  • 9 Умфри

    7 13 Отговор
    Като знам, че трябва гласувам за този, само за да дойде Боко на бял кон, защото тия са по- малкото зло от Шиши и Боко, ми иде да си прережа вените.
  • 10 Гербаджия

    18 5 Отговор
    Полячооооо!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 РЕАЛИСТ

    25 5 Отговор
    Политически фарс е Асенчо, такива мошеници, като теб и простото Киро, издирвани , че са завлякли сума ти хора,да узурпират държавата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 00001

    13 2 Отговор
    Явно Асен е много изненадан колко ниско, долни и подли са съгражданите му, когато искат власта и парите на държавата България.
  • 16 Някой

    21 3 Отговор
    Да, особено твоето поведение е изключително фарсово. И като министър, и като участник в театралната сценка. Ще те сготви Бойко - не забравя как му кроихте шапка. Че и го арестувахме.
    Имаш да си плащаш.
  • 17 Хохо Бохо

    17 3 Отговор
    Гнусен неадекватник и корумпе. Тоя и шайката клоуни гастрольори върнаха еднокнижника на власт. На предстоящите избори тиквоча ще блестне със смазваща преднина, а много хора няма да гласуват благодарение на ей тоя опосум. Аз лично ще гласувам за варненското хюмне, ей тъй, колото да им го врътна на умнокрасивите едноклетъчни
  • 18 Коментар

    21 3 Отговор
    Наскоро магистрала "Тракия" залови успешно ококорения мигрант Асенчо,който даже няма право да глссува докато е опитвал да скрие откраднатото.Да връща парите!
  • 19 ПРАВ Е

    17 2 Отговор
    Човека иска да каже че ПП, ДБ и политическата им дейност са фарс! Не може да викаш против шиши и тулупа единия ден, а на другия да се хванеш с тях под ръчичка. Това си е фарс!
  • 20 Хахаха

    21 2 Отговор
    Пожелавам на Асена Василева щастлив живот в затвора
  • 21 партията на пудела

    17 2 Отговор
    Пак удобни въпроси. Питат го за Стефан Димитров, а не го питат за пудела. Както се разбра от снимките пачките ги разнася пудела. Няма начин бившия финансов министър, който дебнеше за всеки лев и евро, което може да мине през ръцете му да е пропуснал да се запознае и договори с този финансов гениий - пудела.
  • 22 Ден

    16 4 Отговор
    Веднага да се арестува Асенчо!
  • 23 Гост

    12 2 Отговор
    Омръзна ни да го показват тоя мазник! С Киру знаят само да повтарят ,като папагали едно и също .Така ли не им омръзна ,не разбраха ли ,че с всеки изминат ден губят електорат ,и все по малко хора им вярват на тези .Отначало постоянно Промяната,Промяната ,хората си помислиха ,брей тези нови политици ще направят чудеса с тази Промяна.Пък тяхната ПРОМЯНА се оказа ГОЛЯМА ИЗМАМА.На приказки иначе са много убедителни ,ама дотам.Заедно с Ристю толупа ,и онзи дърт комунист ,дето стана голям демократ генерала Атанасов .Ама то повечето там са пребоядисани демократи ,и заради тях държавата се клати.Голяма алчност за власт,и пари ,ами то ,,много баби хилаво дете,, най хилавата ,бедна държава ,така е ,принципа на всички е един и безкраен ,,личните интереси ,пред националните,,

    Коментиран от #24

  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":


    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо и Асенчо, ако не влезнат във властта и партията им се обезличи като последва 7/8, няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ЗА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ОТ „СПОНСОРИТЕ“ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.
    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.

    Коментиран от #26

  • 25 Крумов

    0 8 Отговор
    Има доза лудост в нацията - имаме политици, които мислят и дават полза и - ние пак при старите един вид "гарги", аз очаквам направо - Иван Костов да го извикат или другите около него.

    Това са млади хора, които не са заразени със садизъм - при ГЕРБ имаше пенсии 100 лева - какво е един човек да отиде до магазина със 100 лева - това е месечно говорим, концлагер на колела, пътуващ концлагер.

    Коментиран от #27, #35

  • 26 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Именно Асеня най много я иска(Промяната) ,и затова си е сменил ,,ориентацията,,
  • 27 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Крумов":

    Да ,ама 100лв си бяха повече от сегашните 200,и,300лв.
  • 28 EДГAP KEИСИ

    7 2 Отговор
    КОКОРЧО ТИ ЗАСЛУЖАВАШ ............... ТОЗИ "ПОШЪЛ ПОЛИТИЧЕСКИ ФАРС" И ТО ЗАСЛУЖЕНО ............... ФАКТ !
  • 29 мъка моя

    8 0 Отговор
    е какво се оказа ген наско лично се кълнеше за коцев че е чист като момина сълза а то ДАНС две години го разботва като ОПГ с кирчо и кокорчо е свършено хахахах
  • 30 666

    9 0 Отговор
    Както винаги измамника гей Кокорчо е чист като сълза. Докато тази банда престъпници ППДБ не бъдат вкарани в затвора България ще продължи да потъва.

    Коментиран от #32

  • 31 гумата

    6 0 Отговор
    С тези разкрития се вижда, че ПП ДБ и СС са проявления на групи с икономичеки интереи извън законните.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Голям смях

    5 0 Отговор
    Ас.енчо к.радеца вика дръжте крадеца!
  • 34 Василев

    3 0 Отговор
    Да вземе спре да пипа пикото по добре... И тоя и Петков, наркомани
  • 35 Абе Крумов

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Крумов":

    Стига лъга бе! Или и ти си пипал пикото??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове