Last news in Fakti

18 Декември, 2007 00:00 688 0

Пътните холдинги отвяха строителните компании на БФБ

  • пътища-
  • холдинг-
  • трейс-
  • строителния-
  • холдинг пътища-
  • трейс груп
Пътното строителство заема водещия дял в строителния сектор, представен на борсата. След като Трейс Груп Холд придоби публичен статут, дисбалансът се засили. Заедно с Мостстрой и Холдинг Пътища, сегментът успява да изпревари останалите строителни компании и да ги остави далеч зад себе си. Единствено Трансстрой-Бургас и дружествата, занимаващи се със заводски строежи, правят изключение. Преследвачите изостават от челната тройка не само по продажби, но и по реализирана печалба. Холдинг Пътища се представя най-силно, като реализира консолидирана печалба от 16.65 млн. лв.

Лидер

Водещата компания в сектора на строителството на фондовия пазар продължава да е Холдинг Пътища. Публичната компания с най-скъпата акция на БФБ прави почти половината от оборота в строителния сектор. Дружеството е с 91.45 млн. лв. приходи от продажби за деветмесечието.

Дял

Общият оборот на публичните компании от строителния бизнес за деветмесечието на 2007 г. е 200.32 млн. лв. От тях 56 млн. лв. са на дебютанта Трейс Груп. Това е ръст от почти 40 млн. лв. за една година, след като за същия период на 2006 г. той е бил 162.86 млн. лв. В данните за 2006 г. е включен и резултатът на отскоро публичната Трейс Груп. Ако той бъде изваден, ще стане ясно, че продажбите на дружествата от сектора скачат двойно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА