Last news in Fakti

19 Декември, 2008 00:00 419 0

Замразиха една трета от строежите в Румъния

  • сектор-
  • строителния-
  • строителни-
  • строителния сектор
Кризата в сектора на недвижимите имоти е довела до това около една трета от стартиралите през тази година строителни работи да бъдат замразени в столицата на Румъния Букурещ, както и в останалите големи градове в страната като Клуж, Тимишоара, Брашов и Констанца. Изнесените данни са на румънската строителна асоциация и сочат силното влошаване на конюнктурата в строителния сектор, който е сред основните отрасли на страната.

Замразяването на строителната работа по много проекти се очаква да доведе до това около 50 000 строителни работници да останат без работа. На румънския пазар се наблюдава изключително коренна промяна на ситуацията - от недостиг на работна ръка само допреди една година в строителния сектор до това хора да бъдат съкращавани. Свиването на строителния сектор се очаква да има верижна реакция и към останалите сектори, обслужващи го, като производството на строителни материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА